Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 561
  • 639
  •   1
Отговори
# 255
Авторе, защо не помислиш да поработиш в чужбина? Ще изкараш повече пари, ще срещнеш нови хора, а може би и някоя специална...
Само давам идея. Знам, че има хора, които трудно се откъсват от "корена" , но все пак.

Те в чужбина като да го чакат с лаврови венци..
Нека да се разбере първо със себе си - какво точно иска, как и дали е възможно, ако не е възможно, да потърси тогава нещо друго, подходящо като вариант.
Да влезе в играта, както се казва.

# 256
Имам колега на неговите години, нисичък, пълничък, не особено красив, от провинцията, живее на квартира, колата му трошка., заплатата му около 2 и нещо .. Ама с претенции да е млада, слаба, руса и красива,... И разбира се, без деца...

# 257
Имам колега на неговите години, нисичък, пълничък, не особено красив, от провинцията, живее на квартира, колата му трошка., заплатата му около 2 и нещо .. Ама с претенции да е млада, слаба, руса и красива,... И разбира се, без деца...

И какво? Върви ли му с жените. Хваща ли слаби, руси и красиви Grinning

# 258
Ами да ви кажа,и аз ако видя 44 год.ерген без собственост ,със средна заплата и не е Брат Пит,няма да изпадна във възторг.
Както я кара ,той до 50 години ще търси жена,пък кога ще гради семейство,кога ще гледа деца?
Връстниците му са позакъсняли за деца,по-младите трудно ще му се навият.

# 259
Инвестиране бизнес и мен не ми звучи за него на този етап, а и изобщо. Имал е работа, после преквалификация за ИТ. Обаче това явно е глътнало доста спестени пари, отделно времето. Други особено ако им се отдава биха пробвали курсове, задочно, нещо по-стегнато и за 1-2г да са доста напред. Редовно висше в тази сфера в неговата ситуация  звучи лукс. Явно се хвърля на по-големи и далечни цели, влага време и пари и пак е в изходна позиция. И за жилището май пишеше да било по-прилично, голяма вноска цитира. Нищо чудно, че "събира" и все не стигат. Ако вместо това висше беше събирал още малко до 1 поносима вноска за по-скромно жилище, може би вече можеше да изплаща  /компромиси, малки цели, малки крачки/. Още едно ново недобре преценено начинание и пак ще е доникъде.

Та ако е вече в новата сфера да се фокусира там, да надгражда и да търси възможности. Стига наистина да му се отдава. Някой път хората се надценяват и хвърлят на атрактивни "печеливши" сфери, но не всеки пробива. Ако пък са минали години и не постига очакваното ниво, е добре адекватна оценка дали това е неговото и в какво има потенциал за развитие. Може би с помощ от трудов психолог, кариерен консултант ли не знам. Това преди евентуални нови "бизнес" начинания.

# 260
Авторът уж работи в Ай Ти сферата, но не оставам с впечатление да взима много. За малък апартамент самоучастие не трябва толкова голямо, но се чудя ще отпусне ли кредит банката на някой, който не взима висока заплата, и в последните минимум 15 години не е успял да се задържи стабилно на работа. За това се градят основи от рано, и затова е толкова трудно като се сетиш на тези години.

Да, и аз се съмнявам преди това да е бил много работен и чак когато е започнал връзка с вече бившата, да е имал дълги периоди на безработица. 30-те са общо-взето златната възраст за работа и при двата пола, а той толкова спокойно го пише как периодите на безработица не надвишавали или рядко надвишавали година, че през 20-те си години сигурно е следвал, без да работи, после няколко години сигурно не си е намирал работа, защото няма опит, после пък нещо друго. Не останах с впечатлението да е следвал в родния си град, но на 32 години е бил там при родителите си. Като нищо на 65 или на колкото го направят пенсионирането, може и да няма достатъчно стаж за нормална пенсия.

# 261
Това за стоенето без работа съм го изпуснала! Как мъж /здрав/ ще стои 1год без работа?? На строеж ще работи,такси ще кара.

# 262
  • София
В началото на една връзка, ако няма свободен терен за секс, въобще няма да тръгне, ако ще пеперудите на любовта да са като гарвани. 🤣

# 263
  • Paris, France
И в кръга на шегата - Невена, ти го съветваш да стане сериен убиец ли, че да си намери болни хахавели? Simple Smile Simple Smile

Не, естествено, а и е минал възрастта. Те почват в 20те си години обикновено.

Примерът със серийните убийци го дадох за да подкрепя тезата на EmmaT, че шанс винаги има и наличие на апартамент не е панацея, нито е особено важно. Серийните убийци са много малко на брой и понеже силно се отклоняват от нормата, предизвикват интерес, не полов първоначално. Не, че много жени искат такъв, ами такива мъже са малко на брой, та се пресича търсене и предлагане.

Моята теза е, че купуването на собствено жилище няма да увеличи особено шансовете за сериозна връзка, брак и дете. Няма лошо да си купи жилище. Нека си купи, но да не си мисли, че изведнъж млади жени ще се наредят на опашка да ги опложда.

Преди 30г имах 40, 45 и 50г колеги, неженени и без деца. Учили са, пътували са, гледали са осиротели братя и сестри, болни родители. Някои бяха живяли с жени в дълги връзки без развитие. Всичките целеха 25-35г моми без деца. Доста такива са ми предлагали брак. Като ги насочех към мома на тяхната възраст, ми казваха "О, ама аз искам деца, а тя е вече стара." Имаха си купени и изплатени жилища, но жени така и не си намериха. Те бяха израснали във военни времена, купонни системи, по-нисък стандарт. Мислеха, че парфюм, вечеря в ресторант, посещение на опера и екскурзия до Рим или Париж са нещо изключително, защото когато са били млади е било рядкост и лукс и е привличали жени. За жените от моето поколение беше една надница. Кой ще си загуби 2 дена с дъртьо като лесно може да си плати билета сам?

За мене проблемът е във възрастта. Ако авторът имаше пари, можеше да си поръча бебе от сурогатна майка в САЩ и да не е зависим от желанията и наличността на млади жени.

Много примери се дадоха на успешни връзки между хора, взели се голи като пушки, но не са били на 40+.

В предишен пост попитах колко от жените тук са избрали за баща на детето си мъж, когото са срещнали като е бил на 44г, а те под 40 или 35г. Никоя не отговори положително.

# 264
Всеки има изисквания при избора на партньор. Особено жената с годините се обиграва и ако кандидата няма какво да предложи, жената предпочита да е сама. Такива песни, че любовта е достатъчна си пеят 20 годишните. Не искам и да звуча цинично, но и само на тази възраст човек вярва в сляпата любов. В един момент думата "партньорство" взима превес и всеки иска/търси качества, които при евентуална връзка биха улеснили живота на двойката. Както и на бъдещето поколение.

Та да, важен е апартамента. Показва, че си бил отговорен и си взимал решения с акъл и без страх. Ипотеката е бич и аз лично никога не бих си го причинила, но тъй като ти нямаш избор въпроса ми е по-скоро какво си чакал до сега?

# 265
Авторът може да пише от кумова срама, че искал семейство, но някак не оставам с впечатлението детето да му е приоритет. Първо заглавието - романтична връзка, после останалите изказвания. Отникъде не прозира желание точно за дете.

# 266
  • Далечният изток
Тя не е проблем възрастта като число, проблем е, че нищо съществено не е направил в живота си до тук. Той едва от 1 година има стабилна както я нарича работа...

# 267
  • Бургас
Бихте ли дали шанс за връзка на такъв мъж, мили дами?
Не, и то не защото няма апартамент, а защото се е запитал за значението на същия за връзката чак на 44. Някак не кореспондира с "образован съм, работя и се развивам"...От което следва точно обратното - инертен съм и неинициативен. Какво да ти кажа, действай както досега - търси гостоприемник...

Последна редакция: сб, 20 апр 2024, 18:54 от rosi81

# 268
И в кръга на шегата - Невена, ти го съветваш да стане сериен убиец ли, че да си намери болни хахавели? Simple Smile Simple Smile

Не, естествено, а и е минал възрастта. Те почват в 20те си години обикновено.

Примерът със серийните убийци го дадох за да подкрепя тезата на EmmaT, че шанс винаги има и наличие на апартамент не е панацея, нито е особено важно. Серийните убийци са много малко на брой и понеже силно се отклоняват от нормата, предизвикват интерес, не полов първоначално. Не, че много жени искат такъв, ами такива мъже са малко на брой, та се пресича търсене и предлагане.

Моята теза е, че купуването на собствено жилище няма да увеличи особено шансовете за сериозна връзка, брак и дете. Няма лошо да си купи жилище. Нека си купи, но да не си мисли, че изведнъж млади жени ще се наредят на опашка да ги опложда.

Преди 30г имах 40, 45 и 50г колеги, неженени и без деца. Учили са, пътували са, гледали са осиротели братя и сестри, болни родители. Някои бяха живяли с жени в дълги връзки без развитие. Всичките целеха 25-35г моми без деца. Доста такива са ми предлагали брак. Като ги насочех към мома на тяхната възраст, ми казваха "О, ама аз искам деца, а тя е вече стара." Имаха си купени и изплатени жилища, но жени така и не си намериха. Те бяха израснали във военни времена, купонни системи, по-нисък стандарт. Мислеха, че парфюм, вечеря в ресторант, посещение на опера и екскурзия до Рим или Париж са нещо изключително, защото когато са били млади е било рядкост и лукс и е привличали жени. За жените от моето поколение беше една надница. Кой ще си загуби 2 дена с дъртьо като лесно може да си плати билета сам?

За мене проблемът е във възрастта. Ако авторът имаше пари, можеше да си поръча бебе от сурогатна майка в САЩ и да не е зависим от желанията и наличността на млади жени.

Много примери се дадоха на успешни връзки между хора, взели се голи като пушки, но не са били на 40+.

В предишен пост попитах колко от жените тук са избрали за баща на детето си мъж, когото са срещнали като е бил на 44г, а те под 40 или 35г. Никоя не отговори положително.

То има и жени по на 25-35 с деца разведени. И такава може да му роди дете теоретично. Patchwork. Но не всеки мъж се съгласява де…

# 269
Много го нахейтихте човека.
Ми, колко от вас си купиха апартамент сами със заплатите?
Няма нужда от отговор.
Такива са обстоятелствата в Бг, повечето хора работят за посредствени доходи.,допреди 5- 10 години бяха и мижави.
Последните години инфлацията е огромна и повечето хора се борят да оцелеят.
И като пишат, че СРЗ в София е над 3000, колко от вас я взимат?
Сигурна съм, че е мираж за повечето ви,  но нали трябва да начукваме канчето.

Общи условия

Активация на акаунт