👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 4

• 31 445
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Ето малко информация как са нещата и при моето момче (9++).
Режим:
става 7.15-7.30
Закуска около 8.00 до към 8.30
Първа дрямка около 10.00-10.30 за около 40 минути
Обяд към 12.00
Втора дрямка от 14.00-14.30 за около 2 часа, понякога може и 2 часа и половина до към 16.00 - 16.30
Следобедна закуска около 16.30-17.00
Доспива му се около 19.00 - 19.30 , обикновено последният му интереал е около 3.00 часа, но може да издържи и повече.
Заспива към 19.30 на гърда.
Към 23.00 се разбужда и пак му давам да суче.
Не винаги се събужда и към 4.00 пак за кърмене.

Преди седмица започна истинското пълзене, а не като гъсеница, хвърляйки се по коремче. Вече започна да се издърпва и изправя на коленца самостоятелно, но не и да се изправя.
Седи седнал сравнително стабилно, но понякога се килва назад, особено, ако иска да дъвче нещо. За седежа много помогна столчето - Stokke tripp trapp,  защото там е изправен гръб и крачетата са на 90 градуса, а не като други столчета, които имаме при бабите.
Знае как прави кончето и мляска с език, разпознава го на картинки в книжки.
Но не разпознава още котка, куче и всякакви други.
Казва си ам ам и мама (но то е по-скоро като хленчене).
Има 2 зъбчета отдолу, а горните още не са се показали, само го мъчат - постоянно гризе пръстче (ако няма друго в ръката).
На последната коксултация го изтеглиха 7900, но според мен не отчете правилно,  защото 2 дни след това, вкъщи го теглих и беше 8300 със сменен памперс. 72 см е висок.
Голяма е върлина, не може да го оставим замалко самичък.

Хапва си сравнително добре, закусва вече добре, преди хапваше само 2-3 лъжички.

# 121
Здравейте, ето и малко от нашия режим.

Буди се между 8 - 9ч, закусва след около 30мин (Кус-кус, бисквити с мляко и само мляко. Редувам ги, тъй като нямам идея какво друго да направя)
След точно два часа е първата дрямка около час. Обяд (яде всичко, слава Богу), въора дрямка след около 3 часа и половина, като днес например спа от 15:40 до 18:20. В 19ч. яде мляко, като понякога му давам супа със сухари и в 22ч пак яде мляко. Заспива между 22:30 и 23ч. Спи цяла вечер, след като му избира първите два зъба, когато беше почти на 5 месеца. За три седмици сега му избиха четири зъба горе, искаше само повече гушкане. Казва само и единствено баба😁, не обича по корем, стои седнал, когато аз го сложа, предпочита е да прав и го държа, още му омекват коленцата. От месец е на паяк и вече фучи из вкъщи, сложих закопчалки на шкафовете.
Буйки взех 17/18 номер на Колев и Колев.
Ии това е май, да се похваля че имам спокойно дете ядящо всичко, дори на последък ушите на баща си и моите бузи😁 ❤️

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 14:09 от k.belleza

# 122

Бъди се между 8 - 9ч, закусва след около 30мин (Кус-кус, бисквити с мляко и само мляко. Редувам ги, тъй като нямам идея какво друго да направя)
След точно два часа е първата дрямка около час. Обяд (яде всичко, слава Богу), въора дрямка след около 3 часа и половина, като днес например спа от 15:40 до 18:20. В 19ч. яде мляко, като понякога му давам супа със сухари и в 22ч пак яде мляко. Заспива между 22:30 и 23ч. Спи цяла вечер, след като му избира първите два зъба, когато беше почти на 5 месеца. За три седмици сега му избиха четири зъба горе, искаше само повече гушкане. Казва само и единствено баба😁, не обича по корем, стои седнал, когато аз го сложа, предпочита е да прав и го държа, още му омекват коленцата. От месец е на паяк и вече фучи из вкъщи, сложих закопчалки на шкафовете.
Ии това е май, да се похваля че имам спокойно дете ядящо всичко, дори на последък ушите на баща си и моите бузи😁 ❤️

Знам, че не поиска комкретен съвет за закуски, но си написала, че нямаш идея какво друго да правиш - може да ти влезе в употреба 😊

Към тези аз правя и: елда с авокадо и банан, овесени ядки с плод, овесени ядки с кисело мляко и плод, паста с масло и сирене, грис с масло и сирене и т.н.

# 123
Моята душичка си няма режим напоследък, заради зъбите май.

# 124

Бъди се между 8 - 9ч, закусва след около 30мин (Кус-кус, бисквити с мляко и само мляко. Редувам ги, тъй като нямам идея какво друго да направя)

Знам, че не поиска комкретен съвет за закуски, но си написала, че нямаш идея какво друго да правиш - може да ти влезе в употреба 😊

Към тези аз правя и: елда с авокадо и банан, овесени ядки с плод, овесени ядки с кисело мляко и плод, паста с масло и сирене, грис с масло и сирене и т.н.

Благодаря, пробвах с кисело мляко не го хареса. Продължавам нататък ☺️

# 125
Момичета, какви чинийки ползвате за вашите мъници?
Имаме на kikka boo силиконови купи. Това, което не ми харесва, че се вмирисаха на манджа. Накисвах ги със сода и лимон , без резултат.

# 126
Момичета, какви чинийки ползвате за вашите мъници?
Имаме на kikka boo силиконови купи. Това, което не ми харесва, че се вмирисаха на манджа. Накисвах ги със сода и лимон , без резултат.

Аз ползвам от бамбуковите, които се лепят за таблата. Всъщност ползвам тези от баткото, нищо им няма. Не са се боядисали и вмирисали

# 127
Аз използвам наши.

# 128
Привет, как охлаждате в тези жеги?
Изцяло южно изложение е апартамента ни и става парник 😥
Дори в момента, бебчо е по тениска и памперс, прозореца в спалнята е отворен, а той е изпотен.

# 129
Привет, как охлаждате в тези жеги?
Изцяло южно изложение е апартамента ни и става парник 😥
Дори в момента, бебчо е по тениска и памперс, прозореца в спалнята е отворен, а той е изпотен.

Аз охлаждам с климатик от време на време. Като го пускам в хола и отварям вратата на детската стая, за да охлади съвсем леко и постепенно.

# 130
На мен ми е и голяма драма обличането вечер за сън. Като я слагам е гореща, около полунощ явно изстива и й става студено и пак мрънкане.
Отделно трета нощ ми се буди и не заспива по 3 часа. Май зъбите пак я удариха. Ужас някакъв.
Иначе за охлаждането и аз следобед взех да пускам климатик. Много е горещо.
За графикът в момента ни е пълен хаус, надявам се да се намести. Лежа на тази кълка, че преди да се оправят, трябва тотално всичко да се развали. Има дни с две дремки, има дни с три. Третата е трудна, но като ми е спала до 14, няма как да изкара до 19-20. Лягаме двете на спалнята и заспива с мен. Опитах се да изместя обедният сън по към 14, за да махнем третата и уви не ми се получава. Трудно издържа повече от три часа будна.

# 131
И вкъщи нощният сън е ад от няколко дни. Буди се в 1 часа, мрънка, заспива, пак мрънка, пак заспива и така по 2-3 часа. Пък докато спи, се върти и се блъска в леглото нон стоп. Отделно и храненето не е добре, само следобедна закуска е заместила, търси си млякото и това е.
Днес чух как едно детенце каза на майка си, че е гладно и се умилих. Нямам търпение да може да отговаря с да и не поне на прости въпроси.

# 132
Момичета, кога смятате да започвате с гърнето?

# 133
  • Варна
На мен ми е и голяма драма обличането вечер за сън. Като я слагам е гореща, около полунощ явно изстива и й става студено и пак мрънкане.
Отделно трета нощ ми се буди и не заспива по 3 часа. Май зъбите пак я удариха. Ужас някакъв.
Иначе за охлаждането и аз следобед взех да пускам климатик. Много е горещо.
За графикът в момента ни е пълен хаус, надявам се да се намести. Лежа на тази кълка, че преди да се оправят, трябва тотално всичко да се развали. Има дни с две дремки, има дни с три. Третата е трудна, но като ми е спала до 14, няма как да изкара до 19-20. Лягаме двете на спалнята и заспива с мен. Опитах се да изместя обедният сън по към 14, за да махнем третата и уви не ми се получава. Трудно издържа повече от три часа будна.

Ttd, може да го знаеш това, но аз го научих на скоро, та да споделя. Започни от втория интервал дс увеличаваш с по 10 мин, няколко дни карай така, после третия интервал и най-накрая първия.
Той бил най-труден за увеличаване 🤷‍♀️, при нас тази стратегия проработи Simple Smile

# 134
Мами, на бебка й се налага да пие антибиотик аугментин за 5 дни. Някоя от вас давала ли е антибиотик досега? Имам нужда от ментален съпорт, че не е толкова “вредно” и няма да й срина имунната система толкова рано Sad

Общи условия

Активация на акаунт