Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 40 949
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Важното е всичко да е изрязано до здраво.И аз бях като Вас, още не е минала година от манипулацията даже, всичко е наред.Скоро правих течно базирана цитонамазка (пап2) и ЧПВ пълен тест-46имам граничен( ако не бъркам номера).Чист колпоскоп.Все още се следя на 3м, но след следващия преглед(ноември, декември) ще мина на 6м.(дано).Иначе и моите цитонамазки преди колпоскопията, на която се видяха изменения, беше ПАП1.

# 676
Важното е всичко да е изрязано до здраво.И аз бях като Вас, още не е минала година от манипулацията даже, всичко е наред.Скоро правих течно базирана цитонамазка (пап2) и ЧПВ пълен тест-46имам граничен( ако не бъркам номера).Чист колпоскоп.Все още се следя на 3м, но след следващия преглед(ноември, декември) ще мина на 6м.(дано).Иначе и моите цитонамазки преди колпоскопията, на която се видяха изменения, беше ПАП1.

Надявам се при контролния преглед всичко да е наред,доста се притесних от епикризата.
и дано всичко е изчистено, Гинеколкожката смята че операцията е свършена навреме и да не се безпокоя. А преди това колко гинеколози обиколих и казаха че всичко е наред,лекуваха ме със противозачатъчни и хормонални лекарства за регулиране на цикъла който страшно обилен беше.

# 677
Какво пише в хистологията?

# 678
Какво пише в хистологията?

Само това ,което нищо не ми говори

# 679
Питате гинеколога точно да ви обясни какво значи това “маркирано в лилаво” или звъните там, където е правена хистопатологията.

# 680
Здравейте, момичета! Как се чувствахте непосредствено след LLETZ? Можехте ли да се приберете сами, да шофирате? Лекарят ми ме посъветва да взема придружител с мен в деня на процедурата, но няма да имам тази възможност.

# 681
Знам момичета. Нещо вътрешно ме бута да отида на преглед отново и да не продължавам с предписаните лекарства до тук.
Благодаря ви за споделените мнения и насоки .
Ще пиша , когото мине прегледа при онкогинеколог , за да споделя информация, която на друг може да е полезна .

Искам да ви споделя и моя опит, за да не губите напълно вяра в лечението - и тя е важна. При мен нещата се подобриха значително, основно с AHCC.

Възможен е избрания курс на лечение, но трябва да се следите, и то редовно! Задължително отидете на колпоскоп при доверен лекар!

Преди 2 години - цито 2B/3A + дискариоза. Направих един курс AHCC с този в нашата аптечна мрежа.

Преди 1 година - цито 2B + промени с неуточнена значимост. Положителна за ЧПВ 16 и 18. Направих още един курс с AHCC. Разликата - че не купих това, което внасят тук, ами се спрях на едно немско (избрах го от официалния сайт), за да няма соя и да е с по-изчистен състав. Включих клеева тинктура и чай от артишок (много спорадично и двете).

Преди няколко дни - цито 2A + отрицателно за изменения.

На 42 съм, и 2 години бяха достатъчно дълъг период, в който доста често се тревожих и се питах дали не рискувам твърде много. Единственото, което ми даваше надежда и спокойствие, беше чистия колпоскоп.

Сагата при мен е с давност от 2006 г, и досега съм се изчиствала само след рязане/горене (три пъти). Сега като че ли имам надежда най-накрая да съм го преборила. ЧПВ ще проверявам напролет, по препоръка на лекаря.

Друго, което промених, е че си купих и спазвах хранителен режим за инсулинова резистентност, оттам свалих някакви килограми, и значително ми се подобри качеството на съня, почти непробудно спя.
Интересува ме този хранителен режим, моля за информация.  Simple Smile

# 682
  • София
Здравейте, момичета! Как се чувствахте непосредствено след LLETZ? Можехте ли да се приберете сами, да шофирате? Лекарят ми ме посъветва да взема придружител с мен в деня на процедурата, но няма да имам тази възможност.
Аз след първия отидох на работа, сама с колата, бях с локална анестезия. След втория (заради пълната упойка) си тръгнах с метрото, защото трябваше да чакам поне час, за да дойде мъжа ми. После си лежах вкъщи цял ден. Просто да знаеш, че в повечето случаи манипулацията е лека и изисква само почивка. Иначе се понася различно от всеки, зависи от тежестта и вида на процедурата, от организма ти, от последващото кървене. Остани в болницата няколко часа , докато се почувстваш добре физически и психически и ако сътоянието ти позволява, смело си тръгваш. Всичко да мине леко и успешно ти желая!

# 683

Ами аз си бях супер, даже бях на разходка със сина ми. Но не съм била с пълна упойка, а с Лидокаин. Болки нямах никакви. Успех 🍀

# 684
След втората, която беше разширена и дълбока конизация с пълна упойка заради кюретаж на матката, се чувствах зле, лежах още 2 дни в болницата и едва вървях на изписването.Общо седмица си бях затруднена в движенията.

# 685
Здравейте,
На майка ми й предстои Операция при доктор Танчев в Токуда - хистеректомия с Да Винчи. Някоя от вас да има впечатления от болницата, лекаря и/или робота?
Как се възстановихте?

# 686
Здравейте и моя lletz мина. Общо взето 3 секунди изрязване и 10 минути подготовка. Напълно добре се чувствам, бях с локална упойка. Сега чакам хистологията и дано всичко е наред.

# 687

Първа цито след LLETS. Всичко е наред нали? Не пропускам нещо.

# 688
Здравейте, дами! Моята първа цитонамазка след конизацията излезе, споменах Ви, че ще споделя с Вас резултатът. Втора група съм, всичко е наред. Пожелавам на всички хубави резултати!❤

# 689
Втора група съм и аз, обади ми се сестрата преди малко. Много съм доволна. Минала съм две конизации 2019та година и бях Карцинома ин ситу. Има надежда момичета, просто не се примирявайте с драстинчни предложения без да сте се консултирали с няколко онколога. Преди две години се и ваксинирах срещу HPV.
Хубави резултати на всички!

Общи условия

Активация на акаунт