Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях

• 61 580
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Dani-ela, аза правих тази торта Татяна, ама явно успях нещо да ги объркам тези блатове. Мисля, че заради формата ми, която е 26 см. и  направих 4-ри блата, които успях да покрия с крем едва 1- 2 мм. И въпреки, че я сиропирах, пак беше много суха.
Ето тук моят опит за Татяна на Св. Валентин.
http://snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=12

и тук в разрез
http://snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=15

Моят съвет е ако си с по-голяма форма, да имаш повече крем в запас!

Гали, Мерс 5, много ми харесаха вашите тортички!

Наталина, онемях, прекрасно просто!

И накрая едно бързо желирано руло от снощи, което бавно, но славно се разпада... Cry
http://snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=16

Рецептата е от обикновени бисквити, орехи, захар и кисело мляко. Желирането е от 1 кутия лимонови резанки и 2 чаши сок от компот.

Желание имам в излишък, но нещо все се прецаква в изпълнението. doh

# 181
Moмичета, не сте я объркали - Татяната.
И аз съм я правила. Като за първи път спазих точно рецептата и между блатовете мазах със сметана - оттам стана суха. Все пак тортата омекна и стана чудесна, но чак на 4-я или 5-я ден.......
За следващия път смятам да използвам най-обикновен варен крем от мляко + яйца + захар + брашно или нишесте - така блатовете трябва да попият  Simple Smile

....дори се осмелих да питам в темата кой е правил тортата, ама познайте дали някой сподели.....

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 13:20 от Taneto

# 182
Тази сутрин правихме в къщи мини детско парти, по случай лошото време и невъзможността да излезем на вън. Та дойдоха няколко дечица в къщи и импровизирах набързо с украсата на една бисквитена тортичка. Не ме критикувайте много, защото този път не разполагах с никакво време, а ми се искаше да зарадвам дечурлигата с нещо интересно. Пускам снимката само защото идеята е свежа и децата много я харесаха :

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 15:08 от 3ори

# 183
 Heart Eyes Зори, страхотна тортичка. Завижадам благородно и ти пожелавам да твориш още по страхотни нещ Joyица

# 184
Зори, ква критика бе. newsm78 Тортата е разкошна  newsm51

# 185
Зори,много е сладка.Дечицата са били много радостни.

# 186
Момичета пак сте сътворили чудесни торти. Зори наистина много сладка тортичка.

# 187
Зори, ти никога не оставяш място за критика мила  Simple Smile. Идеята за украсата е точно като за този период!
Наистина ме вдъхновяваш с твоите изпълнения   Hug

# 188
Здравейте, мами!
Всички торти са много хубави, а за тортите на Зори и Наталина просто нямам думи.
Ето и моят трети опит,

ето и разрез

Вторият път претърпях пълен провал, най-отгоре сложих банани и обикновен млечен крем след това покрих с "чаршафа", мале като се разтече този ми ти чаршаф, целият хладилник се напълни със захарен сироп.  newsm78 Не знам каква беше причината. Моля кажете ми.
Искам да ви питам откъде взимате боите, аз ползвах боя за яйца, обаче хич не съм доволна от цветовете.

# 189
Има си кусури, например едното око - аз го лепя, то пада, аз го лепя то пада, накрая се лепна, но не точно където трябваше и стана малко кривогледа  Laughing.
Благодаря ви   bouquet !

krasykm06, много ти е хубава тортичката.
Вторият ти опит е станал несполучлив, защото под такова покритие се маже само с маслен крем. От млечните кремове или сметана то се овлажнява и разваля. Затова между блатовете си слагай какъвто крем харесваш, но преди да сложиш "чаршафа" намажи цялата торта със маслен крем, остави я в храдилника да се стегне крема и тогава я украсявай.

# 190
  • Някъде на път....
Зори, супер е тортичката!  Peace

# 191
  • Czech Republic
Зори, каква сладка тортичка! Hug Heart Eyes Както винаги майсторки и с вкус!  bouquet

Голяма радост за децата! Simple Smile

krasykm06, твоята тортичка също изглежда чудесно и много вкусно! Честит рожден ден на патерица на детенцето ти!  bouquet

# 192
Emsy и аз я направих Татяната и моите блатове станаха 4. Мисля 4е крема ми стигна ама още не сме я разрязали. Утре ще слойа и снимка, че сега нямам фото и ще видим дали е станала суха. Дано да не е.

# 193
krasy км06,зори прекрасни торти! Hug
Emsy-по повод твоето желирано руло да те успокоя и аз правих торта Шарлота,която коrneliia h беше правила,но май трябваше да сложа повечко желатин та преди да се разпадне бавно,но славно я сложих във фризера и половината я изядохме като сладоледена торта. newsm62Ето и една снимчица преди разпадането. Embarassed

# 194
Мини тортички с кисело мляко http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2228988
Хрумна ми "гениалната" идея,че мога да ги направя в детски формички за пяськ  Laughing.Звездичката е в такава формичка,а другата е вьв форма за мьфини.Бях направила и зайче и рибка,но не можах да ги извадя от формите.
И отново любимото тирамису на сина ми http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2228989

Общи условия

Активация на акаунт