Студенти в Нидерландия - 21

• 61 696
  • 720
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, един бърз въпрос: Удостоверенията за доходи на родителите, които се представят за кандидатстване за стипендия, на какъв език се превеждат, на английски или нидерландски?
Чела съм много от темите и постовете, но не помня вече...
Моля за извинение, ако е обсъждано!

Все още търсим квартира в Ниймеген! Ако някой освобождава или знае нещо, ще се радвам да ни има в предвид!
Здравейте, ще ви пратя на лични адресите от които моето момиче миналата година си намери квартира.

# 331
  • София
Мои познати търсят вариант в Маастрихт. Пробвали са фейсбук групи, стандартните неща по агнеции, но засега безуспешно.
Ако някой има информация за свободна стая, може да ми напише.
Благодаря!

# 332
Мои познати търсят вариант в Маастрихт. Пробвали са фейсбук групи, стандартните неща по агнеции, но засега безуспешно.
Ако някой има информация за свободна стая, може да ми напише.
Благодаря!
В Xior гледах доста предложения.
И ние продължаваме да търсим за Айндховен,ей много измамници има в тези фейс групи....

# 333
Не смея още да кажа, че освобождаване стая в Маастрихт, защото МД още не получила безусловно прием в Гьотинген, но веднага щом стане ясно, ще пиша, Сойка! Взела е изпита, но има и интервю на 10.06, тъй, че след това ще знам какво ще правим със стаята. Успех и със Xior! Добро решение са!
Наемът е 340 евро в всичко включено. По принцип е празна, но ние сме я обзавели с всичко необходимо Wink

# 334
Здравейте,
От 01.07 моя син освобождава стая в Енсхеде. Ако някой има интерес нека ми пише. Simple Smile

# 335
Не смея още да кажа, че освобождаване стая в Маастрихт, защото МД още не получила безусловно прием в Гьотинген, но веднага щом стане ясно, ще пиша, Сойка! Взела е изпита, но има и интервю на 10.06, тъй, че след това ще знам какво ще правим със стаята. Успех и със Xior! Добро решение са!
Наемът е 340 евро в всичко включено. По принцип е празна, но ние сме я обзавели с всичко необходимо Wink

Моят син се гласи за MU и търсим квартира, много ще се радвам на информация и опит Simple Smile

# 336
  • София/Велико Търново
Тъкмо вчера си мислех, че в Маастрихт проблем с настаняването няма. Освен в Xior много стаи за там има в plaza https://plaza.newnewnew.space/

В сравнение с Амстердам и може би Айндховен май навсякъде другаде настаняването е трудно, но все пак възможно Sad
Допълвам за Маастрихт - в holland2stay също има много стаи на седмична лотария в момента. Цената на наема не знам как е като за Маастрихт, 650 Е excl. май са скъпички

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 16:19 от Valka

# 337
  • София
Valka, какво стана с flat sharing сайта? На какъв принцип е, аз го гледах от интерес, но цените са също доста високи за 8-9м2 стая със споделени общи части. Но не очаквам и по-ниски за Амстердам. Очаквах миналата година по това време, но уви.

# 338
При нас днес неприятен отговор от университета - няма право за лотарията, защото е живяла и учила в Нидерландия. Код за Xior също не дават, защото не са партньор. Еми каквото такова - продължаваме.

# 339
  • София/Велико Търново
chervenokoska вярно, че така беше, много неприятно Sad

Peruanka, на тази платформа не излизат много апартаменти, изглежда ги пускат еднократно, тази година на 15 май. Тук освен стая си намираш и съквартиранти. Формирате група от 3, 4 или 5 човека и кандидатствате само за един от обявените апартаменти. За един апартамент обаче могат да кандидатстват много групи, разглеждат ги по реда на кандидатстване. Моят син го поканиха едни момчета, но бяха втори на опашката за един от апартаментите, но отпаднаха. И да, скъпи са, но евтини са само в room.nl за където няма да се доредим в този живот Simple Smile Настаняването в тези апартаменти е само за една година и няма възможност да се продължи.

# 340
Аз пак за Вестиде да попитам, някакви новини при някого? Уж 23-ти беше срокът, а още нищо не са изпратили Sad

# 341
В момента има две стаи в Xior за Маастрихт без код

# 342
Здравейте , някой с отзиви за Sugar home в Грьонинген , ще съм благодарна ? https://www.sugarhomesgroningen.com/

# 343
Здравейте, някакви идеи за намиране на стаж? Направо не мога да повярвам колко трудно се оказва намирането...Вече от повече от 10 места ни отрязват и никаква помощ от университета. За HAN в Арнем става въпрос

# 344
Университетите, не само че не помагат за намиране на стаж, но и са доста взискателни при одобрението, на намерения от вас стаж. Когато дъщеря ми търсеше стаж, дори фирмите, които бяха допуснати до изложението в университета после, самият университет не ги одобряваше(мислех, че щом участват значи са минали някакъв подбор от университета)
Много трудно намерихме стаж и увеличихме периметъра от 150км.
Толкова пътуваше в едната посока, но просто нямаше избор.
Направихме много голям списък и подаваше документи на всякъде.

Общи условия

Активация на акаунт