👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 4

• 31 065
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Момичета, вашите деца отнасят ли се?
Синът ми има моменти, в които стои и се замисля и просто присъства в пространството.
Не знам дали е нормалмо това за тяхната възраст.

Lotus, разбирам те за какво говориш. При нас се случваше до преди месец и беше явно някакъв период. Буквално все едно се изключва. Вече не го прави. Сега сме заети да изследваме всяко кътче. Аз лично не му обърнах особено внимание.
Според мен засега наблюдавай. Прекалено са малки още и всичко бързо се променя.

Mikin95, момичетата са ти писали добри насоки. Щом хапва не насилвай. Дай му време. Важното е да не се обезводни. На теб също ти се е случвало, като ти е било дискомфортно особено на гърлото да не ти се яде предполагам. Нашата педиатърка препоръчва в такива моменти да наблягам на кашите. Достатъчно са хранителни и лесно се преглъщат.
 Кураж и ще видиш, че утре, в неделя ще се подобри. 💜

Ние сме 10 ден със сопол пък. Минах през три вида капки, след консултация разбира се. Май най видях ефект от Коларгола, нооо още яко се чисти и хърка като спи

Благодаря, ще го наблюдавам Simple Smile

# 631
Има ли бебета с малко зъбчета все още? Моето е с 6 от доста време, но не ми се струва да са тръгнали други.

# 632
Моят с 6 почти.
Последните два излизат още.

# 633
И моят е с 6. Никнат нови от дълго време насам… но не са избили още.

# 634
Бием ви, ние сме с 3. Като третият се показа вчера. На година и почети три месеца. Simple Smile

# 635
И ние сме с 6, сега излиза още едно😀

# 636
На година и почти 2, Моника е с 5 зъба, горния 4ти още не е избил

Мами, вече от няколко дни беба се буди на 20,30 мин от дрямката сини не иска да заспива повече.. а е дълъг интервала на будуване. И после правим втора дрямка къса, защото иначе ще се преумори. На някого случвало ли се ? А сме на една дрямка от доста време. Без значение как я приспивам, и с кърмене, и с количка все се буди уж наспана (но няма как да е)

# 637
Ние сме на 1 г. и 4 м. и сме още само с 5, 4-ти горен не е избил. В застой сме. 😊

# 638
Chris16, при нас се случваше това разбуждане и мисля, че значи недостатъчно активно будуване. И при нас е една дрямка от  преди да навърши годинка, с различна продължителност. Сметни си няколко дни поред колко часа има между събуждане и дрямка, обикновено е еднакъв периода с отклонение около 15 мин, и по-рано няма смисъл да се приспива дори и на пръв поглед да има изглед, че му се спи. При нас е 6-6,30 часа сутрешно и 5-5,30 следобедно будуване

# 639
И моето момче е с 6 зъбчета, сега май избиват и още два отгоре. Голяма мъка е.

В парка едно момиченце, което е с месец по-голямо, вече има 16 зъба.
Не виждам кога ще я настигнем

# 640
Има ли вече дечица на ясла, за тези които са в България? Как е адаптацията?

# 641
Моето момиче е с 12 зъба. Последните дни явно пак я дразнят.
На каката пък и падна първото зъбче.
Само зъбни истории при нас 😄

# 642
Sladkishi, честито първо паднало зъбче на каката! Тя на колко беше?

И нашият юнак има 16 зъба на година и 2м.

# 643
Лвле като ви слушам сте доста напред със зъбите.Моята госпожица има само 4 😁, още два растат, чела съм, че уж по-късно като изникнат ще са по-здрави, та се успокоявам с този факт.
За въпроса с двуезичната ясла.Ние сме в Швейцария, в немско говорящата част и вкъщи се говори само на български, в яслата на немски, не знам колко ги разбира, предполагам не много, но ще свикне и ще се оправи.Може да проговори по-бавно, на немски, но от това, което виждам от децата покрай мен, не им е проблем. Учат бързо 😂 после трябва да ни благодарят, че по лесният начин са усвоили един език горница, а не като нас, в училище с уроци и писане по 15 пъти на всяка нова дума.😂😂😂
От както е на ясла всяка втора седмица носи вирус, лошото е, че и ние го лепкаме с баща й, и го караме по-тежко от нея.
Но се надявам и това да мине.

# 644
Sladkishi, честито първо паднало зъбче на каката! Тя на колко беше?

И нашият юнак има 16 зъба на година и 2м.
Благодаря ☺ Декември ще навърши 5г.
На малката пак ѝ хрипти носа. Ще откача вече с тея сополи, а още не е дошла зимата.

Общи условия

Активация на акаунт