Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 096
  • 983
  •   1
Отговори
# 660
Рано е, не се притеснявай. Всички казват, че на 1000 ЧХГ трябва да се види, но при мен се видя плоден сак в матката чак на 8000. На 5000 ме гледаха и не се видя.

# 661
Моето се увеличава бавно беше 2600 във вторник и днес е 3200

# 662
  • София/Севлиево
При тези стойности вече по-бавно се удвоява.Имала съм случай с ЧХГ около 7000 да не се види нищо на първия преглед.После се видя,но по независещи от мен причини изгубих бебето (беше ми първата бременност преди повече от 17 години,бях млада-на 24,и ми казаха да не го мисля,че често се случва и по-нататък няма да имам проблеми,не беше баш така де)...

# 663
Притеснява ме да не би да е извънматочна?

# 664
  • София/Севлиево
С такава (за щастие) нямам опит...Може би на следващ преглед ще се види?

# 665
За да изключите извънматочна трябва да направите поне още 1-2 кръвни теста. Ако чхг започне да пада и после пак да се кача е извънматочна. Ако при следващите 2 теста се удвоява значи всичко е наред.

Сега видях долният ти пост. При теб се увеличава, но не се удвоява. По-скоро може да е друг проблем, а не извънматочна. Имаш ли зацапване?

# 666
neli20, пускай си прогестерон през 2 дни! Може да ти е нисък и това също да влияе зле на ембриона.
Благодаря за съвета, но днес получих кървене и всичко приключи. Казаха ми че сама ще се изчистя и ако продължи повече от 7 дена кървенето ще се наложи кюретаж.
Приемам съвети за следващата бременност поне след 6 месеца

# 667
Притеснява ме да не би да е извънматочна?

47983, за съжаление удвояването ти е на 160 часа, което е много зле, трябва да е между 48-72 ч, продължавай да го следиш и намери доктор с добра техника да те види. Няма как на такива стойности да не се вижда плоден сак, ако е в матката и ехографа е добър. Ако имаш силна болка в един от яйчниците, в крака, в гърба или черна/тъмна кръв веднага в спешното. При извънматочна точно така бавно и неравномерно нарастват стойностите. Дано не е това, но се следи.

# 668
Здравейте, днес очаквам цикъл и пуснах ЧХГ - 24.1, прогестерон - 48.7, бях пуснала и чхг в сряда беше 5.05, какво мога да очаквам?

# 669
Пуснете пак след два дни, стискам палци да се удвоява! Стойностите засега са гранични, но си е съвсем реален шанс за бременност. Прогестеронът в каква мерна единица е?

# 670
Пуснете пак след два дни, стискам палци да се удвоява! Стойностите засега са гранични, но си е съвсем реален шанс за бременност. Прогестеронът в каква мерна единица е?
48.70   nmol/L
Нямам представа дали е добре, ако може да помогнете

# 671
Здравейте, аз писах преди време. Бях изследвала в началото прогестерон и резултата беше 29ng/mol , но лабораторията не ми бе написала референтни граници за бременни. Сега понеже имам притеснения си пуснах пал изследване щ, но в друга лаборатория. Прикачвам резултата. Трябва да съм в 7 седмица и 2 дни. Бях на преглед преди седмица и се видя пулс, същата седмица проследих ЧХГ през 48 часа и беше наред. Но се чудя нисък ли е този прогестерон?

# 672
Моята докторка каза, че стойностите на прогестерона се менят, и при мен беше паднал до 16ng/ml което е около 40nmol. Онзи ден си пуснах и беше 68nmol. Така че не пречи да пуснеш след няколко дни още веднъж и да видиш дали не е паднал още, ако има нужда да се изпише терапия.

Здравейте, аз писах преди време. Бях изследвала в началото прогестерон и резултата беше 29ng/mol , но лабораторията не ми бе написала референтни граници за бременни. Сега понеже имам притеснения си пуснах пал изследване щ, но в друга лаборатория. Прикачвам резултата. Трябва да съм в 7 седмица и 2 дни. Бях на преглед преди седмица и се видя пулс, същата седмица проследих ЧХГ през 48 часа и беше наред. Но се чудя нисък ли е този прогестерон?

# 673

Нисък е прогестерона. Аз на 13,5 ng бях на 1200мг прогестерон (сутрин и вечер циклогест по 400 мг, на обяд утрогестан 2*200мг)

# 674
rozi4ka, и аз съм на мнение, че е нисък - свържете се с АГ, вероятно ще ви назначи терапия. За тази седмица се иска стойност поне 20ng/ml. При мен в 5г.с. падна на 17.7ng/ml и също ме сложа на 1000 мг прогестерон.
Камелия, засега е ок според мен (без да имам претенции, че разбирам много), това е около 15 ng/ml, за толкова ранен етап стига да е над 10ng/ml. Обаче задължително го следете, защото може да падне много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт