Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 85

• 35 022
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Как ще виреят цветя без светлина?

# 616
Въртят се периодично, с тези дето са на светло. За цветята имам в предвид. Ако пък е този исландския мъх, става и за такова място

# 617
В моята баня декорацията се свежда до един изкуствен бонсай, който се сменя само с една малка коледна или великденска аранжировка според празника, и когато се сетя през лятото - една малка купичка или чашка с мидички. Стои на рафта на огледалото - вкарва някакъв цвят, но и не пречи да се ползва огледалото, не заема място на плота. Когато избирам търся леки неща, че в случай на инцидент да не купувам нова мивка или плочки.

# 618
А този мъх е толкова вече преекспониран къде ли не, че никога няма да го сложа у дома.
Представям си и да въртя саксии 😳
Драго, нареди си я, виж какво точно ще пожелаеш и дали ще имаш нужда от още място( рафтове) или само декорация.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 14:51 от ДХ3

# 619
Е, "цветята" са от тези на Jusk, ИКЕА и прочие, то е ясно...

# 620
A тези рафтове непосредствено над тоалетната чиния не са ли доста нехигиенични или е все тая къде ще се сложат в една малка баня? Нали има разни проучвания до колко метра били хвърчали капки от тоалетната, когато се пусне водата. 🫣 Аз съм нарочила, че точно отгоре е най-зле и възприемам само резервна тоалетна хартия за "декорация" отгоре.

# 621
Това хич не го мисля, то иначе трябва човек да изкука.Като цяло избягвам подобни открити, защото си се цапат и слагам само при нужда.Иначе голяма играчка всеки път да свалям, чистя и подреждам наново двъчки.На децата ми в банята има един рафт и много ми е омразен.

# 622
аз пускам вода, при затворен капак
имам на стената полица- където си държа разни украшения
1-2 постера от онези,които си стискат носа, или с послание
цвете- но аз имам голям прозорец
вдна дървена лодка, която бих предпочела да е пластмаса или друг немухлясващ материал( живеем на около и над 70% влага целогодишно, а зимата е около 90%)

# 623
Благодаря на всички за коментарите. Ще отговоря на някои въпроси, ако съм пропуснала кажете Simple Smile .

Банята е шпаклована с Promix Hydro, специална шпакловка за мокри помещения и такива с висока влажност. Отгоре е боядисана с боя за бани на Вивехром.

Плочките на пода са Havana Almond от Банястил
https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … a-(22)-20854.html

Плочките на стените са Cifre Kone Glaciar Mate и Cifre Kone Kepler Glaciar Mate от Гауди ДС, може и другаде да ги има, но не съм търсила.

Шкафът е 100 см Godmorgen от Ikea (май така се казваше серията, която сменят сега).

Лира в банята няма как да има, защото има подово.

Хавлия/ии за закачане е предвидено да има на стената, към която се отваря вратата.

"Стълбичката " предложена от Barbabeau много ми допада, но трябва да премеря дали няма да пречи на тоалетната чиния, че май е широчка.

Самата аз си представях някакво пано както предложи Черна станция или снимка-постер. ММ дори мислеше да направи рамки от профили, че ще има в другите стаи, но се притеснявам да не стане натруфено. Ще продължа да разглеждам.

Благодаря още веднъж!

# 624
Аз със с тоалетни чинии, дето се монтират на стената и на тази лавица, която се получава, имам:
 - колекцията ми от камъни и пясъци
- вази с орхидеи и др цветя и стъклени скулптури
- козметиката на сина ми+ големи раковини
Е, навсякъде имам и картини

# 625
Почваме да мислим разпределение на новия ни гардероб в спалнята.
Моля, споделете опит, какво не бихте повторили, ако ви се налага да правите сега нов гардероб! Лично аз се чудя как да използвам правилно долните нива.

# 626
какъв тип е гардероба, който мислите?
за мен е важно да е дълбок, но не прекалено- 50см ми е е оптимално
долните нива- кошници или чекмеджета
не виждам смисъл от цяло крило от горе до долу

долу винаги се набива прах
аз бих сложила чекмедже долу, и издърпала закачалката максимално горе

снимката е илюстративна

# 627
1. Вместо високи рафтове горе, които не бих могла да достигна без стълба или стол, в горната част са лостове за закачалки, които се вдигат и свалят лесно с дръжка.

2. Харесвам ниските чекмеджета за ризи, тениски, блузи. Повече приличат на изтеглящи се табли, отколкото на чекмеджета. При мен са разположени цели 16 едно над друго на височина около 140 см (половината от височината на гардероба). Намирам това решение за много удобно и оптимално за подреждане на всякакви тънки блузи.

# 628
Ако има възможност, бих сложила повече лостове (всичко можеш да сложиш на лост без дребно бельо) на подходяща за достигане височина, а в долния сегмент - задължително изтеглящи се табли зад обща врата или чекмеджета. При това разпределение дълбочината не е проблем, може и да е по-голяма - за обемни дрехи (палта и мъжки костюми) си иска вътрешна поне 60, за да не се деформират между вратата и гърба, с външни очертания - малко повече. В повечето случаи разпределението зависи от стила на самия гардероб (визирам облеклото, не като мебел) и вида и броя на дрехите, както и от мястото, с което разполагаш за гардероб. В зависимост от височината на гардероба и разположението на лостовете, може да се предвидят и един ред горни рафтове, които да събират кутии или органайзери за сезонни дрехи и аксесоари.

# 629
Благодаря за мненията ви.
Някоя от вас дали си съхранява дамските чанти в най- долната позиция в гардероба? Неща, които се държат в торби и няма да събират прах.
Със сигурност ще е с дълбочина 50 или повече сантиметри. С надстройка до тавана.

Общи условия

Активация на акаунт