💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 077
  • 798
  •   1
Отговори
# 720
Защо не пробваш кухня? И на Преси нежните зеленчуци на Гербер й бяха любими.

# 721
Момичета, има ли някоя с бебе, което не яде пюретата с особен апетит? Дали може да е от зъбите?
Независимо дали е зеленчукови с жълтък или месното.. има някои, които са му по-хубави и ги изяжда .. например Нежните зеленчуци на Гербер или общо казано по-сладките и редички, а по-гъстите не. Смесвам ги уж и с по-рядко, но не всеки път го изяжда, даже тука последните дни все има за изхвърляне.
Кристалче моето момиче повече от 100 гр пюре не яде... И то с триста зора... Но откакто е на кухня ела да я видиш... Изяжда си всичко... Освен ако нещо не и хареса де.. Но задължително пасирам иначе плюе и се дави и и се гади..

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 22:25 от Надежда Х

# 722
Мами, бебетата ви ядат ли още нощно време?
Нашият сутрин яде по-малко, даже някой път може и да прескочи, на обяд 80-90 пюре, следобед хапва каша или мляко и вече нататък вечерта и през нощта си яде мляко по около 180.
Как да го накарам повече да яде през деня и да изчезне нощното хранене или поне да намалее, че стигаме по 3 хранения понякога ..

# 723
Мами, бебетата ви ядат ли още нощно време?
Нашият сутрин яде по-малко, даже някой път може и да прескочи, на обяд 80-90 пюре, следобед хапва каша или мляко и вече нататък вечерта и през нощта си яде мляко по около 180.
Как да го накарам повече да яде през деня и да изчезне нощното хранене или поне да намалее, че стигаме по 3 хранения понякога ..
Има някакъв проблем с режима - на сън и на хранене. Помислете дали не спи много дневен сън и дали има малко будуване. През нощта яде не от глад, а от асоциация, щом в последните часове преди да заспи пие мляко по 180 мл. Когато оправите режима, всичко ще се нагласи - бебето ще спре да се буди нощем да яде и ще има по-голям апетит през деня. Не е нужно да се борите сама, ако имате възможност, обърнете се към консултант.
На обяд след това количество пюре не дохранвате ли с мляко?

# 724
Спря да се буди след 2рия месец за хранене, хапва добре през деня, вече имаме 4 заместени хранения и е на кухня. На 9++ е.
200гр закуска 8:30 (кус-кус или Царевична каша с масло и сирене, понякога ако нямам сирене давам каша с плод)
200гр обяд 12:30 (основното от кухнята)
220гр следобедна закуска 15:15 (десерта от кухнята)
200гр вечеря 18:00 (супата от кухнята)
210мл АМ 21:00
За деня пие и около 200мл чай/разреден сок.
На частна кухня сме, Вълшебник, който е от София, препоръчвам 100/10 за 28дни излиза 220лв с доставка до вратата
Режима на сън: става към 8-8:30, ПД 11-12:30 ВД 16:10-17:10, НС 21:20. Понякога се буди нощем, става в леглото, давам биберон и заспива, никога не ми е плакала нощем.
- Смятам, че бебе на 9/10м нямат нужда от нощно хранене, ако обаче поемат нужните калории през деня

# 725
Upincloudnine, спи по 4 часа макс дневен сън, като например днес. Вчера пък спа 1 час преди обяд и следобед 2 часа. Има дни, в които спи по 30-40мин преди обед и следобед.
За неговата възраст са му точно и нормалните 3.5-4 часа дневен сън и двете му дремки.. интервалите са му на 3 часа, понякога 4, но рядко.
Яденето ако е от асоциация няма ли да яде малко и да продължи да спи? Той си яде, като гладен ..

# 726
Кристал, за деца на 9-10м нормата за дневния сън е 2.5-3часа. Моята при прехода към 2 дрямки правеше 3часа дневен сън и веднага се влоши нощния. Класическите интервали за деца на 2 дрямки са 3/3:30/4

# 727
krystall Привет! Включвам се неканена, но за моето бебе 4 часа дневен сън са супер много и ще прецакат нощния. Дневния е 2,5-3 (ние никога не стигаме до 3, просто защото не успявам в хаоса вкъщи), та дневния му към 2, 2 и неща часа.
И съответно и интервали от по 3ч вече са му малко будуване.
То си е обаче доста индивидуално, има покрай мен бебенца, спят си обилно и денем и нощем и са си супер! Пиша само за насока, къде може да се търси проблем.

Аз идвам с редовния ми въпрос. Има ли още някое бебенце, което връща-повръща? Притеснено ми е сякаш, да не изпускам нещо, ще търсим още един лекар.

# 728
Благодаря ви момичета за насоките. Относно съня аз гледам от тази таблица
Скрит текст:
Да, 4 часа идват в повече /нещо съм се заблудила че е до 4ч съня/, тоест 1 час над това, което "трябва" да е, но дори и да спи по-малко, вечерта пак си се буди за ядене. Единствената разлика ако спи повече /4 часа/ е че заспива малко по-късно /половин час разлика/.
Имаме дни спи по 40 мин преди обед и следобед и пак се буди .. ако примерно му дадем по-малко да яде /150мл примерно/ се буди след 2 часа, а не 3 .. това пресен пример ..
Кристал, за деца на 9-10м нормата за дневния сън е 2.5-3часа. Моята при прехода към 2 дрямки правеше 3часа дневен сън и веднага се влоши нощния. Класическите интервали за деца на 2 дрямки са 3/3:30/4

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 11:17 от krystall

# 729
Привет, мами! Като ви чета и доста се успокоявам за това захранване. При нас започна добре, но много скоро отказа да яде почти всичко- само плодови пюрета, идеално гладки успявах да му дам. На 9м. е и има 8 зъба и в момента му никнат още два. Вече си яде доста неща, но стигаме най- много до 90-100гр. После става много раздразнителен, взима ми лъжицата и почва да си чеша зъбите. Обикновено правим почивка и после си хапва още малко, но понякога не иска и му давам кърма. Заместили сме напълно само обяда и следобедната закуска. Нощем се буди 2-3 пъти с рев и иска да суче, но не винаги е гладен, а търси успокоение и заспива почти веднага. Явно при някои деца просто по-бавно става прехода, поради една или друга причина.

# 730
Здравейте, мами! От лятото не съм писала , но ви следя. Моето момиче вече е на 9++ месеца, расте като Гъбка, пълзи , изправя се ,иска да се катери навсякъде , много е любопитна, да ми е жива и здрава. Края на август пробиха долу двете предни зъбчета и други няма засега. Хапва вече почти всичко, имаме заместени закуска, обяд и СЗ, от няколко дни въвеждам и вечеря . Има нещо на дневен ред, което ме притеснява. Леко и се подуха гърдичките. По препоръка на личната отидохме при детски АГ, хвален и прехвален д-р Чернев във Фемиклиник. Доволни сме от прегледа , но съм притеснена , че откри фоликул 5 ММ на единия яйчник и се оказа , че има синехия. Минава на диета без пилешко и пуешко , коластри и тема подобни , които може да съдържат хормони. Каза, че няма повод за притеснение чак и да идем контролно след 3 месеца. А за тази синехия, когато я погледна нефроложката на 6тия месец , каза че няма , но се позамисли. Още тогава се виждаше едно леко затваряне в долната част, което все ме глождеше. И детския АГ щом го видя за секунди премахна срастването ръчно, без даже да попита , направо не разбрах какво стана. Трябва да мажа с олио, да е винаги омазнено между устните, бани със смрадлика и теразал спрей. И да разтварям по малко всеки ден ,за да не срастне пак. Е да де, ама аз всичко спазвам и буквално за 2 дни ми се вижда ,че пак започна лекичко отдолу. Sad Някоя от вас да се е сблъскала с това чудо? Чета, че ако не създава проблеми да не се пипа, също и за кремчета. Объркана съм и притеснена.

# 731
Здравейте и от мен, пораздвижихте се тук и аз да се включа. Моят мързелан вече е на 9++ и не иска да стои седнал. В количката и в стола за хранене няма проблем да е седнал, но оставя ли го около играчките на пода и тупва веднага. Не е ли подпрян някъде веднага се пуска назад. Не може още да пълзи, набира се на ръце и се приплъзва напред. Колко ли не му показваме как да ги сгъва тези колена, не става и не става.Не стои на крачета, не му се стои прав. Придържам го да подскача, да опира крачетата ами не иска и не иска. Започвам да се притеснявам честно казано. Зъби никакви няма на хоризонта, но иначе всичко е в устата. Има две дремки едната преди обяд за 30 минути и ако има късмет да дремне 1 час или 1 час и 30мин след обяд е чудесно. Хапва 4 пъти на ден като съм въвела почти всичко, но откакто опита хляб ... може да яде само това. Особено вечер е голяма борба не иска нищо с лъжица трябва да е с големите на вечеря и да дъвче на равно с нас, въпреки че няма зъби. Научи се да реве и вика едновременно:)))) и между това реване се чува ам-ам и ма-ма ма-мо като не е на кеф или иска вода, или е пълен памперса. А пък ако не е излизал на разходка какъв е киселяк. Иначе пък е много сладък когато е в настроение.

# 732
Sunday, съжалявам за перипетите, които имате Sad педиатъра какво казва? Аз също доколкото знам тези синехии не се пипат и просто се оправят сами, честно ще си призная, моята педиатърка каза нищо да не разтварям, да не пипам там и толкова. Мия си я на чешмата, подсушавам, крем и айде. За зъбките- първите 2 бяха на 6м, а сега (9++) пробиха 2те два, та в строго индивидуално. За леко уголемените гърдички и кистичката не бих се притеснявала и бих се доверила на лекаря.
Yobidi, а твоя педиатър какво казва за седенето? Моята честно казах седна сама- от поза за лазене на длани и на колене подложи дупето и изведнъж седна. Ползвате ли проходилка/бънджи/активен център?

# 733
  • София
Спря да се буди след 2рия месец за хранене, хапва добре през деня, вече имаме 4 заместени хранения и е на кухня. На 9++ е.
200гр закуска 8:30 (кус-кус или Царевична каша с масло и сирене, понякога ако нямам сирене давам каша с плод)
200гр обяд 12:30 (основното от кухнята)
220гр следобедна закуска 15:15 (десерта от кухнята)
200гр вечеря 18:00 (супата от кухнята)
210мл АМ 21:00
За деня пие и около 200мл чай/разреден сок.
На частна кухня сме, Вълшебник, който е от София, препоръчвам 100/10 за 28дни излиза 220лв с доставка до вратата
Режима на сън: става към 8-8:30, ПД 11-12:30 ВД 16:10-17:10, НС 21:20. Понякога се буди нощем, става в леглото, давам биберон и заспива, никога не ми е плакала нощем.
- Смятам, че бебе на 9/10м нямат нужда от нощно хранене, ако обаче поемат нужните калории през деня

И аз гледах Вълшебник. Менюто изглежда супер и е много изгодно, обаче пише, че храната до 12м е изцяло пюрирана, а аз тъкмо започнах да и давам изцяло нехомогенна храна и не ми се връща пак към пюре ...
Иначе пробвахме менюто на Tasty Lab и на Фуристо. И двете са много вкусни, с един недостатък за Furisto, че поръчвам направо меню за деца от 10м.+, тъй като скоро ги навършваме и казаха, че в него вече добавят малко сол, с цел да е по-вкусно, пък аз знам, че до годинката уж не се соли... Странно ми стана, защото са много известна кухня и доста хвалена, а таково основно правило не се спазва... В крайна сметка обаче избрах тях между двете и поръчах месечно меню, защото ми идваше много по-изгодно така, а Tasty-то са хем малко по-скъпи, хем пък покриват само делничните дни, докато във Furisto има храна и в събота.

Имам чуденка относно храненето от тук нататък. Да започна от там, че от самото начало на захранването слушах препоръките на д-р Владимирова, но естествено съм се водила и по детето и съм изменяла някои принципи, коите преценя. Тя хем препоръчва храненето в кухня, хем не става ясно окей ли е преди годинката всеки ден да се яде месо и яйца, защото в кухните знаем, че винаги едното ястие е месно и другото е супичка, в която има яйце, а понякога и в закуската, която дават. Така детето си хапва всеки ден и от двете суровини. И другото - ако яйцето е включено само в супата, да кажем, то набавя ли си достатъчно от хранителните му вещества за деня, защото знаем, че в дните с яйце на тази възраст вече е полезно да си изяждат по 1/2 жълтък, което се съмнявам да се набави от яйце включено в състава на печиво или в застройката на супа...

Ей такива интересни въпросчета си задавам аз Grinning

# 734
Ще питам педиатърката си, когато отида на консултация. Честно казано, вече е от месец на кухня отделно жълтък не съм давала, но мисля да почна. Не смятам, че има проблем вече нито минималното количество сол, нито пък месо и яйце в един ден. И аз не харесвам, че на Вълшебник са гладки нещата, ще разгледам Фуристо или просто ще поръчам и аз за 1г+ когато стане на 10/11м

Общи условия

Активация на акаунт