💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 072
  • 798
  •   1
Отговори
# 765
Момичета, аз да питам чували ли сте за ваксината, която се бие на 13м, че има по здравна каса и друга, която може да се купи с по-изчистен състав? На мен една майка ми каза, че за голямото си дете преди години купувала, но за малкото не намерила. Не я питах обаче как се казва самата ваксина, която е купила.

# 766
  • София
И при нас няма никакъв режим, но има дни в които и няма как да спазвам режим. На почти 11 месеца, 3 пъти яде твърда храна - закуска  - около 10 часа, обяд - около 14 часа и около 19 хапва каша. През останалото време е на кърма на поискване,  суче си доста и през деня. През нощта суче много често , последните дни спи много лошо, буди се през 30-40 минути с рев, направо съм като зомби. Спи обикновено 2-3 пъти по малко,  когато сме навън може и 1 -1.3 да спи, у дома- 30-40 минути и се буди с рев. Приспива се на гърда или ръце. На почти 11 месеца е около 9 кг. Само заради това нощно постоянно кърмене ми идва да го отбивам.  Баткото беше от тези бебето,  които от началото си спят по цяла нощ, аз чаках да го будя и храня, понеже в началото не беше добре с качването на кг, а се роди голям - 3.500 и 51 см. Сам започна да си спи по 3 часа и отгоре,  още преди годината, със спането никакъв проблем, но сега с малкия наваксам и за него Simple Smile Има дни в които спи за цял ден около 40- 60 минути,  иначе е доста активен, ходи по мебелите, пуска се и е много смешен как пада на дупе Simple Smile Има 6 зъба вече - 2 отдолу и 4 отгоре.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 23:48 от виви25

# 767
Кристалче за ваксината за морбили съм чувала и чела и аз,че тази която слагат е жива ваксина ,а има и такава ,която не е жива и била уж доста по безопасна...и си купували и биели другата...но интересното е,че сега като търся информация с търсачката си ми излиза само живата ваксина...дори темите които съм чела немога да намеря...но и аз знам,че има друга ваксина,която не е жива...
Ако намериш нещо пиши ми и аз ще разпитам
Виви абсолютно същата работа и сън и хранене...просто това будене през 40 минути вечер...и през деня втората дрямка лежа ли до нея може да удари 1.5 часа...но изляза ли от стаята взима си 20-30 минути сън и е будна...изобщо не спи дълбоко...никога не съм можела да режа нокти или да сменя памперс без да я събудя...

# 768
Аз също още кърмя. Денис е на 11 месеца в момента тежи 10,600 , висок 75 см. През деня е на две дремки по около час . Започна да се храни сравнително добре с твърда храна, но през нощта се буди често да суче.

# 769
Има ли други бебета на който третото зъбче което избива да не е горно а да е още едно долно? Проблем ли е че не следва точен ред..? Преди два дни изби трето зъбче до първите два долни и се притеснявам че не са подред както трябва 😅 горните са подути и побеляли но все още не могат да избият...

# 770
На нашето момиче й изби по същия начин, трето долно и сега тръгна едното горно. Не мисля, че е проблем.
Има ли други бебета на който третото зъбче което избива да не е горно а да е още едно долно? Проблем ли е че не следва точен ред..? Преди два дни изби трето зъбче до първите два долни и се притеснявам че не са подред както трябва 😅 горните са подути и побеляли но все още не могат да избият...

# 771

Не е проблем. Схемата е ориентировъчна, но както не може да се каже кога ще избият зъбите, така не може и съвсем точно да се предвиди последователността.

# 772
Не е проблем...повечето бебчета с които излизаме са им избили първо горен преден или дори горен но не преден...а има едно на 1годинка и 5 месеца няма нито един зъб...на нас първи зъб ни изби на 11 месеца...а на племенника на 4 месеца първо зъбче...така,че при всяко дете е различно...ето при нас късно излезе първото но две седмици след него излезе и аз второто долно,а сега гледам,че горните предни са доста побелели...моето момиче още го е страх да се пусне да върви но аз я пускам и прави 3-4 крачки сама ,но много се засилва и хич не се пази...и преди 3 дни разбра,че може да пълзи...до преди това даже не се и опитваше...все още не иска да яде парчета дави се...банан като и дам в ръката го мачка вместо да го яде...та всяко дете е различно...и аз много се притеснявах защо не пълзи...защо на другите от рано може да се изправя само...и един ден прочетох един пост как можеш да ядосаш една майка 🤣

# 773
Привет, мами!
Някой подавал ли е данъчна декларация за облекчение на дете?
Питам мамите които имат бебчета родени тази година, тъй като приятелка ми каза, че не мога да ползвам такова след като бебето не е родено 2023 година. Четох правилника, но и там не видях да пише кога трябва да е родено детето.

# 774
# 775

Благодаря ти, Никита!
Точно това търсех, но не успях да го открия.
Ние подадохме декларация, но тази моя приятелка упорито твърди, че нямам право на данъчно облекчение.  Интересното е, че преди да излезе в майчинство е работила в счетоводството на една голяма фирма. 🙂

# 776
Може може...аз родих на 12.12 и още същата година моя мъж подаде и получи данъчното облекчение...тази година пак подадохме

# 777
Тоест могат мъжете ни,а не ние така ли?  Ами ако се осигурява сам или няма осигуровки предполагам не се полага?!

# 778
Ами, ако не работи няма право на данъчно облекчение...ако се самоосигурява и подавате годишна данъчна декларация също може...миналата година аз работих до май месец и после започнах да взимам болнични и моята счетоводителка каза,че мога и аз да подам за облекчение,но ще получа само за 5те месеца в които съм работила...тоест не цялата сума,а почти половината...

# 779
  • София
В нашата леко позабравена темичка, минавам само да ви пожелая светли празници! 🎄✨
Да сте здрави вие и вашите семейства и да бъдат пълни домовете ви с уют, любов, топлина и разбирателство! 🎄✨

Общи условия

Активация на акаунт