Американски колеж - тридесета тема

• 78 627
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
Извинявам се предварително, но ми се струва, че с голяма лекота се твърдят нива на владеене без никакъв обективен критерий. Деца, започващи 8 клас с В2 и С1? С цялото ми уважение, но те на родния си език още не са достигнали това равнище. И е нормално за един тийнейджър, който все още развива и обогатява пасивния и активния си речник, уменията си да създава аргументирано текст и да разбира в детайли създадените от други текстове,  включително по специализирани теми. Силно се съмнявам, че е възможно дете в края на 7 клас да има ниво на В2 First. Евентуално тийнеджърския В2, който обаче никак не е същото. В1 - да. Но повече от това - надали. Ако има такива, те са изключения, не правило. До 12 клас са още 5 години психоемоционално и интелектуално развитие и обучение. Тогава С2 може и да стане.

# 436
Извинявам се предварително, но ми се струва, че с голяма лекота се твърдят нива на владеене без никакъв обективен критерий. Деца, започващи 8 клас с В2 и С1? С цялото ми уважение, но те на родния си език още не са достигнали това равнище. И е нормално за един тийнейджър, който все още развива и обогатява пасивния и активния си речник, уменията си да създава аргументирано текст и да разбира в детайли създадените от други текстове,  включително по специализирани теми. Силно се съмнявам, че е възможно дете в края на 7 клас да има ниво на В2 First. Евентуално тийнеджърския В2, който обаче никак не е същото. В1 - да. Но повече от това - надали. До 12 клас са още 5 години психоемоционално и интелектуално развитие и обучение. Тогава С2 може и да стане.

Има много неща по света, приятелю Хорацио, които нашите мъдреци не са и сънували. За форумците да не говорим Simple Smile
Може да има и деца с пълноценни С1 и С2 (взети заедно със студентите, а не тийн) даже и в 6 и 7 клас. Всичко може Simple Smile

# 437
  • софия
Признавам честно, че скалирането никога не ме е вълнувало. Твърде рамкирано ми е.
За всички нас (семейството) винаги важноТО е било какви са реално придобитите знания и умения. Следващия месец предстои да видя резултат през международен сертификат, без странична подготовка, който ще се ползва за бъдещо обучение.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 09:36 от zvаnchе

# 438
Черна станция, то по принцип всичко може, особено във виртуалната реалност Joy, Ние от Витенберг сме наясно 😀, но пък държим на рациото, та:

Хората питат конкретно с какво ниво са децата, които започват 8 клас в АК. Става ясно, че масово с В2, та даже и С1, та бая се зачудих за какво им е тогава АК, като те си го знаят 🤣🤣🤣.
Mea culpa. Съкратих ораторството.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 23:31 от NOmerci

# 439
  • софия
Черна станция, то по принцип всичко може, особено във виртуалната реалност Joy, Ние от Витенберг сме наясно 😀, но пък държим на рациото, та:

Хората питат конкретно с какво ниво са децата, които започват 8 клас в АК. Става ясно, че масово с В2, та даже и С1, та бая се зачудих за какво им е тогава АК, като те си го знаят 🤣🤣🤣.
ах колко смешно, ха ха ха!

за какво им е на математиците МГ като те математиката си я знаят?

Представяли ли сте си колко щеше да е приятно да допуснем, че този, който пише знае какво пише и вземе се окаже, че е вярно? Толкова ли наистина сме знаещи, можещи и разбиращи, че да се подиграваме и осмиваме споделените нечии мнения? Толкова е хубав света на "попитал, получил отговорил, прочел отговор, направил си изводи, изразил несъгласие и тн" за разлика от подигравки и чак  заливащи се от смях човечета?

наистина ли? никой друг опит освен вашия не е релевантен? Потребителите са толкова заблудени и непремено виртуално - форумно големи, но не и действително, че задължително няма как да са прави!?

ех!

допълвам:
между другото, тази година съм била точно за два дни на море и на съседната плажна шатра имаше група от 6-7 младежи, може би на 23/4+ г. чиито разговори покриха две ключови теми, които слушахме в захлас - първата - "Бате, тия в колежа нищо не учат" и втората  - "егати елитните квартали (изборени Х в София)".
Просто имахме невероятно добро показно за това как една мантра е поета и се повтаря, без човек да има или да е имал  допир с разискваната тема. Често си мисля как живота те поставя в такива комични ситуации. Интересно беше много - научихме как е изкарало детето ни 5 години в училището си, както и при какви условия живеем и защо какво как е много лошо в квартала ни. Брилянтно!

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 00:00 от Амели

# 440
Нищо обидно не виждам в поста си. Още по-малко в предишния, който по същество е "изразил /любезно/ несъгласие" в контекста на Вашето изказване.
Във втория се обръщам се към конкретен потребител и отговарям на негова шега. Усмихнатите човечета са именно за да е ясно, че постът не е особено сериозен, обаче не помага. Веднага следва рязко възпаление. Да допиша ли изрично, че е шега и да поднеса коленопреклонни извинения  за неоснователни /и крайно обидни/ съмнения в обективността на предоставената информация в настоящия форум?

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 23:54 от NOmerci

# 441
  • софия
Нищо обидно не виждам в поста си. Още по-малко в предишния. Обръщам се към конкретен потребител и отговарям на негова шега. Усмихнатите човечета са именно за да е ясно, че постът не е особено сериозен, обаче не помага. Веднага следва рязко възпаление. Да допиша ли изрично, че е шега и да поднеса коленопреклонни извинения  за неоснователни / и крайно обидни/ съмнения в обективността на предоставената информация?
И шега и подигравка извикват смях. Границата е тънка. И ако предния път не съм разбрала правилно шегата ви то и сега ли не е подигравка предложението за коленопреклонни извинения?
Значи сега трябва да се почуствам зле, че съм посочила обидно поведение за обидно? Странно.
Ми не ми е смешно. (ужасно досадно е всеки път да ви се обясняваме и отбраняваме, хилете си се и си се шегувайте някъде другаде, не на споделените мнения)

# 442
Мисля, че е разумно да избягвате да слушате чуждите разговори. Много Ви разстройват, явно чувате само подигравките.Не си го причинявайте.
Човек и на Джомолунгма да се качи, намира там само това, което носи със себе си.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 00:07 от NOmerci

# 443
  • софия
не бе, Мецане, защо да те трият... и не че не понасям лични, но да - когато могат да се обсъждат нещата тук, защо да не го правим.
Аз за пренавиването имах предвид , като (хайде, орисвам да стане) стане ученик в колежа, да не да кажеш - ма не е толкова велико колкото сте разказвали.... Сигурна съм, че си премислил всичко много добре. Ще стискам палци (няма да забравя и след две години)  Grinning

# 444
  • София

Единствено АК е за него - защото само там английския е на ниво 10 пъти английска гимназия,
Къртиш просто! Joy Дете, завършило АК с С2 и дете, завършило друга АГ с С2 - как ги сметна тези 10 пъти? Laughing

# 445
  • София
Амели,   съвсем извън горния спор -  за квартали не знам, може и да коментират 23/24 годишните, ама  едва ли тема на разговор им е къде се  учи и къде не се в  гимназиален етап. Все пак са завършили преди  5 години и акцентът на дискусиите им в масовия случай е съвсем другаде -   следване, планове за реализация след това,  купони, пътувания, вече упражнявана професия, все още повърхностни или вече по-сериозни връзки с планове за брак.

Санака,  а моето, видиш ли, "гениално" ще да е Joy , e с ниво  С2 (хем  двoйно удостоверено със СРЕ и TOEFL) и без английска гимназия. Колкото и каквито и позитиви да има  Колежът, тук  трайно се насажда идеята, че английски извън него не може да бъде научен. Може, и още как...

# 446
  • софия
Амели,   съвсем извън горния спор -  за квартали не знам, може и да коментират 23/24 годишните, ама  едва ли тема на разговор им е къде се  учи и къде не се в  гимназиален етап. Все пак са завършили преди  5 години и акцентът на дискусиите им в масовия случай е съвсем другаде -   следване, планове за реализация след това,  купони, пътувания, вече упражнявана професия, все още повърхностни или вече по-сериозни връзки..

Санака,  а моето  е, видиш ли,  с ниво  С2 (хем  двoйно удостоверено със СРЕ и TOEFL) и без английска гимназия...
Русалке, какво казваш? Че не са на толкова години, или че не съм чувала добре?

# 447
  • София
По-скоро първото. Но явно ти се привижда заяждане. Не мога да повярвам, наистина, че тайфа от 24-годишни ще се занимава с тази тема. Ако са от неучещите и каращите по течението, тази тема ще е  последното, което ги вълнува. Ако пък са от другата страна на барикадата, интересите/разговорите им на тази възраст са други. Такива коментарчета са характерни за  тийнове...

# 448
  • софия
По-скоро първото. Но явно пак ти се привижда заяждане. Не мога да повярвам, наистина, че  тайфа от 24-годишни ще се занимава с тази тема.. Ако са от неучещите и каращите по течението, тази тема ще е  последната, която ги вълнува. Ако пък са от другата страна на барикадата, интересите. разговорите им на тази възраст са други.  Такива разговори са характерни за  тийнове...
да бе, те затова бяха толкова интересни за слушане, знаеш ли колко жив им беше разговора. Коментираха и заплати и смисъла на частното образование, както и живота в затворените комплекси и какъв балон било. Даже изпозлваха не балон, а "бабъл". може да не ти се вярва ама на, истина е.
(няма заяждане, пак да кажа - някой път просто трябва да вярваме на отсрещния какво разказва)

# 449
  • София
Аз никъде не съм казала, че не вярвам, че точно това си чула. Просто "децата" на тази възраст, с които по един или друг начин имам някакво вземане-даване, не коментират гимназиалното образование, рядко дори собственото си училище  до 12 клас споменават.

Общи условия

Активация на акаунт