Въпроси за TBI Bank - 2

• 37 874
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм им доверила почти всичко.

# 451
И това е отговор за депозитите.
В статията пише, че най-предпочитани за депозити са TBI и познайте - фаворита за спестовни сметки - ДСК. С 0-леви лихви по депозити. След това ДСК са най- препочитани за ипотечни кредити. То защото са с най-ниски лихви. А са най-ниски лихвите по тези кредити, защто не плащат за привлечен ресурс. Т.е. се затвърждава убеждението ми че ДСК си е бабешка банка, на пенсионерите, от време ОНО, там си знаят, там държат, на по сигурно. Все едно преди седмица не им взимаха двойно на транзакция... Абе всички са трагедия. Ама поне да има някакъв доход.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 07:50 от Seiko7075

# 452

Супер. Парите не са малко, но и не са над защитените от закона. Значи днес ще се разходя да си открия още една сметка при тях и казвам чао на ОББ. Благодаря!

# 453
Няма нужда да се "разхождате" - изтегляте приложението, лк + селфи и чакате Неона. После може да си прехвърлите парите от друга сметка Simple Smile

Супер. Парите не са малко, но и не са над защитените от закона. Значи днес ще се разходя да си открия още една сметка при тях и казвам чао на ОББ. Благодаря!

# 454
Както споделих, имам неон. Искам втора сметка в която да получавам заплата и да си държа парите там и само да прехвърлям малка сума в неона.

# 455
Е то може да се получава в НЕОН-а заплатата, и после веднага (ако те притеснява нещо), безплатно да си я прехвърляш в Касичка например, в раздел спестявания. Там има дори и 1% лихва (годишна) която се "появява" в края на всеки месец, в зависимост от среднодневната наличност. Или от НЕОН-а направо си правиш различни по срок депозити.

# 456
Както споделих, имам неон. Искам втора сметка в която да получавам заплата и да си държа парите там и само да прехвърлям малка сума в неона.

Щом имате Неон, имате и "касичка". Тя си е нормална банкова сметка с отделен IBAN и може директно там да си получавате заплата или други преводи.

# 457
Непрактично звучи много, вече са посочили как е по-добре да се процедира. Аз ще изтъкна и още нещо - TBI вече нямат нормално онлайн банкиране през интернет страница, само през приложението става.
Лично аз много се зарадвах на измененията с касичката и лихвата, аз също предпочитам много малка част от парите ми да са достъпни за харчене от картата. Сега ми е идеално, преди ме блазнеше лихвата на основната сметка и държах по-голяма сума там постоянно. Обаче това не ми е любимо, с радост спрях да го правя.

# 458
И аз държа 3 лв. в Неон. Нищо не плащам с нея, само зареждам Револют. Колкото ми трябват ги прехвърлям от други сметки, зареждам и пак остава с 3 лв.

# 459
И аз държа 3 лв. в Неон. Нищо не плащам с нея, само зареждам Револют. Колкото ми трябват ги прехвърлям от други сметки, зареждам и пак остава с 3 лв.

Както казваха бабите някога: "Оставаш си малко, да не загубиш квас-а (маята)" Simple Smile.

# 460
А, аз картата си я използвам, тя си е съвсем нормална дебитна карта в крайна сметка. Но и преди си бях свикнала в картовата сметка да имам пари само когато ми потрябват за нещо, а да имам някакъв вид спестовна компонента където всъщност да стоят тези които не са "затворени" в депозит или друго. Тук беше по-различно заради лихвите до скоро, че си бяха изкушаващи. То как да не са, като повечето банки и на депозит не дават по толкова, колкото те даваха на разплащателната. Сегашното положение ми харесва повече, сигурна съм че не само на мен.

# 461
И на мен ми харесва повече.

# 462

Щом имате Неон, имате и "касичка". Тя си е нормална банкова сметка с отделен IBAN и може директно там да си получавате заплата или други преводи.

Това звучи още по-добре, не знаех. От касичката мога да си прехвърлям пари постоянно в неона и е мигновено?

# 463
Може, да, тя тая касичка само през приложението се управлява. Получавам две известия за транзакция между нея и Неон сметката - едно за изпратена и едно за получена сума. Става на момента.

# 464
Супер. Вече прехвърлих малко пари и тези дни ще "оперирам" само с неон картата. Ако няма проблеми другата седмица прехвърлям всичко и закривам ОББ-то.

Общи условия

Активация на акаунт