Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 138
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • Ланкър, планините Овнерог
Аденокарцином, но не е задължително да е това само като резултат. Може и полип да е.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 18:58 от Гита Ог

# 361
Здравейте момичета. Излезна хистологията след моята LLETS. Може ли мнения? Благодаря 🌹

# 362
  • Дубай
Карина, добър е резултат ви, Цин 3, резекционните линии са чисти, което означава, че започваш да се следиш на 3 месеца.
Радвам се!
Djfani, изчакай си резултът от биопсията  там ще покаже най-добре.

# 363
Карина, добър е резултат ви, Цин 3, резекционните линии са чисти, което означава, че започваш да се следиш на 3 месеца.
Радвам се!

IV, а това "изразено жлезно ангажиране" какво е на прост език? Благодаря

# 364
  • Дубай
Радвам се!

IV, а това "изразено жлезно ангажиране" какво е на прост език? Благодаря
Не знам, попитай доктора, но хубавото е, че резекционните линии са чисти.

# 365
[quote author=Djfani link=topic=1649312.msg48319018#msg48319018 date=1721417637]
Pap 3а и 3б
Момичета с този резултат какво се случва след това ?
Много съм уплашена
[/quote]
Здравей, аз бях със същия резултат от цитонамазка.На биопсията се установи полип.Премахнаха го и след това резултата беше 2гр.Всичко ще е наред, опитай се да си спокойна, въпреки че знам,че няма как да стане 🙏🙏🙏

# 366
[quote author=Djfani link=topic=1649312.msg48319018#msg48319018 date=1721417637]
Pap 3а и 3б
Момичета с този резултат какво се случва след това ?
Много съм уплашена

Здравей, аз бях със същия резултат от цитонамазка.На биопсията се установи полип.Премахнаха го и след това резултата беше 2гр.Всичко ще е наред, опитай се да си спокойна, въпреки че знам,че няма как да стане 🙏🙏🙏
[/quote]

Доколкото знам полипа не вдига групата. Дори тук сме го коментирали. Имам колежка, която имаше полип и беше 1 група.

# 367
Може би папилом не полип?

# 368
Може би папилом не полип?
https://
Не мога да кача снимка, но това което пише на резултата от биопсията е :материал от PVCU с папиломатоза, акантоза и койлоцитоза на сквамозния епител.Описание:Функционално активен ендометриален полип.
Диагноза:Polypus endometrii

# 369
Като чета разбирам, че има и двете сякаш.Лекар произнесе ли се?
Излязоха моите резултати от ЧПВ- граничен за тип 42 LR- положителен, но отрицателен по референция.Пише:
детектира  се тип 42 в минимален брой копия, близки до гранични( прагови) стойности.
Лекарят ми каза, че
ще даде лечение.Чакаме течнобазирана цитонамазка.Колпоскоп чист.Каналчето е започнало леко да се затваря.

И забравих да кажа: по ЗК се полагат изследвания за ЧПВ, но само високорисковите.В сайтовете на лабораториите пише кои.А в момента има и в Цибалаб скриниг безплатен, освен 17лв за кита да пробовземане, което може да е самосъоятелно.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 19:59 от ДХ3

# 370
Излязоха моите резултати от ЧПВ- граничен за тип 42 LR- положителен, но отрицателен по референция.Пише:
детектира  се тип 42 в минимален брой копия, близки до гранични( прагови) стойности.
Лекарят ми каза, че
ще даде лечение.Чакаме течнобазирана цитонамазка.Колпоскоп чист.Каналчето е започнало леко да се затваря.

И забравих да кажа: по ЗК се полагат изследвания за ЧПВ, но само високорисковите.В сайтовете на лабораториите пише кои.А в момента има и в Цибалаб скриниг безплатен, освен 17лв за кита да пробовземане, което може да е самосъоятелно.

Това за канала какво е? И откакво се е получило.
Някой дали е имал кървене при полов акт 3 месеца след ллетз. При мен и 2та пъти имаше кървене (по-скоро леко еднократно зацапване), както и болка Sad това е много притеснително

# 371
Имах по-голяма конизация (обширна)съответно каналът беше отворен, не слепен, както изглежда нормално.Има си отвор след изрязания конус.Вече е започнал леко да сеп прибира.Няма да е както преди, но ще има донякъде възстановяване.

# 372
Лекарят ми каза, че

Да,доцента взе цитонамазка. Ще се опитам да кача снимка.В събота съм отново на преглед при друга докторка.mamma.com/4LYq/Ol7JY.png[/img]

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 00:00 от Iva_aa

# 373
По-добре изтрийте снимките, защото се виждат личните Ви данни.

# 374
Здравейте дами ! Simple Smile Предстой ми конизация , със скалпел. Моля за информация колко време е възстановяването след процедурата , кога можеш да се върнеш на работа , боли ли самата процедура? Всякаква информация ще ми бъде от полза .
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт