💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 135
  • 798
  •   1
Отговори
# 615
Ние бяхме на образна диагностика при д-р Снежана Карабоюкова във Фи Хелт, искахме при другата лекарка пак там, че беше препоръчана, но нямаше свободни часове. Аз като цяло бях скептична, но лекарката прегледа всички органи, беше много мила и любезна.То като цяло не беше много дълъг преглед.

# 616
Пиша ви схема как аз въведох глутен. Според мен цьолиакията е рядко срещано и е слабо вероятно децата ни да развият непоносимост към глутен, но все пак го въведох плавно
Започнах с овес с глутен (той е най-слабо глутеновата култура). Приемаме, че пълното количество за приготвянето на една каша е 18гр каша
1ден 3гр овес+ 15гр безглутенова каша (царевична примерно)
2ден 6гр овес+ 12гр безглутенова
3ден 9гр овес+ 9гр безглутенова
4ден 12гр овес + 6гр безглутенова
5ден 15гр овес+ 3гр безглутенова
6ден 18гр овес
--- 2рата глутенова култура, която въведох беше спелта. Попринцип имаше една таблица, в която бяха подредени културите така : овес< ръж<ечемик<спелта<пшеница. Като пшеницата имала най-много глутен. От тези междинни култури намерих единствено спелта съответно следващата глутенова култура, която въведох беше спелта
7ден 3гр спелта+ 15гр глутенова овесена
8ден 6гр спелта +12гр овес
9ден 9гр спелта+ 9гр овес
10ден 12гр спелта+ 6гр овес
11ден 15гр спелта +3 гр овес
12ден 18гр спелта сиреч цяла порция
Та така въведох глутен за около 2 седмици Simple Smile
И после всиичко, което глутеново искате- сухари, бисквитки всичко

# 617
Аз въведох глутена направо с каша три зърна ..пшеница,ръж и ечемик беше...според педиатър при който ходихме на частно за консултация няма смисъл от това плавно въвеждане,защото глутена е с натрупване ...трябва един месец всеки ден да се дава глутен...2 дни давах от тази каша после започнах попара,бисквити,грис,кус кус ,макарони и всякакви такива неща...първите две седмици не давах нищо ново освен глутенови неща...после започнах риба,телешко,кокос,леща,зелен фасул...

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 16:35 от Надежда Х

# 618
Момичета, започнахте ли да въвеждате глутена? Аз съм много объркана след всичко, което изчетох. Взела съм една каша с овес, но стои вече една седмица в шкафа. Споделете с какво започнахте?
Въведох глутен, като й дадох парче пшеничен хляб с квас. Овесена каша после и други глутенови култури. Нямам притеснение с алергените, никой в семейството няма. По новите проучвания е добре да се въведат по-рано. Въвела съм и цяло яйце. Просто изчаквам 2-3 дена, когато давам алерген, за реакции. С глутена малко повече изчаках, защото е с натрупване, но като видях, че няма проблем, действам смело.

# 619
Цяло яйце ли? Цял жълтък?

# 620
Кристалче и аз излизам с мами които изобщо не се притесняват от алергените и още от 8ми месец са дали белтък...а на 10-11 месеца вече правят мъфини и палачинки с цяло яйце...
И аз се чудя да чакам ли чак до годинката да въведа белтъка ...

# 621
Аз съм от тези майки  който правят мъфини, зеленчукови пръчици палачинки, и разни други неща с цяло яйце... Аз чаках да стане на 6 месеца и вече от тогава яде всичко... А да попитам някоя от вас ползва ли кухня Ян бибиян и доволни ли  сте?

# 622
Аз съм от тези майки  който правят мъфини, зеленчукови пръчици палачинки, и разни други неща с цяло яйце... Аз чаках да стане на 6 месеца и вече от тогава яде всичко... А да попитам някоя от вас ползва ли кухня Ян бибиян и доволни ли  сте?
Супер...ето направо ме нави и аз да дам белтък...моето момиче още му се гади от парчета...но мисля от септември да я записвам на кухня...ще пасирам,което има нужда

# 623
И на него му ставаше гадно от пюрето с парчета... Няма обаче проблем с храна на парчета или finger foods яде банан (разделен на естествените му три части) яде си всичко... Днес му дадох кюфтета от тиквичка с яйце и бяха голям хит... И омлет яде и страшно му харесва 😅 и спагети болонезе опита... Яде и лъжичка аз му я зареждам той си я взима и сам си я слага в устата... Е мазилото е неизбежно доста често се налага да го къпя след ядене 🤣

# 624
Наистина последните препоръки са за по-ранно вкарване на алергените. Аз също се чудих за цяло яйце, ама около мен ме разколебаха, ако ви бях чела по-рано нямаше да успеят хахха, но така или иначе съм решила да не чакам годинката, а някъде като минем месото и глутена примерно /леко се позабавихме нещо, че имахме драма с плодовете/.

# 625
И на нас ни предстои глутен, така че едно по едно ще ги вкараме.

# 626
Цяло яйце ли? Цял жълтък?
Цяло яйце. Имам предвид не цялото да го изяде, а е въведен жълтък и белтък. По метода на Маги Пашова въведох. Съответно в палачинки слагам цяло, на омлет, печива и тн.

# 627
Аз помислих цял жълтък, а то било че и белтъка е въведен. Е, браво, смела си. Сега ще видя кога роди ти на първа страница. 🤪

# 628
Момичетата ,които кърмите до кога смятате да се кърмите...хем много искам да кърмя до по късно...хем днес видях едно момиченце почти на 3 годинки изпада в истерий...майка му се чуди как ще го пусне на градина...както си играе и решава,че иска гърда и почва да се тръшка ...дръпва 2 пъти и пак отива да играе...и така търси си гърдата постоянно...не че е гладна..от 2 годишна се опитва да я отбие и без успех...

# 629
За кърменето смятам така - до когато е приятно на майка и на бебе.
Абсурд да кърмя, когато вече не искам и ми е неприятно. Това е ужасно, на какво уча детето така.
Не говоря за новородено де.
До малко след 2 год. кърмих другите деца. Те се отбиха плавно, с мъничко помощ.
Толкова планувам и този човек:) пък да видим

Но тази майка, не се влияй от това, не е отбила, защото не е искала. Какво означава не може! Как така не може. Всичко може, говорене, ако трябва и плач, на абс.всичко може да бъде научено/отучено дете, въпроса е да стане и внимателно за душичката му, с любов.

Общи условия

Активация на акаунт