Американски колеж - тридесета тема

• 78 725
  • 764
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Другата учебна година на 9-ти септември ли ще стартира?
Тези, които вече са подписали договор?

# 361
Дааааа! Колежаните започват на 9 Септември. Паметна дата за моето поколение😄
LaDiDa,
Поздравления момиче! Успех на колежанина!
В началото може да му е леко трудно, но вярвай ми-заслужава си.
Няма ли опция за общежитие поне първата година?

Другата учебна година на 9-ти септември ли ще стартира?
    Тези, които вече са подписали договор?

# 362
    • софия
    Добре, че ни е последна година, че по-догодина, ако решат да започват на 1.09. септемврийското море съвсем изчезва.

# 363
    • София
    zvаnchе, просто 9-ти се пада понеделник, а 15-ти е неделя, та затова го предположих. Пак сме 5 учебни дни по-рано, не са повече. Но не можех да бъда сигурна преди договора.

# 364
    • софия
    Имаше мейл за 9.09. Тази година ни предупредиха отрано.
    Скрит текст:

Мрънкалото отчете 300+ задачи за годината 😳 Прави си някакъв файл през годината.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 12:29 от zvаnchе

# 365
    • София
    Дидева е качила резултатите от НВО за 10 клас:

https://dideva.alle.bg/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B … 0%BB%D0%B0%D1%81/

Може сами да видите колко е слабо обучението по математика и БЕЛ. Wink

# 366
    • София
    Дидева е качила резултатите от НВО за 10 клас:

https://dideva.alle.bg/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B … 0%BB%D0%B0%D1%81/

Може сами да видите колко е слабо обучението по математика и БЕЛ. Wink
    Не че нещо, поздравления за децата,  ама тази година и ДЗИ 12 клас, и НВО 10 клас, и НВО 7 клас не са показателни за ниво на обучение където и да е с това ниво на "сложност". Действително ли ще се ориентираме какво е някъде (където и да е) нивото по мат на десетокласници със задача за 5 клас за проценти? Такава задачКа и подобни на нея в НВО-то са обида за  можещите и знаещи деца..

# 367
    • София
    Права си, много лесни бяха НВО. Но все пак бяха едни и същи за всички и не мисля, че някой се е готвил допълнително. Кой кавото е научил в училище, това е. Едно средно ниво е по-високо от друго...

# 368
    • софия
    Ниско, високо, трудни, лесни, нивото е едно и също за всички, но резултатите са различни.

# 369
    • София
    Ниско, високо, трудни, лесни, нивото е едно и също за всички, но резултатите са различни.
    Естествено, те винаги ще бъдат различни, каквато и да е сложността.  И премерени да бяха задачите, и сложни да  бяха, най-вероятно, даже съвсем сигурно,  съвсем същите училища  щяха да са на челните позиции. Аз не казах това, но както и да е. Пак ще търсите под вола теле, че някой нещо е  казал срещу АК. Нищо подобно. Справянето с елементарните,  смешните задачи не е  обаче показател за високо ниво на обучение в което и да е  училище (особено пък сред спряганите за добри) на което и да е от измерваните образователни нива - 4, 7, 10 и 12 клас.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 12:16 от пенсионирана русалка

# 370
    И сега какво стана - бургаското Пмг второ в класациятя и отвя и колежа,и много други софийски елитни гимназии.

# 371
    За какво ниво говорим, щом профил "Математика" в Колежа не може да изкара на матурите над 5,50 средно?

# 372
    Ако правилно съм разбрала от файла на Дидева, Колежът е с пети най-висок резултат по БЕЛ и осми по Математика. Съдейки, че това е Национално класиране, ЛИЧНО за мен резултатът е повече от добър!

# 373
    • софия
    Естествено, те винаги ще бъдат различни, каквато и да е сложността.  И премерени да бяха задачите, и сложни да  бяха, най-вероятно, даже съвсем сигурно,  съвсем същите училища  щяха да са на челните позиции. Аз не казах това, но както и да е. Пак ще търсите под вола теле, че някой нещо е  казал срещу АК. Нищо подобно. Справянето с елементарните,  смешните задачи не е  обаче показател за високо ниво на обучение в което и да е  училище (особено пък сред спряганите за добри) на което и да е от измерваните образователни нива - 4, 7, 10 и 12 клас.
    Всъщност, ако се абстрахираш в коя тема пишем, и двете сме написали едно и също. Мисля, че съм една от малцината, която никога не е добавяла стойност на Колежа. Не знам къде видя теле под вол.

# 374
    • София
    Не съвсем, може би аз не мога да  се изразя ясно, знам ли, та всеки следваш пост в ответ е, че резултатите на АК в национален мащаб са супер. Това никой не го отрича.
    Скрит текст:
    Аз се включих по повод твърдението, че тези резултати от ТОВА  НВО са доказателство/ориентир (за явно съмняващите се) за високо ниво на обучение по мат и БЕЛ  (в училище Х, нека да стесним периметъра само до добрите)..И нека  вземем сега  едно от тях и да си представим, че цяла година на випуска е преподавала ако не къса клечка, то учител, който не е вложил кой знае какви усилия да надскочи санитарния минимум. И понеже  децата в него са несъмнено схватливи,  преобладаващо  са мотивирани и амбициозни,  с подбор са се оказали там, то от раз тази еднородна маса е  овладяла тази минимална база и се е справила супер на НВО, понеже там задачите откъм сложност са  и под този минимум... Но това значи ли, че нивото на обучение е  със сигурност високо? Дайте им едни малко по-балансирани задачи, без излишни изхвърляния и в другата крайност също -  подредбата ще е същата или много близка, да, но резултатите в точки ще покажат вече доста по-обективно до каква степен е усвоен материалът дотук поне  малко и в  дълбочина.  Не може да съдим за ниво на обучение (според мен) по справянето със задачи,  които се решават или със знания от  доста по-долни класове, или  с директно заместване във формули - задачи, имали единствената  цел да се отчетат поредните високи резултати.. Точно в  10 клас би могло да е иначе, понеже там няма класирания, няма балове, по-рядко се ходи и на уроци, самите деца не се напрягат... И точно затова залагат от МОН на супер лесното,  понеже иначе , само при едно съвсем малко по-усложнено  НВО, съвсем осезаемо ще си проличи реалното положение И в  елитни училища, нищо, че въпросните пак ще са сред първите 10-15-20 в национален мащаб....

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 14:06 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт