💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 075
  • 798
  •   1
Отговори
# 735
Ние сме на държавна кухня откакто стана на 7 месеца 15 лева за 2 седмици е.... В нашия град има само една частна Ян Бибиян от която не искаше да яде абсолютно нищо но държавната хареса... Яде и от нашата храна но аз не готвя всеки ден и в такива дни няма как да му дам каквото ядем😅 има ли други бебчета обаче който си имат любими храни? Моето момче може да яде препечна филия с масло или кисело мляко с бисквити на всяко ядене и нищо друго.... Това обикновено е план б ако не иска всичко останало защото е бая претенциозен

# 736
Момичета и аз мисля да запиша малката на кухня. Като говорихме и като споменах ,че иска от нашата храна и отказва пюрета ме посъветваха да я запиша към по голямата група от 1-3г ,а не от 10м-1г защото щяли да и бъдат безвкусни. Същевременно пък тя усети ли някакви парчета не иска да яде,трябва да е с гладка консистенция. Вие какво ще ме посъветвате ?! ☺ пред дилема съм. Мисля да пробвам по-малката група ако не се харесат да опитам с по-голямата..

# 737
Вземете за 2-3дни и вижте какво ще се хареса. На Вълшебник храната е 1:1 с нормална храна за възрастни, но е пасирана и без сол, на вкус лично на мен ми допада

# 738
Здравейте момичета.с Моето момиче също все още съня е мечта...денем спи 3 дремки по 40 минути...вечер заспива към 21 до към 8 сутринта,но има едно голямо НО вечер се събужда по 5 пъти да суче...а сега откакто изби първия зъб се събужда с рев на всеки час...аз съм от малък град и тук има само 1 вид кухня държавна е...моето момиче го зписах на 8 месеца и половина...тук кухнята се води от 10 месеца до 3 години ...за всички е еднква...на парчета...със малко сол,захар и подправки...използват белтъци и прясно мляко...до скоро пасирах всичко ,но вече пасиран  само от което и се гади...първо пробвам и тогава...за любима храна тя обожава кисело мляко...и прясно мляко с грис и кус кус с масло и сирене...въобще не е по  месото...направи ми някаква алергия от белтъка...наскоро пробвах пак и не излязоха петна...та все още се кърмим и вечер сън няма...иначе има 3 напълно заместени хранения с храната от кухнята...на 10 месеца и половина е все още не пълзи...не прави и опити...надига се на крака и ръце както е по корем и почва да се клати напред назад и се смее...много е смешна...та затова няма как да си седне на дупето пълзейки...не се изправя и по мебели...но хване ли се за мен аламинут е изправена...може би не се чувства сигурна и затова само по мен се изправя...много добре върви ,когато я държа за двете ръчички...но опитам ли се да я пусна да се придържа сама за нещо веднага се мята и пада...хич не знае как да се пази...сяда си нс дупето както я държа за ръце да върви и като се измори кляка и сяда на земята...за зъбки нашия първия зъб изби на 10 месеца и 10 дни ...излиза  с една мама нейния син е на 1 г и 3 месеца и още няма зъбчета...така ,че индивидуално е...
Аз също искам да ви попитам нещо...имаме час за педиатър след 2 седмици,но да питам и аз...първо сега и изби зъбчето и езика и е постоянно там и постоянно си го разранява...някой друг с подобен проблем...и също така и се подуха 2 лимфни възелчета на вратлето...личната каза от зъбите е....за повръщането някой пита...преди да изби зъба почти не повръщаше защото ядеше предимно твърда храна... Сега от както е закачена постоянно на гърдите ми пак започна да повръща

# 739
  • София
Добро утри, може би много от вас ме познават с годините, майка съм на недоносени близнаци.
За поредна година организираме конференция за най-малките и уязвими бебета.
Ако някой има интерес, моля запишете се

https://events.premature-bg.com/allevents/wpd-2024/?fbclid=IwY2x … fEo-aIP3H-Dbp5r3A

# 740
момичета явно колкото повече растат малчуганите толкова повече нямаме време да пишем тук...аз да споделя няколко дни преди да направим 11 месеца отново започнах да давам белтък и този път няма реакция...не си спомням на коя друга мама имаше реакция петна,както при нас...вече не прави такава реакция моето момиче...кажете хубави и подходящи подаръци за малките...предстои ни първи рд и коледа 😊

# 741
Аз много обичам да обсъждам всичко с разни хора Grinning та има във фейсбук декемврийкска група във фейсбук и съм доста активна там. Има ли някое проходило вече бебе? Ние на 30ти ще правим прощъпулник.  Веднага прикачам идеи за коледни подаръци Simple Smile На Преси поръчахме количката

# 742

Аз съм взела тези две неща за сега и разглеждам за още идеи..
Момичета вашите деца като стоят изправени и искат да седнат сядат ли внимателно? Моето момче се хвърля изключително невнимателно... Реши ли че иска нещо отново се хвърля с главата напред... Не ми се вижда редно да го оставя да си блъска главата че да се научи... 😅

# 743
За щастие моята никога не се е хвърляла, някак много хубаво сяда от стоеж. Но ако знаете колко хубаво се хвърля като реши да ходи Grinning засилва се, мята се на табуретката и се пръска от смях. Освен ако не попадне я на крака на стола, а върху секцията..... та много ще падат, опитвам се да я пазя, ма тя е дива, та дива

# 744
Хубави идеи за подаръци...
KittyCorner моето момиче е по същия начин...явно няма да пълзи...цял ден иска да я държа за ръце и да крачи...пусна ли я и рязко дава назад или напред...даже понякога като е седнала и рязко се мята назад...в кошарата,която е дървена не ми се говори как си разбива главата...точно , защото се пуска и рязко дава в някоя посока

# 745
Надежда Х моето момче пълзи(и то от доста време започна края на 6ти месец) но това не му пречи все пак да се хвърля напред първо и тогава да пълзи към каквото иска ...😅 Изпитвам ужас да го оставям да се разхожда сам по мобелите... Той още не ходи самостоятелно само с моя помощ или се държи за някъде...А какви обувки за прохождане ползвате? Аз съм купила колев и колев ама май не са му много удобни

# 746
Ние махнахме дървената кошара поне преди 2м, сега е в сгъваема, защото ужасно си удря главата Sad вкъщи- по чорапи, чорапите на h&m са моя свети граал и от както е родена само такива купувам, пробвах други, ми спъва се, не е стабилна. Сега поръчахме едни на декатлон, препоръчаха ми ги, изглеждат хубави.

# 747
Вкъщи подът е топъл и е главно бос... Ще поглежда чорапите на h&m... Aз харесвам техните дрешки защото всички останали ми се виждат много умалени сега в момента чакам доставка на няколко коледни пижамки 😊 бебечетата ви ревът ли за излизане навън... Днес валя цял ден и не можехме да излезем и рева цял ден 😕

# 748
Наде, от белтъка какви бяха петната и за колко време минаха после?

момичета явно колкото повече растат малчуганите толкова повече нямаме време да пишем тук...аз да споделя няколко дни преди да направим 11 месеца отново започнах да давам белтък и този път няма реакция...не си спомням на коя друга мама имаше реакция петна,както при нас...вече не прави такава реакция моето момиче...кажете хубави и подходящи подаръци за малките...предстои ни първи рд и коледа 😊

# 749
аз взех за първи на беко буйки летните...сега взех някакви турски зимни отново за прохождане много са меки и удобно...и и взех да са и доста по големи...защото по беко ми направи впечатление...станат ли и точно  със съвсем малко място и не искаше да върви с тях...
Iseult първия път когато дадох белтък беше с кухнята ...дадох фрикасе...първия път нищо ...втория път също и на третия път когато дадох  след 2 часа като тръгнах да сменям памперса видях ,че целия и гръб е в червени петна...плюс коремчето под пъпа и на сгъвките...нямаше пъпки ,а петна...изчезнаха за около 3 дни...изчаках месец и пак дадох и тогава и излязоха ситни пъпчици около пъпа и изчезнаха за 1 ден...и така на почти 11 месеца пак дадох и нямаше реакция и вече давам

Общи условия

Активация на акаунт