Студенти в Нидерландия - 21

• 61 599
  • 720
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Някой от личен опит може ли да ми каже колко струва пътуването до Нидерландия с кола -бензин, магистрални такси

# 421
  • София
Някой от личен опит може ли да ми каже колко струва пътуването до Нидерландия с кола -бензин, магистрални такси
То зависи от маршрута и мисля, че google maps имаше опция да го сметне.М.г. го пътувахме, но изобщо не съм се сетила да смятам. Май винетките и толовете бяха от 50-60 евро еднопосочно. Може да дойде и по-малко, но ние отидохме през Словения. Купихме седмична винетка, но решихме да се върнем през Австрия и Хърватска. Simple Smile Вижте и с паркирането на място как стои въпроса, че ние в Ротердам платихме ок 150 евро за паркинг пред квартирата. 😎

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 16:03 от bibi

# 422
bur02, много зависи и по пътя къде и колко пъти ще спите. Ние пътувахме до Делфт и там спахме в хотел с паркинг, което беше огромно облекчение. За съжаление и ние не сме смятали колко излезна пътуването, но го направихме като екскурзия.

# 423
  • Пловдив
От Пловдив през Сърбия,Унгария,Австрия,Германия до Бреда и обратно около 1300лв с бензинова кола, като в тези пари са включени пътни такси в Сърбия  и 10 дневни винетки за Австрия и Унгария.

# 424
Здравейте, майка съм на бъдещ първокурсник в Аванс.Имаме стая в Xior (Бреда). С баща му ще пътуват в средата на юни ,за да го настанят .Решихме да занесат зимните дрехи и обувки и на място да се купуват необходимите вещи (хавлии,чаршафи ,посуда….). Моля за съвети ,какво е необходимо да се купи,предвид ,че в стаята му няма кой знае какво.
За дъждовните дни какви дрехи са подходящи?
Предварително благодаря!🌹

Зависи колко е обзаведена стаята. Ние обзаведохме от нулата от ИКЕА, включително спалното бельо. Някои допълнителни неща като щори, корнизи, пердета, килимче - от Юск. Там е две идеи по-евтино от ИКЕА, така че сравнете цените. Инак посудата задължително от Action. По-евтино е и от тук:)
За дъжда - има много места от където може да се вземат якета и панталони, които са водо и ветроустойчиви. Включително на изгодни промоции. Изобщо като тегля чертата, почти всичко сме купили от там, а за малкото неща, които съм купила от тук и пренесла - съжалявам.
За обзавеждането, обиколете и магазините за втора употреба. Има изключителни попадения!
Успех:)

Много благодаря за изчерпателната информация ❤Дано се оправят по-мъжки с пазаруването.
Успех и на вас🍀

# 425
  • Кюстендил
Здравейте, моля за мнения за Simple stay, може ли да се разчита на тях?

# 426
Здравейте, мога да бъда полезна в случая, защото ние август карахме с кола дъщеря ни до Айндховен.
На отиване - Сърбия - Хърватска - Словения - Австрия - Германия - Нидерландия. Такси - 76.30€, гориво - 219.13€.
Връщане - Нидерландия - Германия - Чехия - Австрия - Словения - Хърватска - Сърбия. Такси -73.04€, гориво - 161.67€.
Общо - 530.14€.
Кола -Тойта, дизел.

# 427
  • Бургас
Благодаря, моят младеж се канят точно от Айндховен да тръгват насам, има ли някакви особености за различните държави, места, които да се заобикалят

# 428
Особености ... избегнахме  Унгария, мъжа ми си имаше съображения, смята, че се заяждат унгарците. Другото - на връщане съкратихме Германия, защото на отиване я прекосихме от юг на север, но магистралата беше в ремонт и се пътуваше ужасно и бавно.

# 429
  • София
https://delta.tudelft.nl/en/article/new-bachelors-language-policy-only-affects-ae
Работата не отива на добре. Това значи, че най-вероятно ще ограничат бройките за интернешънъл.

# 430
  • София
Здравейте, моля за мнения за Simple stay, може ли да се разчита на тях?
Да, те официално работеха с Интеграл.
Но по това време не знам дали приемат нови заявки. Почват от м.март.

# 431
https://delta.tudelft.nl/en/article/new-bachelors-language-policy-only-affects-ae
Работата не отива на добре. Това значи, че най-вероятно ще ограничат бройките за интернешънъл.

Разбирам, че тази промяна ще засегне новите випуски. Едва ли вече приети студенти ще трябва да минават на смесени програми - английски и холандски. И би трябвало да зависи от самия университет.

# 432
  • София

Разбирам, че тази промяна ще засегне новите випуски. Едва ли вече приети студенти ще трябва да минават на смесени програми - английски и холандски. И би трябвало да зависи от самия университет.
Да.За новите студенти ще е, но и такива четат тук. Не мисля, че ще е двуезично, а ще има на АЕ и на НЕ. Ако сега приемат 440 души общо, а стане 50:50 , за интернешънълите влизането ще бой с ножове. За КС се обсъждаше същото май. Това е за ТУ Делфт, където драпят със зъби и нокти за инт.студенти, защото техните половината окапват като круши след 2 семестър. Другата щерка е в Тилбург. И за там има такива нагласи.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 18:07 от bibi

# 433
  • София
Аз не мога да отворя линка.
Редактирам се, прочетох го.
Не знам какво да кажа, освен че се надявам масовите прогнози да се окажат верни, а именно , че тази тяхна "сглобка" няма да издържи дълго и ще отидат на нови избори, които ще доведат до промяна на цялото това националистическо настроение...
PS; В този ред на мисли, чудя се какво ще стане с магисратутите и дали не трябва децата да се ориентират към учене на НЕ ....

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 18:22 от Слънчевата

# 434
Здравейте момичета, в къщата, в която живее дъщеря ми в Утрехт се освобождава стая. Ако някой има интерес, моля да ми пише на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт