Американски колеж - тридесета тема

• 77 599
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Сойка,
Кой клас сте? Ако е езиков профил вероятно ще трябва малка помощ от вън. Ако е като втори език-доброто старо Дуолинго може да свърши работа. Някои от съучениците на дъщеря ми ходеха в Сервантес, но то беше по-скоро за удоволствие, а не за да попълват пропуски. От личен опит и Явор и Велева са страхотни учители!
В 10 клас. В 9ти попаднаха на слаб учител. Смениха го 2рия срок, но лятото явно е изтрило и малкото испански. Пуснах Дуолинго. Да видим.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 11:05 от Сойка

# 586
  • Sofia
Колежът помества ли някъде информация в кои университети са приети учениците след 12 клас?

# 587
Колежът помества ли някъде информация в кои университети са приети учениците след 12 клас?

Да, тук https://acs.bg/media/6435/acs-school-profile-2023-2024.pdf и в платформата Maia Learning, до която децата имат достъп.

# 588
  • София
И друг път съм писала по този въпрос, че в инстаграм профила на нашия high school към всяка снимка на абитуриент стои информация в кой колеж и каква специалност е избрало детето, ако все още няма избрана специалност, пише undecided. Също така на една стена в училището е изнесен списък със същата информация.
Не разбирам защо и АК не го правят.

# 589
Има такава информация в колежа, със сигурност, защото миналата година с дъщеря ми се беше свързало момче, което кандидатстваше в TU Delft. Тя също беше обменила инфо с приети там от предишен випуск. Факт е, че не е постната на стр.на колежа, но може да се попита. Мисля, обаче че има някакво инфо след като завърши приема в унитата, но е обща (просто изброени университети).

# 590
  • софия
Този въпрос сме го коментирали с колежа и едно от обясненията беше, че не всички ученици казват какъв е развоя на кандидатстването им и съответно колежа не разполага с пълната информация, а по спомен не могат да питат/настояват да им се каже.

доп: Мая-та е малко изкривена от съвестното/несъвестно попълване от потребителите.

# 591
  • София
За мен би било супер нередно да обявяват такава информация публично без изрично съгласие. Имам предвид за всяко конкретно дете да се знае къде точно е прието или е записало. Много злоупотреби могат да последват. По-нормално е ако техен ученик има интерес към определено уни, от колежа да му дадат тогава контакти на техни възпитаници, които са приети там и да изявили желание да помагат.

# 592
За мен би било супер нередно да обявяват такава информация публично без изрично съгласие. Имам предвид за всяко конкретно дете да се знае къде точно е прието или е записало. Много злоупотреби могат да последват. По-нормално е ако техен ученик има интерес към определено уни, от колежа да му дадат тогава контакти на техни възпитаници, които са приети там и да изявили желание да помагат.
Доколкото ми е известно, точно така правят.

# 593
  • София
Тук се дава съгласие за всички такива неща. Не знам дали има друга държава с повече опасност от злоупотреби…има, може би, ама това със сигурност не е България. Не се досещам всъщност какви толкова злоупотреби биха възникнали от точно това инфо?

# 594
В какви специалности най-често има приети колежани в САЩ, дали има такава информация? Предполагам, че са повече бизнес/финанси и хуманитарни и по-рядко в природни и инженерни науки или няма как да се намери подобна информация?

# 595
  • София
Миналата вечер бяхме с ММ на среща в нашето училище на тема фин.помощ. 75 мин водещият срещата не спря за секунда да говори, дори глътка вода не пи. Не наука за второ висше, ами наука за 3 висшета е това чудо с тия помощи. Не е истина просто! Кому е нужно цялата тази сложност, но такава е реалността?!

# 596
Момичета, влизам със страх в темата, защото наистина не знам от къде ще я хващаме…
Имам една мечтателка певица на 12 години, в 6 клас. Наумила си е че ще учи в Америка, не питайте къде се цели, че ще и се смеете. Да кажем в най- високите топки от университетите за музика.
Както каза една приятелка бързата писта от България към Америка е АК в София.
Нито сме го мислили, нито е стояло като вариант за средно, понеже не живеем в София.
Но дъщеря ми така се е запалила по тази идея, че ще ни подпали и главите и чергата…
Толкова въпроси имам и въпросителни като цяло, че ми е свит стомаха.
Как ще живее в пансион, ако изобщо я приемат.
Как ще се готви за изпита, като не сме в София?
Има ли добри учители, които познават подготовката за АК и преподават онлайн?
Тя е народна певица, силата и е в пеенето, а то не и носи някакво предимство, едва ли ще и дадат задача да изпее Руфинка на изпита😅
По английски тя е добра, по български също, но математическа мисъл не тече в главата и тя е пълна с ноти.
Виждам колко е ентусиазирана, а знам че ще е почти невъзможно и ще страда много.
Казва- мамо, подкрепи ме, само ти вярваш в мен.
Е, аз вярвам тя на пеене е униклна печели награди и медали, дори сега спечели професионален запис в БНР, но това няма общо с това училище.
От около 700 кандидата приемат 180 нали така?
Сигурно всичките изключително подготвени.
А нашата кога?! Не знам да я окуража ли или в зародиш да я приземя.
Объркана съм и ме е страх.
Дайте акъл.
Ако започне да се готви как? Помагала, тестове? Оналайн курсове какво що?!
Подпали ми се главата🥲

# 597
  • софия
Жаки, в първия пост има доста отговори. Мисля, че като за начало ще ти бъде полезно. Но по математика ще трябва да поработи.

Доп. Сещам се, че вероятно професионалната подготовка по пеене и участието в различни инициативи изисква сериозен времеви ресурс. В Колежа са доста натоварени и отсъствията се отразяват на справянето.
Не е за подценяване  финансовият аспект 5 години да се осигури живеене в друг град отделно от таксата.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 18:06 от zvаnchе

# 598
Logo 3 предлагат курсове онлайн за АК. ВЯРАБЕЛ и Регалия също имат курсове за АК, но не знам дали има онлайн.

# 599
  • Sofia
Винаги бих подкрепила детето си за подобно начинание.

Общи условия

Активация на акаунт