Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 46 501
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Аз за София препоръчвам др Коларов. Има противоречиви отзиви при него, но аз съм доволна.
За Пловдив почти същите думи чух и от др Аргатска и др Артурова, макар и млади лекарки. Като негативен опит бих посочила с др Каменарова ( посочвам го, заради високите оценки в супердок)

# 646
Момичета, тези които имаме аденом на хипофизата, имаме ли право на ТЕЛК ?

# 647
И аз съм против Каменарова, през 2019 по това време бях с поставена от нея диагноза инсулинова резистентност, минахме на глюкофаж от който само се влоших, питах и за режим на хранене за който ми каза, че нямам нужда и като метморфина не помогна искаше да ми изпише някакви инжекции от които поп фолк певиците свалят драстично бързо кг. Това ме отказа и след тези отзиви бях негативно настроена към всеки ендо, но Росица Артурова наистина ми направи впечатление, че обръща внимание и само да добавя, че от последните резултати (този август) нямам инсулинова резистентност, макар да нямам свалени кг.

# 648
Аз съм доволна от доц.Еленкова. Благодарение на нея си изкарах здрава бременност с аденом на хипофизата, инсулинова резистентност и гестационен диабет + се наложи и терапия за щитовидната, с която по принцип нямам проблем,но през бременността се разбъркаха хормоните и там.. Поне при мен беше доста адекватна и съм благодарна. Комуникирахме през healee приложението,защото нямаше как да ходя до София.

# 649
Добър въпрос, ако някоя сподели и информация малко

# 650

Добър въпрос, ако някоя сподели и информация малк
Нямаме право на ТЕЛК, само ако си опериран.

# 651
Момичета,подарявам една отворена кутия достинекс с 6 хапчета и половина.След като забременях не приемам в момента,ако някой ги иска за Варна лично предаване ,иначе спиди моля да се поеме доставката.

# 652
Здравейте, ще помоля да споделите опит тези при които е имала настъпила бременност, спирали ли сте лекарствата за пролактин? Аз по принцип бях на достинекс, но минах на 1 таблетка бромокриптин на вечер при започване на опитите за бебе по назначение на ендокринолог. Освен това, имах микроаденом но при последния ЯМР август месец нямаше находка вече. Въпреки това продължих с бромокриптина, защото иначе пролактина скачаше.

Получих разнопосочни мнения от лекарите дали да се спре директно бромокриптина, или да се продължи още (не знам до коя седмица но поне целия 1ви триместър), и се чудя дали и друг е бил в такава ситуация. Благодаря и лека вечер!

# 653
  • Пловдив
Директно си ми казаха да спра достинекса и да не приемам друг медикамент.

# 654
И аз го спрях.

# 655
И аз го спрях по време на бременност и понеже не кърмех след това си започнах отново достинекса.

# 656
И аз спрях достинекса още на положителен тест. Изследвала съм пролактина 2-3 пъти, да видим как се движи спрямо нормите за бременни и след като родя, трябва да си направя ЯМР.
Доверих се на ендокриноложка, която специализира в сферата на репродуктивната медицина - наистина има много разнопосочни мнения, и е важно да се чувстваш спокойна и да вярваш само на един лекар.
При мен никога не е изчезвал напълно аденома, и дори когато се беше смалил направихме проба 2 месеца без лекарства - да видим дали не е станал пасивен . Пак се беше покачил пролактина и продължих лечение.

# 657
  • Пловдив
Аз да питам друго...
Уж щях да спирам Достинекса. Заради застой при 2 поредни резултата от ЯМР след почти 6г прием.
Трябваше да намаля дозата и да следя през 3мес. Да, ама не...първо мн.намаля. стойността да е около 200ед.казаха док. На сегашната контрола пък е вдигнат...362ед.
Докторката каза да пия 1/2т на 7 дни. Преди това беше на 8.
А съвсем преди на 4 дни.
Не знам вече...
Споделете при вас как е?

# 658
  • Пловдив
Мистик, мисля, че е строги индивидуално според това колко ти се покачва. Аз последно го пиех 1/2 на 10 дни и седеше около 250-300. Просто изпробвай. Може и всеки месец да си правиш изследване, за да видиш как върви.

# 659
За съжаление този хормон е много капризен...
 Влияе се от много неща - напеимер от нивото на стрес в ежедневието.
И вечерта преди изследвания (не знам дали го знаете, аз го научих на много късен етап това) не трябва да се прави секс, не трябва да се яде месо и не трябва да се стимулират гърдите по никакъв начин (дори под душа с гъбата да се търкат). Т.е. всяко едно от тези неща може да покачи нивото на пролактин на сутринта. Хубаво е кръв да се взима до 9:00 сутринта, като си лежал преди това поне 20 минути в хоризонтално положение. (Не седнал)
Поне при мен се е случвало да направя няколко последователни дни изследвания, докторът взимаше средната стойност и решаваше на база на нея.

Общи условия

Активация на акаунт