Полип на матката

• 4 250
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, след оперативно премахване на полип каква терапия ви изписаха?
Антибиотици, защото според повечето лекари са следствие от инфекции

# 31

А кое е следствие от инфекции, полипа ли?

# 32

А кое е следствие от инфекции, полипа ли?
Да.

# 33
Момичета, тъй като предните ми два цикъла започваха  с кафеникаво течение, отидох на гинеколог във Вита при д-р Крумов (до сега не бях ходила при него), но просто при него имаше часове. Та… прегледа ме и каза, че имам полип, уточнявам, че бях седмица преди цикъл. След което се обадих на лекаря,  при който ходя в болница Надежда, и той каза като ми свърши цикъла да отида, защото тогава се вижда най-добре. Така и направих, прегледа ме и доктора каза, че няма полип, и обясни, че понеже съм била с обърната матка и под някакъв ъгъл с вагиналния ехограф “светело в бяло” и се бъркало с полип.
Имам доверие на доктора, но все пак в мен се прокрадва и доза съмнение, имам ли, нямам ли полип…. Така или иначе ще ходя за преглед пак в края на месеца, пак ще го накарам да огледа хубаво, но дали и да не отида някъде другаде и къде бихте ми препоръчали.
Вижда ли се достатъчно добре с ехографа, за да е сигурно. Все пак не е нещо, което да го подмина ей така.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 23:39 от Bondy07

# 34
  • София
Аз ходя в Торакс на Стамболийски.

# 35
Момичета,а след отстраняване на полип, болничен дават ли или на другия ден си отиваш на работа?
Питам понеже мисля,до седмица да го махна, а после искам да направя и колоноскопия,та да не ми дойдат и двете процедури много?

# 36
Момичета,а след отстраняване на полип, болничен дават ли или на другия ден си отиваш на работа?
Питам понеже мисля,до седмица да го махна, а после искам да направя и колоноскопия,та да не ми дойдат и двете процедури много?
Болничните , които Ви се полагат са 3 в болница + 5  домашни.

# 37
Включвам се пак. След като моя полип не падна с медикаменти (както и очаквах), и след като видяха и два миомни възела, в понеделник се подложих на хистероскопия.
Много ме беше страх, но всичко мина бързо и безболезнено. С краткотрайна пълна упойка венозно, процедурата е била около 15 минути. Първият ден ме боля корема ниско долу, но не нещо страшно. Сега чакам биопсията Hands Pray

# 38
Препоръчайте ми добър гинеколог в София,с модерна техника и достатъчно практика,за да отида на втори преглед за полип,бях при млада лекарка,на която изобщо нямам доверие.

# 39
  • София
Доктор Дяволов в медицински център Божидар Славчев.

# 40
Доктор Дяволов в медицински център Божидар Славчев.
Много благодаря!Прегледах отзивите за д-р Дяволов тук и в супердок,страхотни!

# 41
Препоръчайте ми добър гинеколог в София,с модерна техника и достатъчно практика,за да отида на втори преглед за полип,бях при млада лекарка,на която изобщо нямам доверие.
Д-р Тодор Димитров, много добър специалист, има частен кабинет, както и мисля, че във Вита преглежда вече, тъй като до скоро беше в Надежда.

# 42
Включвам се пак. След като моя полип не падна с медикаменти (както и очаквах), и след като видяха и два миомни възела, в понеделник се подложих на хистероскопия.
Много ме беше страх, но всичко мина бързо и безболезнено. С краткотрайна пълна упойка венозно, процедурата е била около 15 минути. Първият ден ме боля корема ниско долу, но не нещо страшно. Сега чакам биопсията Hands Pray
Може ли да споделите къде правихте хистероскопия, цена и продължителност на болничния престой.

# 43
Във Велико Търново я правих при д-р Стойков. Платих 550 лв, престоят се водеше три дни, но се прибрах вкъщи още на същия ден на интервенцията.

# 44
Как така преди цикъл гледате полип в матката?

Никога не съм чувала за такива отлагания в матката.

Имали са и при мен съмнение за полип. Прави се преглед СЛЕД менструация на изчистени стени на матката. Ако съмнението го има, независимо от размера на полипа се прави хистероскопия /влиза се в матката с малка камера/, оглежда се и ако се окаже че е полип се маха и изследва. При мен се оказа, че е гънка на лигавицата, а не полип.

Трябва ви второ мнение на по-запознат с проблема специалист.
При какъв преглед и уред го откриха

Общи условия

Активация на акаунт