Въпроси за TBI Bank - 2

• 37 845
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, може ли с няколко думи да ми кажете разликите между Касичката и Депозита? Освен лихвата, очевидно, не съм на ясно, а искам да си прехвърля пари да си седят. И друго - често взимам стоки на изплащане с ТБИ, имам neon. Когато имам пари в картата, си теглят вноската на падежа, ако парите са в касичка или в депозита, ще си дръпнат ли от тях, ако нямам в сметката други пари?

# 376
Депозитът е с по-голяма лихва, но с уговорката че е за определен срок, ако изтеглиш парите преди да е настъпил падежът, не получаваш никаква лихва. Касичката е с по-ниска лихва, но не те ограничава кога какво движение да имаш по сумата в нея, там правиш каквото си искаш.
Тези и двете са отделни от основната част на сметката ти, от която изплащаш каквото имаш за изплащане, не би трябвало да се вземат пари от тях а само от сметката. Твоя грижа си е в нея да има достатъчно пари когато стане време за вноска. Просто ги прехвърляш от касичката, за секунди става.

# 377
Ами разликата между парите в касичка и тези на депозит е че ако си изтеглиш (нарушиш) депозита преди падежната му дата, се губи натрупаната лихва до момента. При касичката, когато да теглиш и внасяш пари, не се губи лихвата. Лихвата в касичката е 1% годишна и например имаш 1000 лв. в касичката ако стоят 365 дни (една година) в краят на 365 тия ден ще имаш 10 лв. лихва (тя се появява в края на всеки месец де и е пропорционално разпределена). Но ако ги изтеглиш (горе долу по левче на месец е лихвата), на 183 тия ден, ще имаш 5 лв. лихва.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 15:13 от Seiko7075

# 378
То за мен дори не е правилно за депозит да се казва че е натрупана до момента. Тя е една твърда сума която получаваш ако останат парите до падеж или не получаваш ако ги изтеглиш по-рано, нищо междинно няма като опция.

# 379
  • Plovdiv, Bulgaria
Ясно, благодаря! Ще се насоча към депозит, така или иначе не искам да ги пипам тези пари, щом касичката може по всяко време, винаги мога да прехвърля и там.

# 380
Здравейте - опитвам се да изпратя валутеп превод към Interactive Brokers и постоянно ми дава грешка. Пращал съм големи суми към други места и никога не е имало проблем, но предполагам е нещо свързано с Reference-a който трябва да въведа и съдържа букви и цифри. Звъннах на ТБИ и казаха, че ще върнат обаждане.

# 381
Имат изискване да има поне 1 буква в полето за основание на превода. Трябва да си оправят приложението и да може това поле да приема и само цифри. Може да сложиш едно R пред цифрите, освен ако от Interactive Brokers нямат нещо против разбира се..

# 382
Имат изискване да има поне 1 буква в полето за основание на превода. Трябва да си оправят приложението и да може това поле да приема и само цифри. Може да сложиш едно R пред цифрите, освен ако от Interactive Brokers нямат нещо против разбира се..
Референтният номер е съставен от Буква + 5-6 цифри и не става. В друг брокер ми дават само 5-6 цифри и няма никакъв проблем при изпращане от страна на ТБИ.

# 383
Аха.. значи е нищо друго. При мен при превод в лева задължително иска да има поне 1 буква в полето за основание, само цифри не става. Явно за SEPA нямат такова изискване..

# 384
  • София
Преди около 2+-3години опитах да направя плащане към  Interactive Brokers. Тогава обяснението на ТБИ беше, че не избършвали плащания към такива брокери.

Наскоро един потребител тук беше споделил същия казус. Бяха му отговорили че проблемът идва от цифрите в основанието не от получателя на сумата. Приложението им не ги поддържало засега.
Не го вявам, затова с нетърпение очаквам новата версия.

# 385
Преди около 2+-3години опитах да направя плащане към  Interactive Brokers. Тогава обяснението на ТБИ беше, че не избършвали плащания към такива брокери.

Наскоро един потребител тук беше споделил същия казус. Бяха му отговорили че проблемът идва от цифрите в основанието не от получателя на сумата. Приложението им не ги поддържало засега.
Не го вявам, затова с нетърпение очаквам новата версия.

Има ли новини относно такова нещо? Също - по-рано в темата човек показва как праща къв собствения си револют няколко пъти със всякакви комбинации от букви и цифри. Възможно ли е ТБИ да не позволяват изпращане специално към Interactive Brokers, за да бутат свойте смешни спестовни сметки напред? Вижда ми се крайно нереално и дори може би нелегално, но не мога да си го обясня по друг начин.

# 386
  • София
feedy Затова чакам да пишеш каква е новата версия! Нямам представа каква е причината, но определено няма общо с цифрите в основание за плащане.

# 387
feedy Затова чакам да пишеш каква е новата версия! Нямам представа каква е причината, но определено няма общо с цифрите в основание за плащане.

Да аз си помислих друго като казахте, че чакате нова версия. Звъннах им пак и казаха, че до 2-3 дни ще има отговор.

# 388
  • София
Едно плащане ми идва дублирано в съобщенията, но не и в трансакциите.
Дали е ОК?

# 389
Ако решите да теглите пари от касичката, само към Неон може да се прехвърлят.
Утре ми е падежа на един 2 годишен депозит. За да открия нов ще трябва първо да прехвърля парите към Неон, после към сметка в € и тогава да откривам / захранвам новия депозит.
Не може директно превалутиране.

Общи условия

Активация на акаунт