Въпроси за TBI Bank - 2

• 38 009
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Това си го пишеше някъде. В офис не съм ходила. А смяна на ПИН на нова карта си е стандартно, без значение от банката.

# 241
Здравейте! Ако ме помните да дам малко ъпдейт на ситуацията със закриването на сметката Grinning Оказа се, че момичето (което защо ли вече не работи в този офис Grinning ) не е финализирало процеса за закриване на сметката и съответно нищо не се е случило. Интересното е, че никоя от другите жени, които работят там 3 месеца не видяха, че не е финализирано и затова нямаме отговор за закриването.. Общо взето пълна некомпетентност.
Все пак сметката ще бъде закрита, другата седмица ще отидем да подпишем някаква декларация и да ни преведат парите и след това ще я закрият. Да се надявам да се случи този път Grinning
Заради некомпетентността на един служител ние се разкарвахме 3 месеца сигурно над 15 пъти.
И двете с майка ми сме решили да си закрием сметките там след като всичко приключи. Не мисля да имам отношения с такава банка, която наема толкова некомпетентни хора. Може условията да са супер, но вече ме загубиха като клиент.

# 242
Да питам първо вас, че сте по-в час Simple Smile мисля да купувам мебели за детската на изплащане и ми казаха, че работят и с ТБИ, но се чудя дали няма да е по-изгодно да ползвам шопинг лимита, като имам карта неон, или е все набутване Rolling Eyes

# 243
Зависи - ако предлагат на изплащане без оскъпяване, по-добре така. Но най-вероятно ще има лихва и ГПР ще е към 20-25%, поне при повечето магазини е толкова. Ако нямат изплащане без оскъпяване - по-добре през шопинг лимита и разсрочване на 3 вноски без такса или на 6/12 вноски с 1.5% такса.

# 244
Правилно съм разбрала значи, че с шопинг лимита е 1.5 %. Но това е месечен процент, а не годишен или бъркам?
Защото като търся инфо за потребителски кредити в други банки е минимум към 7 % Rolling Eyes

# 245
Да, за месец, те го водят такса. Но трябва да се внимава с погасяването, че в друг форум някой се беше оплакъл, че не са му дръпнали автоматично цялата месечна вноска на падежа, а някаква минимална само и му бяха начислили и някаква друга такса..
Иначе да, най-изгодно е с потребителски кредит. Изплащането на вноски на стоки от магазин върви над 20% при всички банки, освен ако нямат промоция за изплащане без лихва.

# 246
Това е от фейсбук страницата на TBI:

"Говорейки с клиентите ни, разбрахме, че лимитът от до 2 000 лв., за който важеше лихвата от 2,1% по Неон, не отговаря на нуждите на всички. Затова решихме да подобрим условията по Касичка като важна част от нашия neon пакет. Клиентите ни вече могат да печелят 1% лихва върху до общо 250,000 лв. в своите Касички, което предоставя значително по-добра доходност за тях. Също така, отделихме спестовната функционалност от ежедневните банкови нужди, за да могат спестяванията в Касичката да се трупат, без риск от това да бъдат изядени от ежедневни разходи.
Скоро предстоят и още нови функции по Касичка, които ще направят спестяването още по-удобно и ефикасно.🙂"

# 247
Много добре, но да не забравяме, че гарантираните суми са до 196 000 лв.

# 248
Е то като минем 100 000 € ще купим някое имотче по морето, или джиПче и ще намалеят. Та така - внимание трябва да не превишаваш Simple Smile, че толкова тлъсти лихви ще завалят, че бързо ще се натрупат. Дай боже всекиму!

# 249
Синковеца решил да си направи регистрация.
Спрял се е на момента, в който да трябва да подпише договора и да посочи адрес за картата. Т.е. още нищо не е активирано.
Пълнолетен е, даже и работи, поблазнил се е от шопинг лимит-а.

Какво точно представлява ?
Той ми обясни, че е вид кредит. Може да иде да си вземе с картата (дрон в случая) за 1000лв и да го плати на 3 вноски без лихва.

Т.е. чрез този шопинг лимит, картата си е кредитна или все пак трябва да ги има тези 1000лв в нея ?
Четох, четох, но нещо нищо не разбрах и аз.

Погасяването как става, с друга банкова карта може ли ? Или трябва да ходи до клон на ТБИ ?

# 250
  • here and now
Картата е дебитна, шопинг лимита е нещо като екстра.
Ако(когато) я активира, ще види за каква сума е одобрен.
Не е нужно да има пари в нея за да го ползва.
Може да превежда от друга сметка за да го погасява, но когато парите пристигнат в неон-а, трябва изрично в приложението да си погаси вноската(това, че има пари в сметката, не означава че ще си дръпнат за кредита).

# 251
  • София
Може сега да е различно не знам, но аз октомври ползвах по невнимание този шопинг лимит, направих онлайн покупка без да ми достигат парите в картата и съответно тя беше платена с шопинг лимита, тогава си прехвърлих от друга сметка пари в картата за да има достатъчно, но трябваше те да си ги изтеглят сами на 20то число, поне така ми казаха, но не го направиха 2 месеца въпреки подсещанията и запитванията от моя страна, страхувах се да не минат тези 3 месеца и да ми набият някоя лихва, накрая с 300 зора си дръпнаха парите, след непрестанно писане с чата и аз закрих този шопинг лимит да не стане някоя грешка.

# 252
Когато се ползва шопинг лимита, трябва изрично да се посочи, че искате да се раздели на 3 равни вноски (без оскъпяване), може и на повече 6, 9 и т.н., но тогава вече ще има лихва. Ако не се направи това разделяне на вноски, цялата сумата се дължи следващия месец. На мен лично ми ги дърпа автоматично на определена дата всеки месец, за да е възможно това, трябва да има необходимата сума в неон. Как ще ги вкарате там вече е въпрос на лични предпочитания, аз зареждам от дебитна ЦКБ или Револют. Ако греша някъде, търпя корекции Simple Smile

# 253
Ако не се направи това разделяне на вноски, цялата сумата се дължи следващия месец.

А ако не си направил разделянето, и не платиш цялата сума следващият месец, начислява ли се някаква лихва?

# 254
Начислява се разбира се, това си е кредит. В договора си пише колко е лихвата.

Общи условия

Активация на акаунт