Студенти в Нидерландия - 21

• 61 671
  • 720
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, проблемът със стажа, наподобява този с квартирата много трудно се намира стаж и от 6 деца от групата на дъщеря ми , успяха да се дипломират само 2,защото другите или не си намериха стаж и изпуснах срока, или при едното фирмата не завери стажа, защото не била доволна.
Другото пък дете не успя да си защити стажа(полага се изпит и много документация). Всички се изместиха със 6 месеца. Фирмите трудно се съгласяват да наемат стажант, защото техен служител трябва плътно да работи със стажанта и заедно да правят нещата, ползва се вътрешна информация, която фирмите не искат да предоставят, а университета я иска.

# 361
  • дядовата ръкавичка

Приет съм университета Maastricht със специалност Data Science and Artificial Intelligence и в момента си търся квартира. Бих се радвал и да се запозная с други приети и настоящи студенти.

Ако някой си търси съквартирант или дава стая/апартамент под наем, моля да ми прати лично съобщение.

Приятен ден!

Пост #339 има информация за стая, която евентуално се освобождава.
Забранили сте получаването на лс.

# 362
  • столицата
Стажът не е ли във фирма? Защо е необходимо да се преподава в Бг тази специалност?
Открих я в УниБит, но е Изкуствен интелект и обработка на данни.
Предполагам, че вече я има и в други университети, но не съм търсила. Просто е доста актуална последните години. Евентуално по частните унита, Нов бг университет и др.
Все пак не се отказвайте да продължите да пробвате. Пожелавам да се получат нещата накрая.

# 363
Не може ли да направят стажа в БГ? Звучи ужасно да губят година само заради това.

За съжаление само единия стаж може да е в България, като университетите са достатъчно нагли въпреки че не оказват никаква помощ за намиране на стаж да поставят понякога безумни условия. Стажът в България при нас искат задължително да е на английски език, също така във фирма с най малко 100 служители и други такива безумни изисквания…иначе нявсякъде се рекламират че оказват помощ при намира не на стаж, което е пълна лъжа.

# 364
  • София
Стажът не е ли във фирма? Защо е необходимо да се преподава в Бг тази специалност?
Открих я в УниБит, но е Изкуствен интелект и обработка на данни.
Предполагам, че вече я има и в други университети, но не съм търсила. Просто е доста актуална последните години. Евентуално по частните унита, Нов бг университет и др.
Все пак не се отказвайте да продължите да пробвате. Пожелавам да се получат нещата накрая.

Във фирма е.
Няма фирма, която да го предлага.
Не разбрах защо колегата на сина ми ще го кара в университета. Ще взема да питам. Но по принцип е във фирма. И ако имаше подходящ в България, щеше да кандидатства веднага.

# 365
Как така във фирма с минимум 100 служители? Това звучи нереалисатично. Университетите по принцип, освен дни на отворени врати в които срещат бизнеса със студентите, но и самите те помагат при намиране на стаж. От страна на университета има лице което се занимава точно със съпорт в това отношение. Поне при моите беше така. Сина ми кара стаж във фирма с 15 служители... Вярно е, че тази година не взеха стажанти, но стагнацията навсякъде в Нидерландия е сериозна, има уволения и затваряне на бизнеси всеки ден, при сина ми също умаше съкращение на ин без тоа малкия персонал. Порсто нямат поръчки, нямат финансиране, и той споделя как всеки месец по едно две студия хлопват кепенците.  И той и девойката му засега удържат, но никой не знае докога ще е така затегнато.
Бубето, би ли споделила за кой университет става дума с тези толкова високи изисквания.

# 366
Във Фонтис, искаха минимум 50 човека персонал. Дъщеря ми беше наета от фирма с 38 човека, но университета я отряза, въпреки че същата тази фирма беше на изложението на отворените врати. Явно навсякъде е различно.

# 367
Аз пак за Вестиде да попитам, някакви новини при някого? Уж 23-ти беше срокът, а още нищо не са изпратили Sad
И аз всеки ден чакам да се похвалите, дай им малко зор.
Ето ме ееее! Току що получих мейл, че имаме стая в Айндховен, от Вестиде Simple Smile Вече сигурна! Ох, и матурите минаха, и балът, и стая имаме баш в кампуса. Вече мога да си отдъхна.
Да, на 23-ти чаках този мейл, но след като им писах по WhatsApp (защото не отговарят на телефона, не отговарят на мейли) ми казаха, че ще се позабавят и да чакам тази седмица. Е, дочака!
Сега има един уебинар с разяснения за ...не знам какво, после друго събитие, наречено matching procedure,  поредица от мейли с указания ...
Успех на още търсещите.

# 368
Как така във фирма с минимум 100 служители? Това звучи нереалисатично. Университетите по принцип, освен дни на отворени врати в които срещат бизнеса със студентите, но и самите те помагат при намиране на стаж. От страна на университета има лице което се занимава точно със съпорт в това отношение. Поне при моите беше така. Сина ми кара стаж във фирма с 15 служители... Вярно е, че тази година не взеха стажанти, но стагнацията навсякъде в Нидерландия е сериозна, има уволения и затваряне на бизнеси всеки ден, при сина ми също умаше съкращение на ин без тоа малкия персонал. Порсто нямат поръчки, нямат финансиране, и той споделя как всеки месец по едно две студия хлопват кепенците.  И той и девойката му засега удържат, но никой не знае докога ще е така затегнато.
Бубето, би ли споделила за кой университет става дума с тези толкова високи изисквания.

Тези консултанти в университета са абсолютно безполезни, типични холандци, усмихват се и нищо не правят. Днес дъщеря ми е била на поредната такава среща на която да и кажат, че няма как да помогнат, ама да не се отчайва о да продължава да търси… изискванията за броя служители е според специалността, за маркетинг например искат по големи фирми с повече служители, за други по малко… HAN Arnhem

# 369
  • София
Kassii, чудесна новина, честито!
Сега обаче не се отпускай, почвай да четеш за намирането на стаж Grinning
Аз ръчкам нашата да провери изискванията за фирма за стажа. Тя разчиташе, че ще им качат една презентация, в която имало инфо - но не я качиха...

# 370
  • София
Kassii, честито! Видя ли, че става и за първокурсници... 😋😂
В изследователските университети няма изискване за стаж, поне в бакавалъра. За магистратура е рано още.
В коя година/квартил им искат стаж в приложните?

# 371
Във Фонтис са два стажа, втората и четвъртата година. Беше разпитал горните курсове къде са карали и така намери първия, за втория искаше конкретна фирма в САЩ, но не получи отговор, намери местна и остана да работи там след дипломирането. Не се отказвайте, винаги има начин, дори и да отложат дипломирането малко.

# 372
  • София
В Аванс стажът е през  втората година, от февруари до юни. Но от сега (края на първата година) подготвят CV и примерно мотивационно писмо и им дават указания да търсят.
За четвъртата година - не знам още.

# 373
  • Шумен
Цитат
Ето ме ееее! Току що получих мейл, че имаме стая в Айндховен, от Вестиде Simple Smile Вече сигурна! Ох, и матурите минаха, и балът, и стая имаме баш в кампуса. Вече мога да си отдъхна.

Поздравления!
Нас ни отрязаха. Продължаваме да търсим и да се надяваме.
И пак да помоля, ако някой чуе нещо за Айндховен да се обади.

# 374
  • София
Аз пак за Вестиде да попитам, някакви новини при някого? Уж 23-ти беше срокът, а още нищо не са изпратили Sad
И аз всеки ден чакам да се похвалите, дай им малко зор.
Да, на 23-ти чаках този мейл, но след като им писах по WhatsApp (защото не отговарят на телефона, не отговарят на мейли) ми казаха, че ще се позабавят и да чакам тази седмица. Е, дочака!
Сега има един уебинар с разяснения за ...не знам какво, после друго събитие, наречено matching procedure,  поредица от мейли с указания ...
Успех на още търсещите.

Браво брееее! Упорита като магаре, ама накрая успя! Много се радвам за вас!
Стаж мисля, че няма да търси, че не са в приложен и не знам трябва ли в изследователския уни.
Радвам се много за вас, без да ви познавам лично!

Общи условия

Активация на акаунт