Наш'то малко валентинче ще е МАЙско животинче

• 13 330
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
И ние купихме първите дрешки за бебето в събота. Бяхме излезли на разходка и накрая влязохме в един бебешки магазин и като започнах да купувам....не можах да се спра. Ходихме до Хипо и Штъркел- абсолютно нищо не ми хареса там.
 Откакто разбрахме, че чакаме момиченце , таткото започна да го нарича с името на свекърва ми. Ама аз въобще и не съм се съмнявала, че ще е другояче, защото мъжа ми е такъв традиционалист. Но ако се роди на някой празник мисля,че ще го кръстя на светеца.
Тина, яестита ви кола, много километри да навъртите с нея. А каква марка е?
Лека нощ от мен

# 181
majceto, Tina 78 честити ви коли девойки Simple Smileда черпите много, за тях за да ви слушат на пътя ... (това е едно от малкото суеверие, което моя милост спазва  Laughing) Изфукайте се какви са колите и майче, все се каня да те питам, още преди да я вземете - защо точно на джип се спряхте?

Tina 78, не и обръщай особено внимание на жената ... сигурна съм че правиш най-доброто за твоят мъник ... и естествено че ще се справиш.

За справянето изобщо - мен някак си не ме е страх дали ще се справя, дали ще възпитам детето добре .... сигурна съм че ще успея. Нещото от което ме е страх, или по-скоро ми довежда доста дискомфорт е "обезличаването" за което майчето говори. За това че досега се доказвах, градях някаква кариера, покорявах някакви мои си върхове, другаде грандиозно се провалях, следвах си мечтите да имам дом, кола, да мога да си позволя това или онова ... абе с две думи постоянно драпах ... сега сяках животът е замрял, всичко има някаква отсрочка "след като детето се роди", а много добре знам че ще има и други такива отсрочки ... Е вече няма да ръководя животът си само водена от егоистичните си чувства, а ще трябва да мисля и за едно беззащитно същество ... или с две думи време е да пораснем Simple Smile

Не смятам никой да се пренася в нас за да помага, помолих само бъдещият татко да си остане първата седмица вкъщи, а той ме погледна странно и каза "че ти как мислиш"  Laughing ... та така ще си се оправяме двамата, както сме се оправяли винаги ...

добре дошли на новите мами! дано да си изкаране хубаво заедно до края на бременността ни, а и след това  Laughing!

стволови клетки - да, проверявахме. филков изчете де що има договори. казва, че от юридическа гледна точна, всички договори са на принципа "дай парите, пък ще видим".т.е. изобщо не са издържани читаво. чудим се, всъщност. говорих с приятели лекари, които разбира се препоръчват запазването на стволови клетки, защото медицината се развивала с много бързи темпове и дъра бъра, но обясняват, че 1. това, че запазена кръв от пъпната връв, не значи, че тя ще се запази читаво за периода, за който е сключен договора /и изобщо, че транспортът ще е читав/ 2. няма гаранция ще евентуална трансплантация ще е успешна 3. ако първото ми дете има нужда от тези стволови клетки, процентът вероятност за съвпадение е едва 25%, което означава, че аз давам 75%предимство на второто си дете пред първото при евентуален проблем, което е повече от гадно 4. стволови клетки могат да се вземат и от самите нас /самото дете/ при нужда, ако се налага. друг е въпросът, че качеството на тези клетки ще е по-ниско в сравнение с клетките, изтеглени от пъпната връв.

юридическата стана не ми е много ясна - признавам си Simple Smile ако ще се подписва договор и друг ще го чете. Аз се ровя в медицинската страна на въпроса и се опитвам да се ориентирам там - не че успявам  Embarassed Заинатила съм се, но още не мога да намеря случай в които на дете са замразени стволови клетки, наложило се е тяхното използване, и това е довело до ОЗДРАВЯВАНЕ на детето (ето това третото особено много ми се губи  Twisted Evil) Факт е че медицината се развива - но докъде и накъде - божа работа. Факта е и че в момента същите тези стволови клетки са на мода и доста добър начин за печелене на пари ... До колкото схваща моето мозъче (доста лишено от медицински познания) силата на стволовите клетки е в "способността им" да бъдат клонирани и да заместват други клетки ... да ама там нещата опират и до закони и до забрани ....

Най-новата банка е тази на Циба лаб лабораториите. До колкото знам само Криосейф изнасят стволовите клетки извън България.

р.с. нещо полунощ (особенно при недостатъчно сън предната нощ) не ми е най-силното време за мислене и писане ....

# 182
Добро утро момичета! Laughing
Да се включа и аз в темат а с имената. Първото ми дете носи името на свекър ми и не съм съжалявала дори за миг /лека му пръст/. Винаги съм искала второто да е на баща ми обаче и той почина преди да успея да родя/ лека му пръст и на него.
Преди няколко месеца мъжът ми намекна че е редно това да го кръстим на свекито но аз катагорично съм против. Тя изобщо не ми е помагала и .....абе не ми се обяснява - с две думи не заслужава. Ако го кръстя на мама той сигурно ще се цупи - и ми остава само да е на празник та да си дойде с името. Ако не - незнам има време да го мислим. Така че изобщо не сме готови с име.
За стволовите клетки - аз даже не се интересувам тъй като за първото ми дете ги нямаше. Предполагам  че е нещо добро но няма да си деля децата.
Май се олях Mr. Green хайде лек ден от мен!

# 183
темп - за клетките си мисля, че това е пореден начин някой да откупупи страховете ни и да ни накара да се чувстваме сякаш ние владеем положението. мъжът ми ще чете и този пореден договор н абългарскататъканна банка, но и в малкото, което аз прочетох, имаше разни неуредени точки. е, ще чакам той да си каже становището - нали това му е работата. към момента стволови клетки се използват най-успешно за лечение на левкемия - случаят с дари, например. ако майката е запазила стволови клетки, трансплантацията може да се извърши и в българия (безплатно), а не да се набират пари за лечение в чужбина. което обаче не значи, че трансплантацията би била успешна. а джипът и аз не знам защо точно го купухме. просто мъжът ми за първи път в съвместният ни живот си поиска нещо и аз реших, че не е честно да се опъвам. той, милият, няма претенции за нищо - нито за това, какво да облече, нито за това, което ще яде, нито за цвета на плочките в банята или за обзавеждането, нито за начина, по който ще си прекараме свободното време или за пътуванията. абе нищичко - това е най-непретенциозният човек на света. веднъж си поиска нещо, което се оказа джип (уж за да ходел за риба, ама той за риба ходи 3-4 п./годишно) и да, наистина, е по-скъпичко от чифт обувки или ново двд, но това е първото му желание от 6-7 години насам. е, нямаше как да се тръшна и да не се съглася. а и колата трябваше да се случи в един или друг момент, просто отложихме малко момента, за да съберем повече парички и да можем да си купим джип.

днес вече ще стигна до 'красиви неща' и ще си поръчам пелената за бебето!

миленка с 3-те е-та не се е разписвала вчера. да не се е разраждала?
което ми напомня да споделя, че май е време да поставим 1-2 телефона на първа страница - ако някоя от нас се разражда /което не давам да става в следващите 8 седмици Simple Smile/, да разберем клюките.

# 184
Добрпо утро!Има много неточности около стволовите клетки.Моя позната(майка на мой ученик)проведе успешно лечение със стволови клетки ,но си ги купиха..т.е са взаимозаменими!

# 185
е, да, ако има съвместимост. случаят с дарина нали е такъв - многото пари са именно за трансплантация на костен мозък/стволови клетки в чужбина. аз това казвам, не е речено че стволовите клетки от пъпната връв/плацентата на второто ми дете ще са съвместими, ако първото е с проблем. за второто е ясно, че ще има съвместимост, въпреки че не е сигурно, че евентуална трансплантаия и там ще е успешна. абе лоша работа е тая...

и ниночка я няма. тя си каза, че ще зачезне за 2 седмици, но май мина бая време от тогава.

# 186
Здравейте момичета аз се появявам с  една добра и една странна новина от лежането ми  двайсетина  дни на ляво има два реултата плацентата се е поизместла от  шийката на матката а другият резелтат е 4е беба се е обърнала седалищно.Доки като видя и просто изумя каза жените лежат на ляво за да се изместят бебетата от седалищно нормално а ти лежа и от нормално се обърна седалищно.Но това не е толкова страшно тъй като аз заради плацентата така или ина4е ще раждам със секцио а и има време още да се обърне пак.Относно имената и ние имаме противоре4ия 4е ще е на свекърва ми то е ясно но нещо и за името не можем да се разберем мъжа ми иска Даниела а аз Даяна.Дайте и вашето мнение по въпроса.

# 187
  • На морето!
nuna,на мен лично Даниела ми харесва много повече,но вие си решавате. Hug
Ние също сме седалищно,но има още много време да се обърне.
kati_95,мъжа ти няма защо да се цупи-първото дете е на баща му и второто ли трябва да е на неговите родители?Аааа много им става  WinkНие също имахме разногласия-свеки не можеше да приеме,че първото й внуче/ако е момиченце/ няма да е кръстено на нея,а на майка.Дори се беше расърдила 2месеца,но аз си останах непреклонна и ги предупредих,че ако продължават така няма да е кръстено не никой  Naughty при което тя се кротна защото така губи възможноста да е поне на свекъра/ако е момче/.Скоро ме пита защо не го кръстим с 2 имена.Аз бях  ShockedТо бива-бива наглост ама чак толкова!

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 10:01 от randuna

# 188
nuna, и на мен Даниела ми харесва много повече, дори Диана, ама не и Даяна..и при мен е стабилизирано горе-долу положението с шийката на матката. В четвъртък ще ходя на прегледа да видя и бебо, който не съм виждала от 1 месец.
Майче, аз тук, работя усилено и ставам все по-куражлийка, че ще избутам до 9тия месец:)
Обещавам ако вляза да раждам да се обадя на някой, който ще разнесе клюката моменталически:0
И аз съм песимист все още за стволовите клетки и вярвам, че в бъдеще нещата ще се уредят, но дотогава ще го има мътния момент, когато всеки опитва някаква лична изгода от това.
Какъв прекрасен ден:D
Аз от 1 месец излязох навън само за 2ч на преглед, иначе не съм излизала. Ама днес ще изляза а малко в квартала, че времето е прелест:)
Относно името Ники си хареса ендо мъжко име, аз в началото протестирах, понеже не е изцяло българско, а на мен все бг имена ми харесват като Петър, Антон, и др.. ама свикнах с това име и от суеверие няма да ви го кажа де...и даже си мисля че бебето реагира като му казвам така подритва:D
Много, много усмихнат ден на всички:)

# 189
здравейте:) отдавна не съм писала, много работа нямам време. надявам се всички да сте добре.
да се отчета с мъжко отроче, вчера му видяха хоботчето, както казва мъж ми:) дъщеря ми е много щастлива и само пита какво прави малкото ми братче:)
поздрави на всички:)

# 190
  • София
majceto не че съм параноичка, ама не е ли по-добре на лични да си нахвърляме телефоните, защото на първа страница да ги опнем ми е малко как да кажа - странно. Все пак има всякакви и всеки може свободно да чете тук?
Аз за вашата кола, освен да поздравя мъжа ти /въпреки че вече го направих/ бих казала, че и с тея две деца е една много практична и навременна придобивка.

Тинче честита ви придобивка и на вас, със здраве да я ползвате и само хубваи пътища да изминете!!!

За имената дъщеря ми е кръстена на свекито /no comment/ името и е хубаво, но при други обстоятелства не бих я кръстила така ...както и да е ....сега съм се заинатила и смятам да кръстя детето си на моята майка, като ше е гарга да е рошава  Mr. Green
Естествено ако дойде на празник, може и да размисля ...но Георги няма да е  Mr. Green

# 191
  • Варна
Относно имената и ние имаме противоре4ия 4е ще е на свекърва ми то е ясно но нещо и за името не можем да се разберем мъжа ми иска Даниела а аз Даяна.Дайте и вашето мнение по въпроса.
Бъди спокойна, майка ми е  акушерка и тя ми е казвала, че бебето много пъти се обръща, но ще се оправи като дойде време за раждане, а и моето бебче миналия месец беше се обърнало седалишно, но сега си е добре. Моята племенница се казва Дария, едно име което много ми харесва и затова ти го предлагам. Чао

# 192
  • Перник
Здравейте и от мен в този слънчев ден  Mr. Green

Как сте? Аз работя  Confused Взе да ми писва напоследък, имам ужасно много работа и се уморявам, уж не си давам много зор.
За името - таткото трябва да го измисли. Даже каза,че го е измислил вече, но няма да ми го каже  Rolling Eyes Което не пречи аз да подхвърлям мъжки имена, които ми харесват  Wink И двамата сме категорични,че бебо ще е кръстен на себе си, а не на баби и дядовци. Мъж ми държи и да има имен ден. Аз предпочитам ако има, да не съвпада с рождения му ден.
Да ви се оплача - май ми се появи/ха хемороид/и - външни  Embarassed Sad

Мама21, ти ли имаше проблем със слузесто течение - "сопол"? На мен ми се случи 2 пъти - първия път реших,че е следствие от кървенето, но втория път - преди 2 седмици нямаше причина. Беше кафеникаво слузесто нещо. Споделих с док по време на консултацията. Тя веднага провери за разкритие - нямах, както и никакви други оплаквания. Каза,че е от канала на матката и ми изписа Дуфастон и Магнерич.
Чела съм,че е възможно да се получи нещо подобно в дните, когато би трябвало да имаш цикъл при нормални обстоятелства. Посмятах малко и се оказа,че точно в този ден се е случило при мен. Мисля, че и Дуфастона беше изписан по тази причина.
Пак се улях с писане  Embarassed

Лек и успешен ден на всички!  Heart Eyes

# 193
  • София
Забравих друго да споделя с вас, вчера решихме да ходим на кино. Нали знаете колко силно е озвучаването в залите, особенно преди да почне филма и гледаме реклами ...като се разрита това ми ти дете, направо корема ми подскачаше ...мисля че пеживя първия си шок ...
тея в Арена са направо за слухови апарати  Mr. Green

# 194
Благодаря Ви много за съветите моми4ета така като 4увам и други мнения и най вероятно ще се навия за Даниела и аз.

Общи условия

Активация на акаунт