👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 4

• 31 056
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Моят е много интересен с храненето. Пробвала съм да му дам лъжичка да загребе, не иска, държа му я в ръката - не иска. Давам в купичка някакви парченца храна - хляб или плодове - не ги слага към устата, а ги пуска на земята. НО когато си играе с детската кухня - бърка с лъжица в тенджерата и си я слага към устата, категорично прави правилното движение. Може би откровено иска да бъде хранен като цар Joy
За крачетата вкъщи е с два чифта дебели чорапки и не са му студени. Може би си е топлокръвен. Купихме следващ чифт обувки на Колев и Колев, без цип, с лека вата. Ходи си и с тях като патенце. Но мисля да организираме прощъпулник на 16-ти. Много рядко пълзи и мисля че дотогава ще си е напълно стабилен.

# 661
Момичета, помощ 🥹
Малкият се научи да отключва защитният механизъм на всички шкафове, а все още не е  достатъчно осъзнат да нямаме такива.
Моля ви предложете нещо по-сложно, защото на това от снимката му отнема 4 секунди. 🥲

# 662
Ние сме с едни на фишър прайс.
Засега не е отварял.

# 663
Момичета, давали ли сте коприва и под каква форма?

# 664
Да аз съм давала супа с коприва ( от детската кухня )

# 665
Често му правя супи от коприва, лапад и листа от цвекло. С оризче  , яйце и кисело мляко. Обожава зеленища.

# 666
Да, много отдавна, както и лапад, и спанак. Най-често на основно ястие като я готвя с просо и подправки, и после намачквам и добавям при поднасяне  един сварен жълтък или цяло сварено яйце. Понякога добавям и батат или морков в ястието да се готвят с нея. Правя я и под формата на тип мусака. След като я сготвя на котлона, варя застройка от яйце и кисело мляко, заливам една част от ястието  и запичам на фурна.

Момичета, давали ли сте коприва и под каква форма?

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 17:19 от bubastet

# 667
Да аз съм давала супа с коприва ( от детската кухня )
И ние така.

# 668
Ние нямаме защитни механизми на шкафовете.
Когато каката беше на тази възраст започна да проявява интерес към шкафовете. Това съвпадна с купуването на детска кухня за игра. Сглобихме я и два дни само отваряше и затваряше шкафчетата. Отваряше слага-вади разни играчки, затваряше. Нон стоп. Съответно ѝ мина интереса към другите шкафове. Сега малката има достъп до същата детска кухня. Играе доста с нея. Имаше слаб интерес към другите шкафове.

# 669
И ние нямаме механизми, просто защото нямаме шкафове на такава височина, които да може да отваря. Чат-пат отваря гардероба и ми рови дрехите, иначе друго не.
Коприва съм давала в крем супа от кухнята.

# 670
Момичета аз пък пак да се допитам до мамите с повече опит Simple Smile как се случва украсяването за Коледа 😄😄😄 Предполагам е забавно с малко енергийно зайче тип дюраселче дърпащо скачащо  и искащо да дърпа всичко до което се докопа 😄😄😄. Та каква елха да си вземем - ние си имаме една 1.80 с много играчки от стъкло… и разни фигурки по 50-70 см ама май май не сме за нея тази година. Гледам в темуто някакви елхи от филц 🫤 такова ли да вземем… В чуденка съм🤷♀

# 671
Коприва и нашият е ял от детската кухня.
Механизми нямаме. Има интерес към отваряне и затваряне на врати, кутии и др.Имат и те детска кухня от Лидл. Там отваря и затваря на воля вратите.
Елха имаме 1.80, но поръчах от тему такава от филц. Мисля нея да слагам. Поръчах и някакви залепващи се на вратите и прозорците Дядо Коледа, елени, джуджета, снежни човеци, снежинки и елхи

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 20:34 от Jupiter sea

# 672
Момичета мога ли да намажа малкия 1ги 3месеца с оцет и вода.. пак е болен и днес поддържа 38.5 и сваля до 37.7 ..

# 673
  • Варна
Можеш, аз правих такива компреси на краката лятото.

# 674
А цялото тяло?

Общи условия

Активация на акаунт