На море в Гърция 2024 - II

• 61 063
  • 786
  •   1
Отговори
# 570
За плажовете около Неа Ираклица нужни ли са аква обувки? Не сме ходили досега в Гърция и не сме запознати.

# 571
За плажовете около Неа Ираклица нужни ли са аква обувки? Не сме ходили досега в Гърция и не сме запознати.

Аз досега не съм ползвал аква обувки никъде. Дори и да има малко камъняк, обикновено пясъкът преобладава. Всъщност най-каменистите плажове на които съм бил са в Албания.

# 572
  • Пловдив
Е то проблемът не е само камъни и колко си издръжлив на тях.
На места има таралежи и други неприятни представители на фауната.
Неа Ираклица не мисля, че трябват обувки. Но ако ходите някъде в близост до скали, имайте едно наум.

# 573
Не трябват обувки за Н. Ираклица, там плажовете са пясъчни. Също и ние не сме ползвали никога в Гърция, а сме били буквално навсякъде. (Купихме преди няколко години в Хърватия, там е абсолютно неизбежно.)
Вече човек ако специално ходи по скали и т.н., имат смисъл.

# 574
Здравейте, някой бил ли е в HOTEL & SPA
MEDITERRANEAN VILLAGE , за да сподели отзиви. Благодаря предварително.
Аз съм била, но отдавна. 2016 година. Не бях впечатлена. Хотелът миришеше на влага. Храната не беше нищо особено. Но не беше и  от най- лошите хотели.

# 575
А морската вода как е ? Дават я около 22 градуса, което си е студено. Някой от първо лице да каже за района на Кавала е питането?
То и по нашето Черноморие я дават толкова в момента

# 576
23 градуса е около Кавала в момента и за сезона това е изключително топло. Гърция не е на екватора.

За N-ти път оставям картата на гръцката национална метеорологична служба, където можете да си проверявате температурата, вятъра и вълнението на всички по-известни плажове (не че я няма на 1-ва стр.)
https://www.meteo.gr/beaches-home.cfm

# 577
  • София
Тази година морската вода в Гърция е необичайно топла за началото на юни. Вчера около Родос я даваше 24.5 градуса. Дори Черно море вече е около 23 градуса. Но внимавайте, защото за топлата вода си има причина и жегите са големи (то и при нас се усеща, но в Гърция е по-зле).

# 578
  • Козлодуй
Ние се върнахме вчера от Закинтос Simple Smile Водата беше топла горе долу - хората бяха любезни Simple Smile Таверните страхотни но малко бавно ставаше поръчката защото много народ Simple Smile Ето малко снимки Simple Smile

Плаж Навагио Simple Smile

Лицето на Посейдон: Simple Smile

# 579
А леле, ръждивият кораб съвсем се е разпаднал!

Eй така изглеждаше преди 7 години

# 580
  • Козлодуй
Сега не пускат хора на плаж Навагио защото имало някакво свлачище и било опасно Simple Smile

# 581
Да, още от миналата година. Водят ви с лодки да видите и снимате от  разстояние ли?

# 582
Тази година морската вода в Гърция е необичайно топла за началото на юни. Вчера около Родос я даваше 24.5 градуса. Дори Черно море вече е около 23 градуса. Но внимавайте, защото за топлата вода си има причина и жегите са големи (то и при нас се усеща, но в Гърция е по-зле).
Дано не се повторят миналогодишните порои.

# 583
  • гр. София
Извинявам се за може би тъпия въпрос, но как мога да видя разписание на ферибота до Тасос? Никъде не излиза. Не знам вече как да търся.....

# 584
  • София
Извинявам се за може би тъпия въпрос, но как мога да видя разписание на ферибота до Тасос? Никъде не излиза. Не знам вече как да търся.....

http://www.thassos-ferries.gr/bg/Itineraries.php?cat_id=1

Общи условия

Активация на акаунт