Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 85

• 35 021
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
За дамските чанти купих няколко такива от амазон. Висят на лост и са доста компактни като за немалко количество чанти. Бях във възторг, когато ги открих. Simple Smile))

# 631
Миме, аз предпочитам повече лостове:
- за къси дрехи /горе ризи, долу поли/панталони/
-за по-дълги дрехи/палта, рокли, жилетки/
пор тях може кошници, рафтове.
Задължително рафтове за сгънати дрехи, парфюми, козметика, бижута.Дори да са по-дълбоки отзад, може да се слагат по сезони и
да се въртят.
Чекмеджета- ниски за колани, чорапи, очила
високи за бельо, сешоари, уреди подобни
Нагоре нека е за прибиране на одеяла, сезонни дрехи.
Чантите  на рафтове също.

# 632
аз имам отделен гардероб за чанти и палта- не в спалнята
не съм висока, но като се пресегна със закачалката- стигам
за горе високо имам стълбичка- там са отделни шкафове, за одеала, за сезонни дрехи...

# 633
  • Street of Dreams
Много зависи колко и какви дрехи носиш, дали ще е само за теб, или за съпруга ти.
Моят гардероб е разделен на две, като в едната част имам много рафтове. Причината да са много е, че не обичам големи купчини от сгънати дрехи - първо ми се губят пред погледа и второ лесно става неразбория. Затова до три пуловера/дънки/панталони, тениски до пет.
В другата част има два лоста един над друг и държа дрехи на закачалки зимата. Лятото махам долния лост, за да окача рокли със всякакви дължини.

В скрина имам голямо чекмедже са поли и къси панталони. В друго са ми и бельото и домашните дрехи. В трето коланите и аксесоарите.

Дамските чанти са в големия гардероб в коридора, на нивото на очите да избирам. Там държа всякакви връхни дрехи, шалове и шапки, спално бельо и кутии с обувки.

И уж съм минималист и нямам много неща, но абсурд да се побера в един гардероб, само с моите неща.

# 634
Drago_2008, банята е прекрасна. Като цвят, избор на текстури, осветление. Според мен не слагай картини. Камо ли пък мъхове и прочее. Банята е толкова изчистена и семпла, че всякакви такива финтифлюшки ще я поизместят към по-обикновените бани, които не са правени с толкова хубави материали и съответно имат нужда от декор, за да им придадат това, което евтините материали или лошата планировка са отнели. Твоята не е така. Има нужда само от малко текстил на пода - килимче, което да издържа на подово отопление. С него ще придадеш щипка текстил и шарка ако желаеш. И съответно ако подбереш в същата тоналност едно единствено нещо (било то чаша за четки за зъби или просто голяма ваза) ще акцентнеш силно и в същото време няма да е натруфено. Съответно като ти омръзне лесно може да смениш акцента с друг цвят.

Харесвам семпли неща, граничещи с аскетично. Твоята баня има нужда само от нещичко по принципа малкото е много. Прекрасна е всякак иначе.
Но на вкус и на цвет... знаеш.

# 635
За дамските чанти купих няколко такива от амазон. Висят на лост и са доста компактни като за немалко количество чанти. Бях във възторг, когато ги открих. Simple Smile))

Моите не издържаха на напрежението Simple Smile
Първоначално и аз им се зарадвах. По-леките чанти са ок, но някои от естествена кожа (купувах си все такива да събират формат "А4", че да не нося и служебна) си тежат. Отделно, че мястото ми за палта, рокли и костюми все не ми стигаше и чантите на лоста заемаха повече място, а дрехите на закачалки нямаше как да сложа другаде и ги преместих на рафтове.
Прибирала съм и в долната част, даже в момента две по-големи стоят точно в долната част на гардероб в коридора, че не се събират на горния рафт при останалите, но не ми е много удобно, компромисно ми е да ровя между рокли или палта за чанти. В коридора дрехите не са толкова много и не е затрудняващо.

# 636
Имам такава светла, изчистена баня, доста по-бюджетна, защото е за под наем. Ще прикача снимки. След като наемателя се нанесе съм влизала да видя как е. С козметиката, която е сложил, цветните кърпи и една свещ видях, определено не беше скучно..Затова и моя съвет е да не слагате нищо допълнително.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 21:43 от Илейн_112

# 637
  • София
Ако сега поръчвам гардероб, знам какво няма да направя.
Затова и преди около 2 години преправихме нашия.
Махнахме надстройките. Не бих сложила вече нещо, което не мога да стигам без помощни средства и ми "яде" от въздуха.
Няма да слагам рафтчета в долната част. Само горе над релсите, за да има достатъчно място във височина за рокли, ризи, двойни закачалки за костюми и др., за да не се мачкат. Когато имам нужда от подреждане, сега ползвам кутии и не е проблем да се редят една върху друга във височина и си спестявам гледката на купчини с дрехи, чанти и т.н.
Няма да слагам огледала на вратите, защото вратите с огледала натежават и увисват.
Няма да предвиждам прибиране на обувки в гардероба. Дори и да не са носени.

Най-добре е да има 2 крила ако е за 1 човек или 3 ако е за двама. По 1 крило с лост и горен рафт (на него държа чанти, шапки и шалове) на човек и 1 крило с рафтчета (при отсъствие на комод, защото при наличие на такъв няма много смисъл) за бельо, спално бельо, домашни дрехи, вакуумирани връхни дрехи извън сезона, бански, колани и подобни.

# 638
  • София
Аз където не стигам слагам извънсезонни дрехи и одеала. Не ми пречи 2-3пъти годишно да се катеря.

# 639
Аз където не стигам слагам извънсезонни дрехи и одеала. Не ми пречи 2-3пъти годишно да се катеря.
и аз така
огледала в спалнята не е добре по фън шуй

# 640
  • София
Аз пък вече предпочитам всичко извън сезонно да вакуумирам в няколко плика и да го сложа в раклата под дивана в дневната, а не да се катерят, било то и 2-3 пъти в годината.
Харесвам максимата, че по-малкото е повече в интериора.

# 641
  • Street of Dreams
и аз така
огледала в спалнята не е добре по фън шуй
Не ми се вижда възможно. Айде, гардеробите могат без огледала (макар че на мен ми са много важни), но тоалетката - къде?

# 642
в банята.
в спалнята имам само един гардероб и две нощни шкафчета- затова и гардероба заема цялата височина, за да се слива със стената
можеше да няма и гардероб, но
предпочетох 4та спалня

# 643
Ако имаш място, направи по-добре гардеробно помещение. Много по-практично и лесно е. При мен всичко е на закачалки, от тавана, до земята и две издърпващи се чекмеджета за обувки.
За мен това е оптималния вариант.
За чанти и бижута имам отделен шкаф ( пак от тавана до земята).

В морската къща гардероби (пак на Пакс), от горе до долу, цяла стена, бял и не се забелязва дори. Също цяла стена в спалнята за гости. В стаята на детето ще е по поръчка, уточнено е какво искам, кой ще го направи, но трябва да изчакам да дойдат майсторите  до Варна.

# 644
  • София
Мен пък фън шуи изобщо не ме интересува и ракла под дивана нямам.

Общи условия

Активация на акаунт