Първо се извинявам за дългия пост
Преди около 6 месеца бях на гинекологичен преглед – беше доста обстоен: ехография, колпоскопия, влагалищен секрет и цитонамазка. Тогава всичко беше нормално, 2 група.
Обаче два пъти ми се случи леко зацапване след секс – веднъж през февруари и веднъж през март. Мисля, че може да е било заради по-груб секс и че не бях добре овлажнена. Напоследък също забелязвам малко повече прозрачно течение, примерно сега съм 4 дни преди цикъл.
Реших да отида на друг гинеколог, но аз съм 4 дни преди цикъл и тя ми казва, че имам полип на цервикалния канал. Казва, че не било сериозно, ама трябвало да ходя в болница, да ме упояват и да ми правят кюртаж. На мен ми се стори доста странно, защото съм на 24 г. и не съм раждала.
Чудя се как изведнъж се е появил полип, след като преди 6 месеца всичко беше нормално. Лекарката ми каза, че полипът се „криел“ и не винаги се виждал, но на мен цялото това ми звучи малко подозрително – уж не било спешно, ама да съм отишла за кюртаж. И ми се струва, че може просто да се опитват да усвоят здравната пътека, защото хистероскопията щяла да е по-сериозна, а кюртажът бил по-достъпен затова да съм се подложила да не чакам.
Не знам какво да правя. Ако някой е попадал в подобна ситуация, бих се радвала да сподели как е постъпил или какво е направил.