💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 062
  • 798
  •   1
Отговори
# 750
Има ли все още мами които кърмят...на нас първия ни зъб изби преди месец,а сега излизат още 2 и имам чувството,че е нон стоп на гърдите ми...а мислех за отбиване...и има ли още бебета,коитоодължават да спят само 30 минути 2-3 пъти на ден...и да се събуждат по 24577688 пъти на вечер

# 751
Ние сме твърдо на две дремки през деня по точно 1ч.и30мин. Общо 3часа дневен сън. Нощния сън ни е малко кофти, спи детето но много се върти и така събужда и мен. Ставаме сутрин около 7, а вечер лягаме 21ч. Около 1сутринта става да яде мляко. През деня предимно сме на твърда храна но последната седмица доста я отказваше не искаше да яде от лъжица, а иска да му давам от ръцете. Не знам дали е нормално. Закарах го на консултация пуснаха ни кръвни и урина всичко е перфектно. Педиатъра каза че му никнат 4зъба едновременно и отказването на храна най вероятно е от там. В момента сме с 4 зъбчета.
Нощния сън не ни е най перфектния след 5сутринта само се върти и е доста пробуден. Горе долу това е при нас положението. В количката навън почти не иска да седи. Само се пъчи да става и да тръгва Joy

# 752
Моето момиче заспива към 21 и става в 8 -8:30...пробужда се но търси гърда и заспива...и така на всеки час...ползва ме за биберон явно...може би заради това,че нощбия сън е 11+ часа затова спи малко през деня...иначе и тя предпочита от моите ръце да и давам храна...аз мисля,че защото когато ядем от нашата храна и давам да я опита с моята ръка...а тя така обича нашата храна...и после заради зъбите не иска с лъжиьа,но подам ли с ръка яде...и на нас в момента 2 зъба излизат едновременно

# 753
Моето момиче заспива към 21 и става в 8 -8:30...пробужда се но търси гърда и заспива...и така на всеки час...ползва ме за биберон явно...може би заради това,че нощбия сън е 11+ часа затова спи малко през деня...иначе и тя предпочита от моите ръце да и давам храна...аз мисля,че защото когато ядем от нашата храна и давам да я опита с моята ръка...а тя така обича нашата храна...и после заради зъбите не иска с лъжиьа,но подам ли с ръка яде...и на нас в момента 2 зъба излизат едновременно

Наде, защо не пробваш с една обедна дрямка само, позадръж я будна повече време да се умори. Според мен не спи или защото е гладна или не е уморена (естествено и ако не я боли нещо). Ние будуваме 3:30-4 и след това дрямка час и половина и пак така и то стане време да ляга вечер Joy
Тя щом се буди цяла вечер най вероятно и за това става късно сутрин и ти се разваля режима. Колкото до биберона(гърдата), не можеш ли да я залъжеш със залъгалка?

# 754

Наде, защо не пробваш с една обедна дрямка само, позадръж я будна повече време да се умори. Според мен не спи или защото е гладна или не е уморена (естествено и ако не я боли нещо). Ние будуваме 3:30-4 и след това дрямка час и половина и пак така и то стане време да ляга вечер Joy
Тя щом се буди цяла вечер най вероятно и за това става късно сутрин и ти се разваля режима. Колкото до биберона(гърдата), не можеш ли да я залъжеш със залъгалка?
Ами тя става в 8 и първа дрямка към 11:30-12 спи половин час...втора дрямка към 16 -16:30 половин час...за яденето не е гладна сто процента похапва си добре и отделно и кърма ...залъгалка съм пробвала и пробвам без успех...имам над 20...силиконови,каучукови с топче отпред,сплескани...не и не...дори като спи докато ми дъвче гърдата и бутам биберон и и веднага разбира и се събужда

# 755
Здравейте, имам въпрос извън бебоците свързан с майчинството.. та въпроса ми е втората година как се заплаща някой знае към момента получавам добри пари, но все пак втората година каква е сумата как се изчислява?

# 756
Здравейте, имам въпрос извън бебоците свързан с майчинството.. та въпроса ми е втората година как се заплаща някой знае към момента получавам добри пари, но все пак втората година каква е сумата как се изчислява?

Сумата е еднаква за всички и се гласува в бюджета всяка година. Тази и миналата година беше 780лв май. Ако няма промяна, това ни очаква и нас.

# 757

Ами тя става в 8 и първа дрямка към 11:30-12 спи половин час...втора дрямка към 16 -16:30 половин час...за яденето не е гладна сто процента похапва си добре и отделно и кърма ...залъгалка съм пробвала и пробвам без успех...имам над 20...силиконови,каучукови с топче отпред,сплескани...не и не...дори като спи докато ми дъвче гърдата и бутам биберон и и веднага разбира и се събужда

Нещо в режима явно не е както трябва. Този сън в 4-4 и 30 е много късно според мен за дрямка от 30мин. Моя примерно става в 7, 10и30 заспива, става в 12, после 3и30 пак ляга и 5, най късно 5и15 е станал и вече в 9-9и30 е заспал.
Колкото до залъгалките аз в началото бях купила също толкова много видове и накрая се задържа с най простата на кенпул, плоска. Не знам какво да те посъветвам но в режима ви нещо куца някъде и трябва да разбереш какво е и да го оправиш според мен. Активна ли е през деня? Моя не спира като една мравка обикаля на всякъде, става, ляга,  катери се по леглата слиза си сам от спалнята, бори се с възглавниците Joy та да не би просто да и се спи, но да не е уморена?

За втората година майчинство и аз знам че за всяка майка е 780лв. (Което е абсолютно нищо според мен, ама какво да се прави).

# 758
Надежда Х, и аз кърмя все още активно... Има само 2 зъбчета долни но в момента го мъчат горните 4 и с храненето е ад 😢 не яде почти нищо освен сухи храни който явно ползва да си чеше венците... Има и дни в който яде де но те са рядко... Все още е на 3 дрямки но общо 2:30 - 3 дневен сън... Нощите са сравнително добре понякога става 1-2 пъти... Понякога на всеки 30 мин 😅 но си ляга доста късно към 22:30 - 23 и спи до 8... Какво ли не опитах да сменя вечерния час и не става

# 759
Надежда Х, и аз кърмя все още активно... Има само 2 зъбчета долни но в момента го мъчат горните 4 и с храненето е ад 😢 не яде почти нищо освен сухи храни който явно ползва да си чеше венците... Има и дни в който яде де но те са рядко... Все още е на 3 дрямки но общо 2:30 - 3 дневен сън... Нощите са сравнително добре понякога става 1-2 пъти... Понякога на всеки 30 мин 😅 но си ляга доста късно към 22:30 - 23 и спи до 8... Какво ли не опитах да сменя вечерния час и не става
Леле аз имам чувството,че е нон стоп на гърдите ми...яде си от кухнята наяжда се но гърда търси...особено сега с тези зъби идва вдига ми тениската...търси ги през тениската ще засуче 😂 цяла вечер ме дъвчи...как ще се отбиваме незнам...
 Pukii да явно нещо в режима не е както трябва...
През колко часа храните и по колко давате..
Аз в 7 кърмя ,а в 10 яде 150 гр десерт от кухнята...към 14:00 яде месното ястие от кухнята 150гр...към 17 :00 яде банан или малко кисело мляко,към 20 :00 яде супа от кухнята 150 гр и после цяла вечер кърма..както и през деня честичко кърмя...може дс е по малко ,но суче
..на 11м и половина е 8,850 74 см

# 760
За храненето при нас е малко техно музика Grinning сутрин в7  като стане не го храня веднага, в 8 правя каша, бисквити с банан, трахана, попара или макарони нещо такова, после като ляга в първата дрямка 10и30 давам мляко(около 150мл изпива), става в 12, в13ч. Давам супа или манджа (аз си го готвя, не ползвам кухня) с месо, и му дробя хляб, после за другата дрямка в 3и30 пак давам 150мл мляко. В 18ч. Давам нещо десертно, защото в 8 започваме баня тоалети и мляко в 21ч. И ляга да спи. После към 1ч. Пак яде 180мл. Като измежду всички хранения му давам да си хапва някви работи от това което и аз си хапвам. Филия с лютинца, кекс с кис. Мляко, баница Joy и горе долу сме така. Много обича сок от грозде и напоследък пие страшно много вода.
Почти 11 месеца сме и е 9кг и 200. За см не знам понеже много рева, а вкъщи не ми се занимава с рулетката Joy

Наде може калориите да не и стигат, не знам каква е храната в кухнята и какво и слагат.
Моя а.а по 3 пъти на ден, имам чувството че никаква храна не се задържа в него Joy

# 761
Мисля,че и стига храната ,защото когато се наяде тя сама извърта глава и най демонстративно я мятка за "Не" и отказва дори още 1 лъжица щом се наяде...тя от новородено не яде в големи количества...като беше на 3 месеца пиеше по 40-50 мл кърма от шише...а първия месец едва по 20 мл...адаптирано мляко категорично отказваше...никога не е ревала за храна...за всичко друго да,но не и за храна...когато беше само на кърма никога не е хапвала на по малък интервал от 3 часа...ака по веднъж на ден...понякога дори през ден...а когато беше само на кърма е акала и на 5-6 дена веднъж ...не е запек...никога не е било твърдо...
Явно е неспящо бебе 😊
А дали се измаря достатъчно...ами тя не пълзи но постоянно се изправя по мен...вървим за ръка...слагам я в паяка ...в бънджито..мята се...не стои спокойно на едно място и да си играе ...

# 762
При на режима е следния през повечето време... Става в 6 суче и ляга пак до после като стане не му давам да суче а към 9 му давам бисквити с кисело мляко или друг вид йогурт... После заспива задължително на гърда към 10-11(тази дрямка обикновено е 30 мин) ... Следващото хранене е в 13 часа и е мещо от кухнята или препечна филия с крем сирене или масло.... той не яде супите защото види ли че хляба е мокър отказва са го опита дори... И отново заспива на гърда като доиде времето за сън (тази дрямка е 1 час)... После яде за следобедна закуска десерт от кухнята към 5 часа а ако не го иска яде банан или палачинки или мъфини... И отново заспива след като суче за околко 40 мин или 1 час... Понякога вечеря с нас понякога твърдо отказва... Тази вечер правих пици неговата само с доматен сос и малко кашкавал беше хит и вечеря от нея поне 😅 той също е от бебета който ядът по малко но не му личи на 10 месеца беше 12 километра... Но е висок и някой дрехи 86 размер са му къси (той още няма 11 месеца)

# 763
Мисля,че и стига храната ,защото когато се наяде тя сама извърта глава и най демонстративно я мятка за "Не" и отказва дори още 1 лъжица щом се наяде...тя от новородено не яде в големи количества...като беше на 3 месеца пиеше по 40-50 мл кърма от шише...а първия месец едва по 20 мл...адаптирано мляко категорично отказваше...никога не е ревала за храна...за всичко друго да,но не и за храна...когато беше само на кърма никога не е хапвала на по малък интервал от 3 часа...ака по веднъж на ден...понякога дори през ден...а когато беше само на кърма е акала и на 5-6 дена веднъж ...не е запек...никога не е било твърдо...
Явно е неспящо бебе 😊

Бях чела някъде по групите " човек който не яде, не с.ере" Joy (извинявам се не е нищо лично Наде)
Може просто да не е ящна.  Иначе и моя като каже не, значи не. И моя не пиеше големи количества мляко, както и сега. Пробвай същото количество но с друго меню, просто да е по калорична храната.
Аз лично нямам много опит разбира се, първо дете ми е не съм и аз наясно с много неща, но майка ми все казва сито бебе- спокойно и спящо бебе.

# 764
При на режима е следния през повечето време... Става в 6 суче и ляга пак до после като стане не му давам да суче а към 9 му давам бисквити с кисело мляко или друг вид йогурт... После заспива задължително на гърда към 10-11(тази дрямка обикновено е 30 мин) ... Следващото хранене е в 13 часа и е мещо от кухнята или препечна филия с крем сирене или масло.... той не яде супите защото види ли че хляба е мокър отказва са го опита дори... И отново заспива на гърда като доиде времето за сън (тази дрямка е 1 час)... После яде за следобедна закуска десерт от кухнята към 5 часа а ако не го иска яде банан или палачинки или мъфини... И отново заспива след като суче за околко 40 мин или 1 час... Понякога вечеря с нас понякога твърдо отказва... Тази вечер правих пици неговата само с доматен сос и малко кашкавал беше хит и вечеря от нея поне 😅 той също е от бебета който ядът по малко но не му личи на 10 месеца беше 12 километра... Но е висок и някой дрехи 86 размер са му къси (той още няма 11 месеца)
Същата работа...всяко приспиване на гърда...
pukii все си мисля,че не е гладна,защото когато се наяде и започне да върти глава и гърда да и дам повече се чеше от колкото да суче...
Явно е неспящо бебе...за да спи 1 час втора дрямка трябва да лежа до нея...стана ли и изляза ли от стаята се буди...
Тук излизам с една майка има момченце на 1.7 годинки тежи 9 кг...супер лъчезарно,игриво и здраво дете...майка му му взима кухня и му и готви...когато дойде ред за хранене...леле кошмар десет неща отпред и на всичко върти главата...с триста зора 100-150 гр...та и на всичкото отгоре с.ре по 5 пъти 😂...чудя се от къде...та той нищо не яде...моето момиче яде много повече...

Общи условия

Активация на акаунт