Студенти в Нидерландия - 21

• 61 861
  • 720
  •   1
Отговори
# 135
Слънце, това наистина е много труден изпит. Девойката също беше много щастлива, че го е взела (при тях беше миналия квартил)

# 136
  • София
Статистиката на отдела показвала, че средно през годините 50 % от студентите не го взимат. Той беше отчаян за дискретните структури миналия квартил, но го взе. За дата структурите казваше, че е 100 пъти по-голяма мъка от дискретните и направо се беше настроил, че ще е в неуспешните 50%...
Мисля, че ги очаква един по-лек четвърти квартил и .... на есен с песен! Да са живи и здрави само!

# 137
  • Cobrs
Момичета, регистрацията във Вестиде платена ли е?

# 138
  • София
Не.

# 139
Здравейте момичета. Да ви попитам вярно ли е, че към колелетата в Нидерландия имало изисквания, на които ако не отговарят, можело да те глобят. От рода на да има калници и светлоотразители...
Аз бях останала с впечатлението, че целта е да вземеш нещо по-невзрачно. До сега нямам спомен да е коментирано, че трябва да търсим нещо, което задължително да го има

# 140
  • София
Никой не иска да кара колело без калници 😂, не че ще ви глобят. По принцип има изискване към светлини и стопове. Колелото трябва да се вижда от другите в тъмната част на денонощието. Само това знам, че е задължително. Вършат работа и комплект мигащи/ светещи ледчета за 3 евро от Action.

# 141
Специално за Грьонинген е една идея по-лесно намирането, отделно в агенцията, от която ние наехме, в момента има стаи на много приемливи цени.
Здавейте, и моят син вчера го приеха в Грьонинген  и бих искала да  попитам към коя агенция да се обърна , но той е в консерватория в центъра  и ще търсим по -наблизо !

# 142
DCWonen е агенцията, директно се кандидатства за стаи. Има по групите на българите във Фейсбук доста стаи,както и част от сайтовете от първа страница. Отделно подобни групи на Грьонинген във Фейса, както и Домакин.нл. Трябва малко да се порови.
Моето мнение е да не избирате точно центъра, от това, което съм видяла, а и детето казва, че не би. Дъщеря ми е зад гарата, нейни приятели са пръснати в други квартали. Всичко е уредено отлично откъм велоалеи и транспорт. Отделно е по-спокойно.
За колелата си е личен избор,  има големи трошки. Единствено ако вечер те хванат без предна и задна светлини има глоба. Та се краде, детето си носи в джобовете на повечето якета. Мога да дам няколко локации на колела, които знам, че са без собственици и си висят там от години, трябва да се стегнат.

# 143
Здравейте, синът ми ще учи в Маастрихт и се чудим, ако квартирата е в Белгия, може ли да си извади BSN номер? Дали някой знае? Благодаря предварително!

# 144
Здравейте, момичета. Благодаря за новата тема!!! Имам нужда от помощ. Хазяите на дъщеря ми в Бреда ще продават къщата и се нуждаем от нов дом. Моля, ако някой има информация и мже да помогне, да ми пише. Ще съм много благодарна. Желая здраве и успех на всички 😊🥰

# 145
  • София
Здравейте, синът ми ще учи в Маастрихт и се чудим, ако квартирата е в Белгия, може ли да си извади BSN номер? Дали някой знае? Благодаря предварително!
Мисля, че може. Със сигурност може за cross-border worker, би трябвало и за студент да става. Още повече, ако започне почасова работа, ще е cross-border worker. Нямах време да ровя специално за студентите как стои въпросът. Но ще трябва да се региснрирате и в Белгия.
Най-добре звъннете в общината в Маастрихт, за да ви обяснят те за по-сигурно.

# 146
Здравейте, дъщеря ми е приета да учи архитектура в Айндховен и в момента търсим квартира. Ако някой търси съквартирант или освобождава квартира ще сме много благодарни ако се обади. Бихме могли да срещнем децата или да се чуят. Живеем във Варна и тя учи в МГ Петър Берон.

Последна редакция: сб, 27 апр 2024, 15:48 от GaljaB1

# 147
Здравейте! Някой интересува ли се от наемане на квартира в Леуварден за 6 месеца  (от септември 2024 до февруари 2025 г) ?

# 148
Писах Ви на лично за квартирата, ако все още е свобода.

# 149
  • София
Здравейте и Честит празник на всички и най-вече, ако има цветя в темата Simple Smile

Аз се интересувам от ползвалите студенската тарифа на Bulgaria Air и по-точно условието за анулация на полет:

"Анулация на билет преди излитане   EUR 50" - тоест анулирам полет преди излитане и ми връщат парите без сумата от 50 евро? Правилно ли разбирам написаното?
Тарифата за "Economy Youth" важи само за двупосочен билет. Може ли да се анулира само едната посока, ако се налага?

Общи условия

Активация на акаунт