HPV ваксина за възрастни

• 313
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!

На 25 съм и желая да си поставя ваксината за HPV (Gardasil 9). За съжаление не беше част от имунизационния календар, когато бях тийнейджър. Знаете ли първо къде поставят тази ваксина и колко струва поставянето ѝ? Знам, че се поставят три дози за хора над 15 годишна възраст - заплащането отделно ли е, или обхваща и трите дози? Има ли нещо друго, което е добре да знам, което да е свързано с поставянето на ваксината на възрастни?

Благодаря предварително Grinning

# 1
Всичко, което желаеш да си поставиш извън имунизационния календар се заплаща. И не само това, но в общия сучай ти трябва да си намериш ваксината (обикновено в аптека, някои ги  има май и в РЗИ), да я купиш, да я съхраняваш правилно докато се постави. И само лекар може да я впише в досието ти, така че да имаш черно на бяло, че си имунизирана.
Има вече лекари, които си поддържат наличности от някои от по-желаните ваксини и може при такъв да се сложи, като се уговорите,  и се заплаща само прегледа при него и ваксината. За кой град? В София д-р Атанасов в МЦ Малчовците поставя по този начин.
Обикновено се заплаща отделно всяка доза.

# 2
  • София
Аз искам да попитам само гинеколог ли може да я постави тази ваксина? Моята лична лекарка ми отказа и каза да си потърся гинеколога.

# 3
  • Русе
Точно ЛЛ поставят тези ваксини на моите момчета. Плащаме и ваксината и поставянето. Остана им третата доза. В Ремедиум са най-евтини. 134,70 €. Имаше таван на цената. Към 140 € беше.

# 4
  • София
Ами моята отказа… Сега на частно пак😄

Общи условия

Активация на акаунт