Американски колеж - тридесета тема

• 78 627
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Много благодаря!
Не сме вкъщи и се притесних да не го изпуснем.

# 406
Здравейте, в Колежа използва ли се приложението Школо или има друга система?

# 407
Колежът използват 2 системи.
Gradelink, където се качват оценките
Engage, където е информацията за ученика, букват се родителски срещи и т.н.
Пароли за двете системи се изпращат в началото на учебната година.

[b[/b]
Здравейте, в Колежа използва ли се приложението Школо или има друга система?

# 408
# 409
Немскоезичните университети ги няма в списъка, а има приети. Защо ли?

# 410
Най-вероятно защото, поради особеностите, според които се правят световните класации на университетите, в топ 20 няма нито един немски университет, а последният път, когато гледах ранкинга, в топ 100 имаше само един - този в Хайделберг, и то беше на около 70-то място.
Това не значи, че немските университети са лоши, а май че защото в тези класации отчитат научно-изследователската дейност, а тя в Германия се извършва в научни центрове, а не толкова в университетите.

Доп. Последно съм гледал ранкинга преди най-малко 3-4 години. В последните години може да има и други немски уни в топ 100, не съм гледал и не знам.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 14:15 от Татко Мецан

# 411
  • София
Според мен са посочени само програми на АЕ.

# 412
Най-вероятно защото, поради особеностите, според които се правят световните класации на университетите, в топ 20 няма нито един немски университет, а последният път, когато гледах ранкинга, в топ 100 имаше само един - този в Хайделберг, и то беше на около 70-то място.
Това не значи, че немските университети са лоши, а май че защото в тези класации отчитат научно-изследователската дейност, а тя в Германия се извършва в научни центрове, а не толкова в университетите.

Едва ли е точно така. Мюнхен е на 28-мо място, доста преди Кингс на 40-то и Делфт на 49-то. Има и други немски университети много преди такива като Абу-Даби. Посочени са и френско-езични университети.

# 413
  • софия
Критерият за споменаване на университети в списъка може да бъде даден от Колежа. Не знам някой от потребителите във форума да е служител там, за да бъде отговорено. Могат да бъдат изказани предположения.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:16 от zvаnchе

# 414
Здравейте! Мисля, че тук бих могла да намеря отговор на въпроса, който ме вълнува. От какво ниво започват да учат учениците английски език в 8. клас и до кое достигат в края на учебната година? И на какво ниво завършват 12. клас? Благодаря:) !

# 415
В 12 клас съм сигурен, че излизат с реално С2, без да имам дете в Колежа...дискутират англоезична литература на английски с учители чужденци, учат всичко на английски без БЕЛ и може би История на България...за мен няма никакво съмнение, че нивото на усвояване на английския е поне 10 пъти по-високо от това в английска гимназия.

# 416
Сега накарах госпожицата да направи тест за определяне на нивото.
С 1 докато гледаше котките пред блока и без много да си дава зор.
При по-добра концентрация може и С 2 да изкара. Но и на С 1 съм доволна.

# 417
С риск да се появят разбирачите от всички останали гимназии, че това е съвсем нормално и постижимо, както и преди съм писала, още ноември на 11 клас взе иелц с 8.3 от 9, което си е С2, без никаква, ама никаква подготвка освен училищната, дори форматА не си направи труда на упражни.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 20:13 от StefiZ

# 418
Влизат с ниво B2 (може някои да са покрили точки и за C1 на FCE, но реално са си B2). Вероятно има и деца с B1 (не знам дали има и деца с по-ниско ниво). Учебникът по английски в 8 клас си е за ниво B2. Не правят Cambridge тест в края на 8 клас за определяне на ниво, но пък правят PSAT и получават инфо от къде стартират, върху какво трябва да работят. Не видях някакво зверско учене на лексика или нова сложна граматика, но пък при единия учител по английски много наблягаха на писане на академични параграфи - буквално цяла година писаха. Замислих се как ние едно време излизахме от езиковата с нивото, с което те сега влизат..

# 419
Подготовка 4 часа в училище 5-7 клас, ниво а1 в 8 клас в училище, прегложиха ни да се яви направо за сертификат. Според мен Колежът има друго предимства, езикът е най-малкото.

Общи условия

Активация на акаунт