👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 4

• 31 071
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Mikin95, наблягай на течности и мляко.
Когато моите са болни позволявам повече от любимите плодове, солети и обикновени бисквити. Ще се оправи. Стресът за нас остава повече.

# 616
Mikin95 Давай на момчето това, което харесва. Моето като беше сега с хремата в комбинация със зъбки дори възобновихме и кашата от елда- нещо, за което не се беше сещал от юни месец.Повече течности. Даже аз съжалих тогава, че вече бяхме спрели с АМ от няколко месеца иначе щеше да си цоква с голямо удоволствие. Замисли се за тях това е нещо “ново” няма как да знаят, че ей сега след няколко дни ще са си отново без всичките неразположения и болежки. И повече гушкане- поне това при нас много помогна. Бързо да се оправя малкото юначе.

# 617
Какво ли не пробвам той като види че опитвам да му дам нещо и извърта глава и стиска зъби и не иска.. днес хапна няколко хапки филийка и половин бурканче манджичка от кухнята и то с много зор 😪

# 618
Mikin, а пробва ли мляко с малко каша, да е по-скоро като сгъстено мляко? Или да сложиш сухар/бисквитка за по-голямо засищане.
От малка съм мразела да ме насилват за храна и сега избягвам да го прилагам. При нас като е боледувал леко е заслабвал,но после е възстановявал, а и вече са на по-голяма възраст, не е толкова критично както при новородено. В случаите, когато не доизяде манджата давам повече плод тип банан, който засища една идея повече или пък препечена филийка с масло.

Дано се оправи по-скоро и притесненията да останат бързо зад гърба ти! 🍀

# 619
А бульон ако му свариш домашен би ли пил…

quote author=Mikin95 link=topic=1649085.msg48733176#msg48733176 date=1729778597]
Какво ли не пробвам той като види че опитвам да му дам нещо и извърта глава и стиска зъби и не иска.. днес хапна няколко хапки филийка и половин бурканче манджичка от кухнята и то с много зор 😪
[/quote]

# 620
Пробвам всичко но не иска дори да опита, стиска устичка и не иска да опита🥲  от понеделник е така.. не е като да не е ял изобщо но това което приема е по няколко хапки и много малка мляко..

# 621
Да не го боли гърлото ?

# 622
Дори и по малко да хапва, важно е да не е дехидратиран… това трябва да се следи, и може би съвет от педиатъра във връзка с намаления апетит.
Ще премине, дано по-скоро!

# 623
Да има и зачервено гърло.. педиатърката му изписа антибиотик ,пие го от понеделник следобяд… днес и казах отново,че не иска да яде както е и от понеделник и тя ми каза,че би трябвало вече антибиотикът да работи и от утре да му се увеличи апетитът…

# 624
  • Варна
Момичета, вашите деца отнасят ли се?
Синът ми има моменти, в които стои и се замисля и просто присъства в пространството.
Не знам дали е нормалмо това за тяхната възраст.

# 625
Момичета, вашите деца отнасят ли се?
Синът ми има моменти, в които стои и се замисля и просто присъства в пространството.
Не знам дали е нормалмо това за тяхната възраст.

Lotus, разбирам те за какво говориш. При нас се случваше до преди месец и беше явно някакъв период. Буквално все едно се изключва. Вече не го прави. Сега сме заети да изследваме всяко кътче. Аз лично не му обърнах особено внимание.
Според мен засега наблюдавай. Прекалено са малки още и всичко бързо се променя.

Mikin95, момичетата са ти писали добри насоки. Щом хапва не насилвай. Дай му време. Важното е да не се обезводни. На теб също ти се е случвало, като ти е било дискомфортно особено на гърлото да не ти се яде предполагам. Нашата педиатърка препоръчва в такива моменти да наблягам на кашите. Достатъчно са хранителни и лесно се преглъщат.
 Кураж и ще видиш, че утре, в неделя ще се подобри. 💜

Ние сме 10 ден със сопол пък. Минах през три вида капки, след консултация разбира се. Май най видях ефект от Коларгола, нооо още яко се чисти и хърка като спи

# 626
Mikin95, надявам се бързо да се оправи детенце 😘
Моето вече 1 седмица е сополиво, щото батко му донесе някъв вирус от градината. Имаше и температура една вечер.
Да се похваля, днес се престраши и ми пусна пръстчето, като направи 10-тина крачици сам  неколкократно. Тук последните 1-2 седмици направи някакъв скок в растежа според мен, защото почна и да разбира повече. Вече наистина сякаш комуникираме по-лесно.

# 627
Честито, Ариел! 👣 ☺ има нещо такова, при нас в рамките на 2-3 седмици изведнъж започна много неща да разбира. Сега сме в затишие, не усвоява нищо ново или поне видимо за околните. Растат му зъби, вече дори загубих бройката, някъде към 15-16 общо са, трудно се издържа понякога. Мрънка и се тръшка много често, та дори потропва с крак като протестира.
Дрямката минава май към една, защото става към 7:30, заспива към 11 и нещо за два часа и така до вечерта. На следващия ден обаче пак на две дремки и съвсем съм объркана с какъв режим е (на този етап май свободна програма) 😅
Опитвам се да следвам подобен режим от яслата, но хич не се получава, а предвиждаме да го пуснем юни месец. Казаха ми адаптация месец някъде, дали наистина ще отнеме толкова? Има ли неща, които задължително трябва да направя преди това - от типа на да е научен на гърне, да се храни сам, без биба и тн.

# 628
Момичета, моля за съвет относно зимно чувалче, което да е универсално и да е подходящо и за лятна количка. Бебето сега е на 1г1м. Като разглеждам никъде не пише възраст, а само размери…

# 629
Може би потърси чувалче спрямо моделът на количката ти🤔
Има ли тук дечица,който не са в България, смисъл да живеете в друга страна и да се говори на два езика? Защото ние сме в Англия и си говорим на Български с малкия, но от детската ми казаха ,че не ги разбирал и е в червена зона за комуникацията си с тях.
Но според мен е нормално,че не ги разбира след като ние му говорим на български ..може би и това ще е проблем за проговарянето му защото там му говорят на английски ,в нас на български и милото се обърква … как е най-добре да постъпя в тази ситуация,за да му помогна?

Общи условия

Активация на акаунт