Наш'то малко валентинче ще е МАЙско животинче

• 13 356
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
  • Burgas, Bulgaria
Офф това име.Аз исках човечето да го кръстя на човека който ми е помагал най-много като си мислех да е  на майка-тя заслужава най-много а пък и искам да прилича на нея или пък на таткото щото в началото бременоста ми беше на косъм пък и както знаете и сега сме си с екстрите та той беше денонощтно до мен и не спеше само и само да ме варди да не припаткам.
Дааааа обаче какво стана.Таткото се заинати че иска да го кръстим на баща му защото забележете-щял да вземе трите му имена .Направо побеснях първия път понеже свекъра е уж бизнесмен ама от тия дето имат любовници и поркат като за световно-не знам защо ама тоя човек не ми е на сърце.
Аз съм много лоша и ината ама взех да свиквам с мисълта.Знам че е идиотско да слушам и изпълнявам подобни неща но при мисълта че може да започнем с лудите скандали заради името си нагласям психиката че ще кръстим бебо на свекъра.Името не е лошо.Ама още не мога да се побера в кожата си  smile3511 smile3514 smile3515 newsm61.
Преди няколко вечери казах на моя че това ще го направя заради него но не съм съгласна и искам да го запомни това какъв компромис правя със себе си.

# 136
Значи терзанията относно името не мъчат само мен.Моят мъж пък категорично отказва да участва в избора на име , в случай че дтето няма да се кръсти на някой от родителите му. А пък аз съм се заинатила , защото и двете имена са много селски и изобщо не ми харесват.

# 137
  • Burgas, Bulgaria
Защо са толкова смотани някой мъже newsm78.Моя по принцип много ме кефи ама изпростява понякога Mr. Green.

# 138
Според мен, най-важното нещо за един човек това е името му. И най-отговорното и ценното нещо, което могат да му дадат родителите.
Имам позната с име Сливка, колега - Купен и друга, която се казва Пролетка Флорова. Тези хора са кръстени на бабите/дядовците си и всеки път като се представят изпитват огромно неудобство от името си. И съм сигурна, че дълбоко в себе си мразят своите родители заради това.
Другото ми съображение е, че майката и бащатата трябва да харесват името на своето дете. С името, с  което ще го наричат, те  показват своята любов и гордост, което пък учи детето да обича себе си и името си.
Аз като казах на майка ми какво име сме избрали, тя скочи и ми се развика, че свекърът ми щял да се обиди. Ама хич не ми дреме, ако ще цял живот да ми се сърдят, аз с име което НЕ харесвам, не бих си наричала детето си.
Едно време нашите баби на село са живели при свекъра и свекървата, те са ги хранели и са им осигурявали дом. А сега с нищо не съм задължена на свекитата.
После пък все ми повтарят, че ако се роди детето на 6 ти Май, било си идвало с името и задължително щяло да е  Георги. А това пък според мен е супер тъпотия да имаш имен и рожден ден на една дата. Имам такъв приятел и хич не е доволен от това....

# 139
Здравейте на всички бъдещи майски мами,и аз като една от тях се присъединявам към вас.Термина ми е на 29.05 и май ще имаме мъжко бебе Grinning

# 140
Аз съм пък супер голяма традиционалистка и бебето ще вземе буквата на свекър ми ,а второто бебе живот и здраве на моите родители. Моите свекъри ни гледат като писани яйца и са най-милите хора на светааааа  bouquet и нищо не ми коства да си сложа детето на тях-естествено не е цялота име но първите буквички bowuuТе никога не са и няма даже да загатнат какво искат-искат само да е живо и здраво Hug
 А ако се роди на велик християнски празник без да се замисляме ще си дойде с името.С моя мъж направихме една статистика на хората(познатите ни) които са родени на големи християнски празници, а не са кръстени така и стана ясно ,че всички са едни такива болнави(не казвам че е задължително да са болни децата,но ние така си разсъждаваме) и ако се появи на 6 май много ясно че ще Георги Joy)

# 141
здравейте и от мен Simple Smile
дано този път успея да пусна постинга  Twisted Evil
Добре дошла silvichka   bouquet
Относно името .... майка ми навремето имала неблагоразумието да роди първородният внук - здраво и право момченце, моят брат - кръстила го с име, производно от името на дядо ми - горд и властен мъж ... (мир на праха му) ... Това обаче ни най-малко не трогнало дядо ми, които заявил че ако детето не е точно с неговото име ... няма да проговори нито на майка ми, нито на сина си (баща ми). Резултата - брат ми е със сменено име на 3 ден от раждането си, име което не харесва ... и което пак след много разговори и убеждаване не смени, когато навърши 18 години. Майка ми ... само тя си знае какво е изстрадала и изплакала тогава, зарекла се е и никога не нарече брат ми с пълното му име, винаги се е обръщала към него (а и всичко го познават и наричат) с "галеното" му име - това първото, с което е бил наречен и от баща ми и майка ми. Много по-късно, при моето раждане, същата тази жена не е позволила на никой и да и спомене как да се казвам - да било и е по-лесно, защото аз съм изтърсака, след вече 3 деца, носещи безумни имена. Нарекла ме е с име, което тя е избрала и тя е харесала ... въпреки всичко за защита е създала и една история, относно това от къде произлиза името ми. Много по-късно в съзнателният ми живот, ми беше казано как точно и на кого точно съм кръстена, беше ми казано че тази история около моето име няма нищо общо с реалността и бях помолена да не споделям това което ми е казано с никой ... Това е история случила се преди много години, с моята майка ... искрено се надявам че времената вече са други ....
Ще кръстя детето, така както аз искам. Достатъчно съм независима в животът си, а и винаги съм била, за да позволя да ми налагат ограничения. Съжалявам за крайното си мнение, но ... така мисля. Ако детето е момче (т.е. ако докторите са объркали нещо) -  ще носи името на баща си, заради моето и на баща си желанието. Когато казаха че ще е момиче, бъдещият татко ме помоли да и избера име, за да може вече така да се обръща към нея ... и след 2 дни премятания на имена, които харесват и на него и на мен и избрахме име, което допада и на двамата и го използваме помежду си ... но по мое настояване пред никой друг. Предложиха ми и той и майка ми ... детето да носи моето име, по същият начин, по които ако е момче ще носи името на баща си ... но не искам и аз не знам защо ....
Някой проверявал ли е за замразяване на стволови клетки?

# 142
  • Варна
Добре дошла на silvichka и от мен!  bouquet
На мен никой нищо не ми е налагал, когато кръщавахме Преслав. Кръстен е на свекър ми (само буквичката взехме), защото аз така исках. Свекър ми е прекрасен човек, изключително интелигентен и затова исках Преслав да е кръстен на него. А и в нашето семейство това си е традиция, която аз харесвам. Сега малката ще носи буквичката на майка ми. Аз предпочитах да е цялото име, но мъжа ми си има своите съображения и аз се съгласих с него. Но не бих позволила някой да ми налага нещо. И от двете страни родителите са много разбрани и не са го правили на въпрос. Hug

# 143
  • Варна
мамита здравейте и от мен, аз в толкова много форума се разписах, а то мястото ми май било тук, при майските мами.... Аз съм също майска мама, очаквам бебешока си към 19.05. Ще ми е приятно да си полафя с вас. До скоро

# 144
Добро утро,момичета и аз като Майчето се хнанах доста да работя но се замислям да намаля темпото,че доста се измарям и намам вреве за семейните задължения.  bouquetДобре дошли на новите мами!Отнасно името с Йоанка го реших на вторият ден след като родих,историята е следната:след дългото раждане реших,че майками ще бъде най щасливият човек на света понеже е жена и разбира се ме подкрепя във всяка ситоация.Затова се казва Йоанна,таткото се съгласи не каза нищо хубаво българско име но сега като обсъждаме разбирам,че има нещо на ум за име и сигурно ще и е изненада.Аз разбира се нямам право да се сърдя ще приема всяко име защото той има вкус,а и прекалено добре го познавам.Може да е близо до Йоанна което е супер поне имен ден ще празнуват заедно.Лек ден и спорна седмица! Hug

# 145
добре дошли на новите мами! дано да си изкаране хубаво заедно до края на бременността ни, а и след това  Laughing!

за името - аз съм доста серд човек. не мисля, че на някой изобщо му минава през ума да ми дава акъли, ако не съм ги искала. и имената на децата влизат числото на даването на акъли  Laughing всъщност, не вярвам на някоя от двете страни изобщо да й хрумва каквото и да е по въпроса за децата, различно от 'да са живи и здрави и толкоз'  Laughing.
в интерес на истината, баба ми по бащина линия се казва петра, но дъщеря ми изобщо не е кръстена на нея. всъщност, дори на харесвам баба си и не питая никакви, ама никакви топли чувства към нея. петра е хубаво, силно име, значещо нещо смислено и отличаващо се. дай боже и детенце да е такова в живота. а за второто - какво по-естествено да се казва също петър, но преведено от латински на български. така и ще бъде. децата ще носят имена, за които не сме правили ни на йота компромис нито със себе си, нито един с друг. а и дет'съ' вика, дори и заради имената си ще имат равен старт в живота.

стволови клетки - да, проверявахме. филков изчете де що има договори. казва, че от юридическа гледна точна, всички договори са на принципа "дай парите, пък ще видим".т.е. изобщо не са издържани читаво. чудим се, всъщност. говорих с приятели лекари, които разбира се препоръчват запазването на стволови клетки, защото медицината се развивала с много бързи темпове и дъра бъра, но обясняват, че 1. това, че запазена кръв от пъпната връв, не значи, че тя ще се запази читаво за периода, за който е сключен договора /и изобщо, че транспортът ще е читав/ 2. няма гаранция ще евентуална трансплантация ще е успешна 3. ако първото ми дете има нужда от тези стволови клетки, процентът вероятност за съвпадение е едва 25%, което означава, че аз давам 75%предимство на второто си дете пред първото при евентуален проблем, което е повече от гадно 4. стволови клетки могат да се вземат и от самите нас /самото дете/ при нужда, ако се налага. друг е въпросът, че качеството на тези клетки ще е по-ниско в сравнение с клетките, изтеглени от пъпната връв. цената е с 1000 лв. по-висока. явно е въпрос на смейно решение, както почти всяко друго нещо, съпътстващо едно дете. ние се чудим. мъжът ми каза да реша аз, но аз все още избягвам да мисля по тая тема - всъщност, изключитело ми е неприятно. и не мога да избягам от усещането, че не не е хубаво да с еправяна господ и че не мога да контролирам всичко в живота на децата си. ако обаче се окажа обаче от другата страна на бариерата, то вероятно ще мисля в съвсем друга посока.

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 08:52 от majceto

# 146
kakichkaкурсът за бременни в Шейново допълнително ли се заплаща и по кое време на деня се провежда?Аз се записах от 1.03, но забравих да питам тези подробности.Предварително благодаря за отговора!
Курсът в шейново е безплатен за тези, които са на жк там, за другите е платен. Провежда се сутрин от 10 до 12 часа. Simple Smile
По повод имената - ние сме обсъждали тази тема с таткото доста преди да забременея. И двамата бяхме категорични, че не искаме бебето да е кръстено на някого от родителите. Нахвърляли бяхме няколко потенциални имена и като ни казаха че е момче, аз попитах таткото как ще се казва - той каза Мартин  Mr. Green и ототгава всички се обръщат към бебето по име . Wink Така че темата с имената за нас е приключена.  Laughing

# 147
Добро утро и от мен момичета,
по въпроса за името не сме го мислили още Simple Smile
Моята лекарка препоръча ако се решим на стволови клетки клиника малинов или българска клетъчна банка. Тъй като ни е второ детенце все си мислим, че сме задължени да ги направим. Още не съм чела договорите, има още малко време Simple Smile
Добре дошли на новите майчета Hug

# 148
една мама - а какво е българска клетъчна банка? не го виждам из нета на първо четене. и някакви координати?
да не е това:
http://bgatb.net/

# 149
Честно казано не съм се ровила из нета за нея, н о имам брошурка и там е даден адрес: ул. Гюешево 83(Бизнес  център Сердика), сграда 2, етаж 2, офис 203, телефон: 829 91 70. Само това е което имам като информация

Общи условия

Активация на акаунт