Студенти в Нидерландия - 21

• 61 612
  • 720
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря, девойката е над 23. Уж имаме развитие, ще споделя тези дни.

# 406
Здравейте, може ли някой да обясни какви са критериите за получаване на финансова помощ за наем на квартира, и как се кандидатства за нея (ще се отпусне ли помощ ако стаята не съдържа самостоятелна баня и тоалетна, а е споделена за целия етаж например?)? За тези, които за приети са Maastricht University, когато запазвате стаи в Xior и др., използвате ли код, с който сте приети, или не е възможно за този университет? Предварително благодаря!

# 407
.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 19:31 от chervenokoska_2

# 408
  • София
Моята девойка получава такава субсидия.
    Няма условие да работи.
      Гледа се чистият наем - тази година за студенти на възраст от 18 до 23 г. трябва да е под 454,47 евро.
        Гледа се дали сградата е записана в общината с условие за получаване на такава субсидия. Има стаи в студентски комплекси, за които също се получава, въпреки че са със споделена кухня и баня  - те са в заварено положение.
        Сайтът за повече инфо е: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/toeslagen

# 409
        • Варна
        Субсидията за наем, обвързана ли е с подоходен критерий, на родителите?
        Защото от формата за мен не става ясно, чий доход се търси.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 23:23 от Saly

# 410
        • София
        Не, гледат се само доходите на студента.

# 411
        Добро утро!Сърдечно благодаря на Chervenokoska, Шарлот  и bunova,за съобщенията и препоръките вчера:sparkling_heart:.Цялата рода, приятели и авери са включени в издирване на заветната квартира за нашият младеж😃.Днес имам един въпрос относно документа за доходи,който трябва да се представи.Разбрах, че той е изискван при сключване на договор.Аз имам фирма в България,съпругът ми е пенсионер в Турция. Аз ще съм гарантът за заплащането на наема.Какво трябва да подготвя? Само банкови извлечения и за какъв период от време,или още неща? И на какъв език трябва да са?
        Благодаря на тези,които ще помогнат със съвет.

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 15:14 от Mariya Oz

# 412
        • София
        Ние представихме на агенцията писмо от моя работодател колко чиста заплата вземам месечно (в лева и равностойност в евро) - направо на английски изготвено, а за съпруга ми - писмо от НОИ за размера на пенсията, преведено при лицензиран преводач.
        За собствена фирма - не знам, предполагам, че от НАП ще трябва.
        Приготви ги предварително, защото не стават за 1 ден.

# 413
        Здравейете , може ли някой да ме ориентира какво се очаква в ден на отворените врати специално заhttps://www.campusgroningen.com/woning/populierenlaan-groningen-2515  обявен е за 06.06 в 11 часа
        Това оглед на място ли е или може он- лайн  и по какъв начин протича ! Благодаря!

# 414
        Здравейте, бихте ли ме насочили дали някъде в Айндховен има контейнери или помещения за съхранение на багаж. Става въпрос за преместване от една квартира в друга и необходимост от съхранение на багажа за около 2 месеца докато дъщеря ми си е в България за лятото? Също, ако знаете и цени на подобна услуга?
        Благодаря ви! Flowers Hibiscus

# 415
        Здравейте, майка съм на бъдещ първокурсник в Аванс.Имаме стая в Xior (Бреда). С баща му ще пътуват в средата на юни ,за да го настанят .Решихме да занесат зимните дрехи и обувки и на място да се купуват необходимите вещи (хавлии,чаршафи ,посуда….). Моля за съвети ,какво е необходимо да се купи,предвид ,че в стаята му няма кой знае какво.
        За дъждовните дни какви дрехи са подходящи?
        Предварително благодаря!🌹

# 416
        • София
        Ето едни складове
        https://www.1box.nl/opslaglocaties/eindhoven-best/?gad_source=1& … im70aArdbEALw_wcB
        За Айндховен не знам цени, за Бреда бях проучвала и бяха 60- 80 евро на месец за малките складове.
        Здравейте, бихте ли ме насочили дали някъде в Айндховен има контейнери или помещения за съхранение на багаж. Става въпрос за преместване от една квартира в друга и необходимост от съхранение на багажа за около 2 месеца докато дъщеря ми си е в България за лятото? Също, ако знаете и цени на подобна услуга?
        Благодаря ви! Flowers Hibiscus

# 417
        Благодаря, Съни Бъни, а с транспортирането на багажа до склада как стои въпроса?

# 418
        • София
        Нямам инфо за транспорта, не пречи да ги питате дали предлагат такъв.
        При моята девойка е на близко разстояние и тя с колелото ще си пренесе нещата на няколко курса, когато му дойде времето.
        Редактирам се: прочетох, че предоставят ремарке безплатно 2 пъти, за цял ден. Но трябва явно кола да си осигури...

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 12:36 от Sunny bunny

# 419
        • Sofia
        Здравейте, майка съм на бъдещ първокурсник в Аванс.Имаме стая в Xior (Бреда). С баща му ще пътуват в средата на юни ,за да го настанят .Решихме да занесат зимните дрехи и обувки и на място да се купуват необходимите вещи (хавлии,чаршафи ,посуда….). Моля за съвети ,какво е необходимо да се купи,предвид ,че в стаята му няма кой знае какво.
        За дъждовните дни какви дрехи са подходящи?
        Предварително благодаря!🌹

Зависи колко е обзаведена стаята. Ние обзаведохме от нулата от ИКЕА, включително спалното бельо. Някои допълнителни неща като щори, корнизи, пердета, килимче - от Юск. Там е две идеи по-евтино от ИКЕА, така че сравнете цените. Инак посудата задължително от Action. По-евтино е и от тук:)
        За дъжда - има много места от където може да се вземат якета и панталони, които са водо и ветроустойчиви. Включително на изгодни промоции. Изобщо като тегля чертата, почти всичко сме купили от там, а за малкото неща, които съм купила от тук и пренесла - съжалявам.
        За обзавеждането, обиколете и магазините за втора употреба. Има изключителни попадения!
        Успех:)

Общи условия

Активация на акаунт