Полип на матката

• 4 260
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Може ли да ми препоръчате лекар в София за махане на полип на матката?

# 16
За този проблем и аз бих искала да чуя отзиви за лекар, обаче в Пловдив.
Благодаря! Simple Smile

# 17
За този проблем и аз бих искала да чуя отзиви за лекар, обаче в Пловдив.
Благодаря! Simple Smile

Здравей, препоръчвам д-р Матев от Селена в Пловдив. Аз си го махнах при него

# 18
Здравейте.
И аз онзи ден отидох да ми вземат цитомазка и гинеколога ми каза, че имам полип 1;5см. и трябва да го махна. Каза, че операцията я правили с пълна упойка и след 3 часа ще съм си в къщи. Нищо повече не ми обясни, ще изчака да види цитомазката и аз да съм решила кога да го махна.
Много съм притеснена и се чудя дали да не чуя още едно мнение? Колко пари е операцията и бързо ли е възстановяването?
На 49г. съм цикъла ту ми идва, ту спира с месеци и после пак така, отидох най-вече заради "горещите вълни", които имам, а то какво излезе, ще се побъркам от притеснение!

# 19
Здравейте.
И аз онзи ден отидох да ми вземат цитомазка и гинеколога ми каза, че имам полип 1;5см. и трябва да го махна. Каза, че операцията я правили с пълна упойка и след 3 часа ще съм си в къщи. Нищо повече не ми обясни, ще изчака да види цитомазката и аз да съм решила кога да го махна.
Много съм притеснена и се чудя дали да не чуя още едно мнение? Колко пари е операцията и бързо ли е възстановяването?
На 49г. съм цикъла ту ми идва, ту спира с месеци и после пак така, отидох най-вече заради "горещите вълни", които имам, а то какво излезе, ще се побъркам от притеснение!

Моя е 7 мм и ходих на 3-4ма ..
относно операцията до колкото знам ако е в държавна болница - само направление и пътеката е 2-3 дни престой.
Ако е на частно, горе долу около 600-700 лв излиза.
Например моя доктор в стз ми каза, че ако ходя в Болница Тракия ( частна) пак си взимам направление и доплащам 400 лв.
А Ако искам хистероскопията да ми я прави лично той в кабинета му - 600 лв и си тръгвам с придружител.
Но аз съм се насочила към Пловдив .. просто имам повече доверие на лекарите там. Колкото и да струва това ни е здравето!
Ако не си ходила при друг можеш да вземеш поне още едно мнение преди да легнеш под ножа, желателно да е точно след цикъл първите чисти дни.
Желая ти успех!

# 20
Здравейте.

Моя е 7 мм и ходих на 3-4ма ..
относно операцията до колкото знам ако е в държавна болница - само направление и пътеката е 2-3 дни престой.
Ако е на частно, горе долу около 600-700 лв излиза.
Например моя доктор в стз ми каза, че ако ходя в Болница Тракия ( частна) пак си взимам направление и доплащам 400 лв.
А Ако искам хистероскопията да ми я прави лично той в кабинета му - 600 лв и си тръгвам с придружител.
Но аз съм се насочила към Пловдив .. просто имам повече доверие на лекарите там. Колкото и да струва това ни е здравето!
Ако не си ходила при друг можеш да вземеш поне още едно мнение преди да легнеш под ножа, желателно да е точно след цикъл първите чисти дни.
Желая ти успех!

Благодаря за отговора и пожеланието, от Пловдив съм, с цикъла при мен е сложно, понеже беше ми спрял за 8 месеца, после пак ми дойде 3 месеца подред, сега пак 2 месеца нищо, така че няма как да го изчисля. Да вероятно ще отида на още един гинеколог, не вярвам да е толкова спешно. За цената попитах, защото все пак трябва да съм подготвена със сумата.

# 21
Може ли да ми препоръчате лекар в София за махане на полип на матката?

Препоръчвам с две ръце Д-р Георги Стоев работи в Софиямед. Вчера той ме оперира, всичко мина много бързо. Обяснява и те предразполага .

# 22
Момичета, здравей! Моля, Споделете кой е извършил операцията за отстраняване на полипа в матката. При кой лекар сте го правили? Посъветвайте добър лекар в Бургас, Варна.
#полипматки

# 23
  • София
Здравейте, и мен днес ме зарадваха,че имам полип и трябва да се махне. На 44г съм, при винаги редовен цикъл, сега ми закъснява вече 10 дни...

# 24
Ами това е пътя - поне двама лекари с добра техника да погледнат след цикъл и после хистерроскопия.
Бърза и безболезнена процедура е.
Полипа не се държи и наблюдава. Няма нужда да поемате такъв риск.
Подкрепям. Трябва да се махне възможно най-бързо. Манипулацията е лека , под краткотрайна венозна упойка в болница.

# 25
Аз имам още едно питане - знам, че преди да се подложа на операцията не трябва да имам активни инфекции. Трябваше да се случи още юни месец, но лекувах бактерии и гъби.
Сега съм с една кашлица.. някакъв нов вирус и продължавала месец-два.
Това нали не е проблем?
Също така имам и ЧПВ .. нали няма вероятност нещо да стане и да се разнесе.. направо съм се побъркала от мисли тия дни. В момента съм на почивка и като се прибера ще ходя в Пловдив на консултация и вече да уговорим нещата, но за съжаление гинеколога при когото ходих се е пенсионирал и ще търся друг.
 ( той каза, че ще ме насочи )
И още нещо - възможно ли е този полип да е нещо като “разсейка” от ендометриозата на яйчника? ( не съм се оперирала, защото тя си стои 20 мм вече 2 години и само я наблюдаваме )
Мисля да си изследвам и хормони.
При последния преглед в Ст. Загора доктора ми е отбелязъл съмнение за Аденомиоза на матката. Ако някой е запознат ще се радвам да ми обясни.. надявам се да не ми създава проблем.

# 26
ivetavin, питайте гинеколога си за притеснения та си около причините за появата на полипа.
За вагинални инфекции - трябва да ги няма със сигурност, за да се направи манипулацията. За всяка операция е добре човек да е и иначе здрав, но специалистът , който ще прави премахването, ще каже  дали може с тази кашлица.Успех.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 08:05 от Meteor70

# 27
Здравейте.
Вчера бях на рутинен преглед и лекарката видя полип, който едва се крепял, почти бил се откъснал, според нея. Изписа таблетки прогестерон и каза, че ако след месец не е паднал, ще се прави кюртаж.
Тъй като чета само за оперативно премахване, някой има ли опит с махане на полип медикаментозно?

# 28
mery79, моят гинеколог каза , че не може полип на матката да се лекува консервативно, т.е
 с лекарства. Махна го с кюретаж. Моля и други минали по този път да се включат.

# 29
Здравейте, след оперативно премахване на полип каква терапия ви изписаха?

Общи условия

Активация на акаунт