Американски колеж - тридесета тема

• 78 626
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Дъщеря ми беше учила немски до 8 клас и нивото на англ.беше 0. Доста трудно й беше в началото, но до Коледа ги беше настигнала.

# 421
  • софия
Помня, че в осми клас имаше момче от класа, което никога не беше учило езика, а имаше и такива с впечатляващо високо ниво.
Никой не скуча. Много знаещите бяха предизвиквани с нови и нови книги от библиотеката. Младежа без английски, както и другите с по-слаб език, имаха осигурени допълнителни часове-веднъж с учител, веднъж с ученик от големите класове ( в хелп центъра)
В края на осми клас им раздават награди и това момче взе награда за английски. Беше настигнал успешно знаещите.

Нивото след дванадесети клас на моето дете, се оказа достатъчно за да не го определят като чужденец

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 02:13 от Амели

# 422
  • София
Правят тест в началото на 8ми клас, но накрая всички почват с B2. Моят син беше с А0 Simple Smile
Не беше учил английски, освен в компютърните игри Simple Smile
8ми клас в 1ви срок беше един малък ад. Всички говореха на английски, обясняваха граматика на английски, а той се прибираше и гледаше като зомби 1 час докато рестартира.
Ходи на допълнителните часове 4-5 пъти общо. Виждаше му се в повече , предвид останалото натоварване.
Справи се с много упоритост и присъщия му инат.
В 9ти клас вече има самочувствие, че знае английски (далеч от перфектното като граматика и произношение според мен), но за 1 година от 0 дръпна чудовищно. Доволна съм ! Не знам в 12 клас какво ниво ще постигне .Ще видим.
Но истината е, че за деца като моето, е добре лятото да се поподготвят с английския, а не да геймят Simple Smile

# 423
Помня, че в осми клас имаше момче от класа, което никога не беше учило езика, а имаше и такива с впечатляващо високо ниво.
Никой не скуча. Много знаещите бяха предизвиквани с нови и нови книги от библиотеката. Младежа без английски, както и другите с по-слаб език, имаха осигурени допълнителни часове-веднъж с учител, веднъж с ученик от големите класове ( в хелп центъра)
В края на осми клас им раздават награди и това момче взе награда за английски. Беше настигнал успешно знаещите.

Нивото след дванадесети клас на моето дете, се оказа достатъчно за да не го определят като чужденец
Аналогичен случай беше и моята, до 8 клас учеше испански, английски беше учила в школа но нивото й в никакъв случай не беше по-високо от А2. На края на годината взе оскар 😂
Имаше късмет да попадне на Р. Иванова. ☺

# 424
Здравейте отново. Оказа се, че в училището 5-7 клас по КМИТ, целият клас е играл игрички, вместо да програмира. С две думи - оскъдни познания, чул-недочул. Това ще се окаже ли някакъв голям проблем, защото вкъщи изпаднахме в лека истерия.

# 425
  • софия
Не.

# 426
Объркахте темата май😄

# 427

А, не, май не съм Simple Smile. Записах го в 8 клас в АК, ама се тревожа дали ще се оправим с някои предмети.

# 428
  • София
Не се тревожете Simple Smile

# 429
Точно с този ще се оправите 😉

# 430
Благодаря на всички, които ми отговориха на питането за нивото по английски Flowers Rose. Аз мислех, че се започва от по-ниско, примерно A2 или B1. В такъв случай, при поне 18 ч. седмично, в края на 8. клас сигурно затвърждават най-малко C1.

# 431
Еми изяснете си повече за нивата...все пак ми се струва, че чак С1 в края на 8 клас е трудна работа, да не кажа невъзможна...но в края на 9-ти сигурно да. Не знам точно, но такива идеи имам и затова (не само затова) ми се струва, че само АК ще е за нас...
Езиковите гимназии (държавните) по плана на МОН от няколко години вече са със заложено ниво В2 при завършване ( и А2 за втория език). Това си е гавра 😂...

# 432
  • София
Нивото В2 винаги си е било заложено, дори и преди да го заявят изрично нормативно - ДЗИ по първи език винаги е било на ниво В2. И все пак и преди, и сега реалното ниво на ЕГ си е С1, а специално по английски - до С2. Разбира се, зависи и от индивидуалните усилия на ученика, но това по принцип си е така.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 22:53 от sanaka

# 433
  • софия
Не зная дали има ученици явили се на някакви сертификати в 8 клас, за да може да се каже с какво ниво излизат след него,мисля, че това просто не е въпрос в колежа. Пък в 12-ти е ясно, точно както каза StefiZ,  с лекота се ползва  C2. По-важното е, че както вече се каза - езика е най-малкото в колежа.

Мецане, да не пренавиеш пружинката? да не стане после да си разочарован, защото сега си си изфабрикувал някакви свръх почитания? (аз продължавам да съм все така влюбена в училището и да не спирам да благдоаря, че точно то е част от пътя на детето ми, но все пак винаги се чудя какво ли е в главата на някой, който не го познава отблизо, но пък копнее по него толкова много) 

# 434
  • София
Днес на вратите на Острандър видях това. Стана ми интересно и мило донякъде. Ей я кога беше 2019-та.
Предполагам "потърпевшите" си имат канали за комуникация чрез които са уведомени

Общи условия

Активация на акаунт