Американски колеж - тридесета тема

• 77 632
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Неее. Това е персоналният мейл на ученика. Стандартна ел. поща в G-mail.
Дано не те лъжа.
Инфото е от дъщеря ми, която завърши миналата година. Тя помни, че когато била 8-ми клас ги карали на място да си влязат в пощите, за да се уверят, че всички са успели. В последствие в тези пощи им пращали пароли за енгейдж и т.н. Но първата парола я дават на листче на ръка.

# 571
Да, това е за мейла на детето, който то трябва да следи редовно.

Подкрепям мнението, че който не може да отговори с конкретика, може поне да си спести нравоученията.
Темата, освен за оплаквания кое дете е мрънкало, е и за текущи въпроси, на които даден потребител може да получи бърз отговор и опит от други.

# 572
Това е ученическият имейл на детето. Паролата първоначално е ЕГН, детето си я сменя.

# 573
# 574
  • София
И аз съм изненадана за тях.

# 575
  • софия
Не. Още края на миналата година били казали, че напускат.
Харесвах ги. Бяха колорит.

# 576
В сайта на Колежа вече са качени ваканциите, родителските срещи и дните са самоподготовка до края на 2024. Ще имат време и да разпускат.
Кога е бала на випуск 2025?

# 577
  • София
Мисля, че е на 31ви май ...

# 578
Може ли някоя майка на вече завършил колежанин да даде инфо за академичната справка за 12 клас?
Издава се по едно и също време за всички ученици или всяко дете си я иска само от учебен отдел?

# 579
Здравейте, да не би да има нова тема? Странно ми е, че никой не е писал от 17. 09. насам...
И искам да попитам нещо. При попълването на CSS профил за финансова помощ при кандидатстване в САЩ какъв точно е този пенсионен план на родителите, какво се има предвид, тъй като системите ни се различават.

# 580
  • София
В Щатите фирмите предлагат т.нар. 401К (обяснено тук https://www.bulgariasega.com/interesting_facts/24812.html/%D0%BA … 0%B8%D1%82%D0%B5/)

Във формулярите, които попълвате, няма как да знаят, че в нашата велика родина такова животно като 401К няма...

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 12:22 от Sharky*

# 581
В Щатите фирмите предлагат т.нар. 401К (обяснено тък https://www.bulgariasega.com/interesting_facts/24812.html/%D0%BA … 0%B8%D1%82%D0%B5/)

Във формулярите, които попълвате, няма как да знаят, че в нашата велика родина такова животно като 401К няма...

Така е, такова животно няма.... И в този случай какво попълвам в тази графа? Задължително допълнително пенсионно осигуряване?

# 582
  • София
Аз съм отговорила следното:

# 583
  • София
Синът ми нещо има трудности с испанския. Вие как подходихте, освен всички опции в колежа (консултации и часове), нещо онлайн курсове или ...?

# 584
Сойка,
Кой клас сте? Ако е езиков профил вероятно ще трябва малка помощ от вън. Ако е като втори език-доброто старо Дуолинго може да свърши работа. Някои от съучениците на дъщеря ми ходеха в Сервантес, но то беше по-скоро за удоволствие, а не за да попълват пропуски. От личен опит и Явор и Велева са страхотни учители!

Общи условия

Активация на акаунт