Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 512
  • 687
  •   2
Отговори
# 240
Мисля, че в упътването на моята Лумеа пишеше, че е препоръчително бръсненето за първите 1 или 2 процедури. За следващите може и кола маска, защото под кожата има косми във фаза на растеж. Не пе не може и за първите 1-2 процедури да се прави кола маска, но според мен това забавя ефектът от процедурите и ще трябва малко повече време.

# 241
След епилация се изчаква 3-4 дни, тогава светкаш.
Кола маска сигурно е същото.
Депилатоар не се препоръчва да се ползва.

# 242
Здравейте! Обмислям покупка на фотоепилатор и се колебая между Филипс и Браун. Philips BRI940/00 ми се видя на добра цена и е 450000 импулса. Някой имал ли е същия модел? Дали е добър? Тинейджърка на 14 години дали може да го ползва?

# 243
За момичета над 15 години мисля, че пишеше, че може в упътването на моята Лумеа.

# 244
Малко е относително с годините, въпросът не е толкова че може да се навреди, ами ако не са се стабилизирали хормоните може да е неефективно просто. Ти трепеш косми, то детето тепърва развива още окосмяване...
Някъде май съм срещала поне 2 години ли бяха откакто има цикъл, ама да не ви подведа. Бих разгледала на сайтовете на студиа за лазерна епилация какво пишат по въпроса, то там е същото съображението а пък човек има избор и на повече места да види какво казват.

# 245
Сигурна съм, че пишеше да не се ползва от момичета под 15 г (то до тази възраст се предполага, че имат вече цикъл), вече оттам нататък да си преценяват и родителите кога точно. Аз също бих потърсила информация на повече места. Моята дъщеря ще стане на 13 г, има цикъл от около две години, ама определено няма да я огрее преди да стане на 15-16 г (питала ме е вече😁).

# 246
  • София
Имам един въпрос, за фотоепилация на горна устна, демек мустак Grinning, преди това бръснете ли? Извинявам се за въпроса, но се чудех как процедирате в тази област.

# 247
  • Благоевград
Аз се чудя как става номера в интимната област. Може ли да се минава най-отдолу, където кожата е най-чувствителна?

Вчера правих проба на краката и до 3 степен нямам зачервяване. Днес бръснах подмишници и утре първо ще мина тях. На следващия ден краката, накрая интим. Много ще ми дойде зора за първи път да мина цялото тяло наведнъж. Приемам всякакви съвети как са си подготвя кожата.

Между другото, мога да го ползвам и за гърди и подмишници на мъжа ми, нали?

# 248
Може, разбира се, кой ще те спре? Grinning Ако се опасяваш от дразнене виж първо на по-ниска степен, ако имаш специална приставка за таб пробвай с нея. Малко по-рисковано е за който е с по-тъмна кожа точно там, че и това не е рядкост. Обаче пък каква йога пада... то хем ми е смешно, хем не е Grinning
Ако досега не си се бръснала там, според мен първо това "потренирай" че е все пак малко по-трудно да избръснеш съвсем гладко, а ако минаваш по няколко пъти може да раздразниш кожата. Иначе добре си го измислила да не е наведнъж, то още на краката ще ти писне че са голяма площ, в сравнение с тях мишниците ги минаваш докато разбереш че нещо правиш.

# 249
Чак се чудя кой го е измислил това, че "до 15 минути" може да се направи процедура на цяло тяло...😆
signоra_tina, може, мисля, че на лицето не можеше за мъжете.

# 250
Имам един въпрос, за фотоепилация на горна устна, демек мустак Grinning, преди това бръснете ли? Извинявам се за въпроса, но се чудех как процедирате в тази област.

Има тримери за лице, женски  - по-добре с тях Simple Smile Моят вървеше в комплект с такъв, само подстригва косъмчетата реално.

# 251
Честно казано, не виждам разлика между бръснене и подрязване с тример - който каквото му е по-удобно, това да ползва. И в двата случая косъмът е отрязан и коренът си стои, при тримера иска малко повече внимаване че да се отреже до кожата. Ако има над нея останало малко, ще се опърли, буквално. Мирише си даже. То и ако някъде не е добре избръснато, пак същата работа става.

На мъж няма проблем на гърди, гръб, подмишници, крака, ръце... за тях не дават само на лицето (брадата е друг тип окосмяване, а и само си представете да окапят на петна там...) и на "семейните бижута" Grinning

# 252
Аз се спрях на 977, но разликата с него и показания по-горе каква е? И двата урида имат сензор за чувствителност, 450 000 импулса, заслужава ли си да дам 900 лева вместо 500?
Разликата е, че 977 става и за по-тъмна кожа.
Точно това гледах преди малко.
Много е удобно в сайта на Philips- може да добавите няколко продукта за сравнение и виждате разликите. Та, това е единствената. Всъщност не е малка, защото по-скъпият модел ще може да се ползва и през лятото.

# 253
  • Благоевград
Аз взех точно 977. Много ми е интересно, че на някои места ми показа 5 степен, а аз съм с много бяла кожа, вените ми прозират чак. Довечера мисля да пробвам подмищници на 2 степен. В крайна сметка по-добре на по-ниска, отколкото да си докарам чувствителност там. Не знам обаче колко ще е ефективно. Ще пробвам. На интим също мисля на 2, краката ще са на 3.

# 254
Добре, а ти каква степен очакваш да ти покаже като си толкова бледа?

Общи условия

Активация на акаунт