Хайде АПРИЛските бащи да мятат любовните стрели!

• 8 315
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Оф, това за яденето на плодове съм срещала различни теории. Според някои не се ядат сутрин, защото са сладки и инсулина не знам си какво /Ексчето беше писала преди време подробно/. Според други пък до обяд е хубаво да се яде само плодове, за да се пречисти организма - впрочем от един месец така правя , не с Ема , а с мен. На нея различно, ако е пила мляко по-рано сутринта, после естествено не и се яде много и предлагам плод до обяд, ако пък е минало повече време от нощното хранене давам попарка и така.

За прическите - от както съм родила ми се иска да се подстрижа късо, ама нямам достатъчно смелост. Бях на кичури, но ги махнах, щото много ми изсушават косата, пък тя по принцип е такава, сега съм светло кестеняво /води се тъмно русо/, но ми се иска нещо по-тъмно. Тия по-светлите тонове нещо все ми жълтеят.

# 166
леща и аз не съм давала още, солети му давам  
вчера го записах на кухня и ще взимаме от март месец  Peace
и аз в събота съм а фризьор да сменя прическата, откога се каня и все време не остава, но съм записала час за събота и отивам  Flutter
Аги да разкажеш като се върнеш Laughing
Филипа не видях при нас от пюретата Алете, и му взех на Семпер със агнешко и ще видя дали ще го хареса
Да питам нещо тези които взимат кухня как давата храната и вечер мляко давате ли

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 12:13 от Петето

# 167
  • София
Въй, въй и аз обмислям продстригване пролетта, но още не съм решила как! Доста време поддържам сегашната си прическа и ми по омръзна, макар че обичам да имам къдрици, а на моята коса те се образуват само на тази дължина! Ей, не съм ви казала, че от около месец съм вече с очила! Аз и преди имах, но ги позлзвах само при четене и гледане на ТВ, но се счупиха. Отидох на преглед, за да си направя нови и се оказах по-късогледа от преди. така че реших вече да ги нося, харесах рамки, които  да ми отиват, че имам малко лице и не всички ми стоят добре, поръчах стъклата фотосоларни и ето ме сега - очилата! Laughing

За лещата - не съм давала, но мисля като дадат в кухнята да захраня.
Солети давам, пръчки - не, само Слабин, но той е без сол и пр.

# 168
Да кажа че ме скъсаха, защото не видях един стоп.
Да стискаме палци на Аги сега. Дано тя да успее.

# 169
Да кажа че ме скъсаха, защото не видях един стоп.
Да стискаме палци на Аги сега. Дано тя да успее.

Ееее, стига сега де! Голяма работа! Ще я вземеш книжката следващия път, ще видиш. Само без ядове!   bouquet

# 170
Здравейте.
Честито на  месечковците
Леща- не съм дала.
Плодове сутрин - не мисля, че е проблем.
Прическата- аз моята не я сменям изобщо нито цвят, нито форма, с една дума нищо.

# 171
  • София
Такаааа...Искам официално да кажа,че се прибрах в Русе и много,ама много съжалявам, че не можахме да се видим в София  Cry /Данче, беше права!/
Причините са 2:аз все отлагах като мислех, че има време и втората-Давид разви хрема и след 10 дни кашлица/чисти гърди, чисто гърло/ и ме беше страх да го събирам с много хора.
Много ми е  Confused и затова сега ще направя всичко възможно да дойда на националната среща/засега не виждам пречки/.

Дадох червена леща, ще дам и шарен боб-В наръчника в кърмаческия го прочетох:
Възраст: 8 - 10 месеца
Знаци на готовност за твърди храни и за храни за ядене с пръсти
• Същите както за "6-8 месеца", ПЛЮС:
• Хваща предмети с палеца и показалеца.
• Може да прехвърля неща от едната ръка в другата.
• Слага всичко в устата си.
• Прави дъвчащи движения с челюстта си.

С какво да храним
• Кърма или формула, ПЛЮС:
• Малки количества от меко пастьоризирано сирене, кисело мляко, извара (но без краве мляко до 1 годинка).
• Обогатени с желязо зърнени каши (оризова, ечемичена, пшеничена, овесена, зърнена смес).
• Намачкани плодове и зеленчуци (банани, праскови, круши, авокадо, готвени моркови, плодова каша, картофи, сладки картофи).
• Храни за ядене с пръсти (Леко препечени гевречета - нарязани; малки парченца узрял банан; добре сготвени спираловидни макарони, твърди бисквити за чесане на зъбките, О-образни зърнени продукти с ниско съдържание на захар).
• Малки количества протеин (яйчен жълтък, пюрирани меса и пилешко месо; тофу; добре уврели пюрирани бобови растения с меки обвивки - като леща, грах, шарен боб, черен боб).
• Не-цитрусов сок (от ябълка или круша).

Колко за деня
• ¼ до 1/3 чаша млечен продукт (или около 15 г сирене).
• ¼ до ½ чаша обогатена с желязо зърнена каша.
• ¼ до ½ чаша плод.
• ¼ до ½ чаша зеленчук.
• 1/8 до ¼ чаша протеинова храна.
• около 80 - 110 г не-цитрусов сок.

Съвет за хранене
• Въвеждайте само по една нова храна, с най-малко 3 дни интервал между новите храни, за да се уверите, че бебето Ви не проявява алергия.

ЕНви, не знам защо давам червена леща-мисля си, че е по-полезна,ама дали е така... newsm78 Гледах, че готвят из форума на децата крем-супа от нея и аз купих такава.
Бабълче,не си спомням за елдата  newsm78
Вени,"Слабин" ли,какво е това и къде се продава?
Галя, съжалявам, мила!Следващият път ти ще ги скъсаш!  bouquet А знаеш ли кога ще увеличават таксите за шофьорските курсове?
Аз днес се подстригах мъничко,само връхчетата!

# 172
Честито днес на Соничка-бонбоничка Hug

снощи си изкарахме супер вкъщи, бебо заспа към 11 и чак в 3 промрънка Hug и за 1ви път му дадох малко картофено пюре вечерта....чисто - без абсолютно нищо друго....дали наистина само от кърма огладнява (не че след него не сука поне 2 пъти)...не ми се иска да вярвам, че огладняват от кърмата....по-скоро си търси гушкането... newsm78

енви, и аз не съм давала от пръчиците Peace като се замисля доста неща май не съм дала, ама няма закъде да бързам Flutter
леща - Танинчето мисля, че беше въвела Peace
Цвете, и ние сме така - никога не сме излизали без Али, въпреки, че живеем със свекитата ooooh! но не се оплаквам, лятото всяка вечер до 9 поне сме били покрай морето, или на разходки, или н агости, не се ограничваме, само на дскотеки дето не сме го помъкнали Mr. Green, ама нямам и желание нещо за там....и по ресторанти с него, по кръчми...за малко, но ходим Hug
галенце, следващия път Peace Hug
прическата - и аз не я сменям , само връхчетата и като стигне до кръста - по 1 педя....бях с къса коса...мерси Naughty то са е*аси грижите ooooh!........ Mr. GreenPeace

малко въпроси от мен

1. мамите-кърмачки, кога мислите да отбивате децата newsm78 аз мислех към годинка, но като гледам как сам си я намира цицата под блузата ми...едва ли ще стане, не ми пречи, но искам малко диетка, а с кърмене не става Thinking
2. има ли други мамчета, които мислят да въвеждат друго мляко след 1 годинка?
3. ...леле забравих Embarassed
сетих се
3. мамчета, които ползвате ненедент или друга паста за зъби - кога миетезъбите и по колко паста слагате?

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 15:57 от СмиНсЧо

# 173
  • София
Слабина го има в диетичните магазини!
СМин по товите питания:
1. Ох и аз  като тебе - исками се  към годинка , но....То на мен не ми пречи, но искаме да пътуваме някъде  и то без Мати     .
2. за сега не съм решила
3. Ами когато се сетя и слагам колкото грахче

Рени, чеситита ти месечинка на Сонята!

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 16:36 от Вени*

# 174
Момичета, върнах се!
Станала съм в 2,30, т.е. събудих се в толкова и не можах да заспя, станах в 3,30.
Не ме допуснаха да продължа.Имаше към 250-300 човека - цяла сутрин се влизаше в 3 стаички, където те слуша един мъж, записват те с камера /за най-смешните хора на планетата hahaha/ и една стоеше на един компютър с пулт. После от близо 300 /за сутринта/ избраха 30 или малко повече да са били, които заедно с други избрани от вчера и утре ще се явят отново на кастинг за София в събота, пред великолепната 4-ка.
Другата седмица пък е националният кастинг! Mr. Green
Ще гледам лично аз с интерес какво ще стане, иначе беше много вълнуващо!
Благодаря ви за подкрепата, доволна съм, че се явих, нищо че нищо не стана. Wink

# 175
Аги,, браво, герой си въпреки това!  bouquet

Галя, следващият път ще стане, сигурна съм Peace

# 176
Аги, ГалеHug! Горе главите!
Аги, видя ли се все пак със звездната комисия?

Бюти, добре завърнала се!   bouquet Много полезно инфо!

Смини, по въпросите
- нямам никакви планове относно кърменето, както не вярвах, че ще кърмя до сега, така и ще оставя детето, да си покаже, кога е време за отбиване.  Peace Но доста сме намалили.
- не го разбрах въпроса - имаш предвид, че до 1г. ще сте само на млеко от мама ли!?  Thinking Ако това имаш предвид - ние вече сме въвели извара и сирене,а скоро предстои кисело мляко.
- все още не мием зъби. Embarassed

Върнахме се преди малко от разходка - детето спа на слънчице в парка 1,5 ч, а мама чете книжка. Разкош! Peace

Повтарям си въпроса от сутринта - Дайте идеи за следобедна закуска или вечеря - домашно приготвена, като се изключат зърнените храни, които давам сутрин! - и си самоотговарям - извара+плод. Сега Велина яде извара + дюля и ябълка. Много й хареса! Други идеи все пак!? Thinking

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 17:38 от envia

# 177
Аги  Hug
енви, ами то малко объркано зададох въпроса Embarassed имам предвид за мялко - млечни продукти и аз съм въвела извара и сирене...за мялко нямам намерение друго да му давам...засега Peace
а заследобедна закуска - освен всичко изброено от теб...нямам идея...ще следя с интерес Hug

# 178
Брей постинга ми от сутринта го отняма   #Cussing out

Цвети, бях ти писала (ама май не съм публикувала като хората  Embarassed) че всеки избира сам, а за теб съм сигурна че знаеш какви зърнени храни да предложиш, нали си нашия експерт. Коментирайки майките със зрънчо по градинките, имам предвид такива които се опитват да ми напъхат на детето от най-долнопробния пържен зрънчо с оцнветители, сол на кило и т.н.  Rolling Eyes у нас просто не се ядат такива неща. За плодовете сутрин - и аз често давам, защото така и разкарва стомахчето.

Аги, Гале  Hug ние си се гордеем с вас за хъса и таланта, а другото е до късмет - днес не става, утре ще стане.

За лещата бях писала - червената леща не е ли всъщност обикновена, но предварително обелена леща, или бъркам?

Лещата може да е едно от първите бобови, заедно с баклата между другото - баклата е без люспи , вари се бързо и е много вкусна.

Бабълче, и моята елда става на туткал, затова я правя по-рядка и я меся с плод.

Сминсчо,
аз нещо много съм си харесала СЗО-то и уповавайки се на тях ще си кърмя до две годинки ако не ми мине котка път Simple Smile Няма да обяснявам сериозни медицински причини, нито факта, че ми харесва да кърмя... Само не мога да не спомена, че така ще саботирам надеждите на свеки да я гледа през лятото за по-дълго  Twisted Evil майтап, не ми е това мотивацията, но пък и не е малък бонус  Laughing

Мляко след годинката - зависи според колко суче и колко млечни продукти хапва, но ако давам нещо ще е със сигурност хидролизирано, т.е. АМ. Бездруго лятото според мен не е перфектният сезон за консумация на прясно мляко.

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 17:54 от Мецанка

# 179
Комисия нямаше - само една малка тъмна стая, кутия, с прожектор, камера и оператор+един, който си записваше кой си, каквто и едно момиче на пулта за озвучаването на записа.
Звездната комисия ще е в събота и ще отсява софийските таланти от тези 3 дни, а после ще има национално отсяване, което ще ни тредстави 40 финалиста за самото предаване. Peace

Общи условия

Активация на акаунт