Висок/нисък пролактин

• 255
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! От доста време търся причина за проблемното си забременяване. Последната такава е, че имам висок пролактин. Варира над нормата (впрочем имам и хашимото, но стойностите ми на тсх последните месеци са в норма , варират 2, и 2,5.) За пролактинът пиех от февруари месец до юли - Бромокриптин, но от него не се повлияваше и ми го смениха с Достинекс, като ми препоръчаха да се направи септември месец скенер на глава в хипофизната клиника в София (за да се провери дали няма аденом) , но поради лични причини се налага да го отложа чак за края на ноември месец.
Днес си направих поредното изследване, но този път пролактинът е страшно нисък. При референтни стойности от 5 до 25, стойността ми е 0,26. Достинекса го пия от август до сега, но явно ми е пък твърде силен.
Бих помолила за съвет, ако го спра докато постъпя в клиника дали ще е по-добре или да продължа да си го пия? Страхувам се, че сега с тази ниска стойност може да ми направи пък друг проблем. Не искам да ходя при ендокриноложката, защото знам, че ще ме разкритикува за отлагането на постъпването в клиниката, но просто в момента няма как да стане поради множество причини.

# 1

Общи условия

Активация на акаунт