Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 067
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Само да напомня, че цитонамазка е добре да се прави на минимум 3 месеца, иначе вторият резултат може да бъде подвеждащо "по-добър".

# 466
Цитат на: Meredith_Grey Акlink=topic=1649312.msg48466776#msg48466776 date=1724675398
Само да напомня, че цитонамазка е добре да се прави на минимум 3 месеца, иначе вторият резултат може да бъде подвеждащо "по-добър".
Ако е за мен този отговор, минали са 6 месеца от предишната цитонамаска

# 467
За 6 месеца не е невъзможно състоянието да се оправи и без лечение.

# 468
За 6 месеца не е невъзможно състоянието да се оправи и без лечение.
Аз съм с конизация. Не е спаднала групата от самосебеси

# 469

Чудя се колко ли пъти са ни дали неточни изследвания и се шашкаме излишно или пък сме се успокоявали, че сме добре, а всъщност е имало какво да лекуваме.

След два месеца ще пусна отново в трета лаборатория, че да съм сигурна кое от двете е вярно.

В Геника носите пробата или там на място я взимат?

# 470
Моят гинеколог работи с Геника и той ди я праща.Но знам за лекари, които карат пациентите да си ги носят.

# 471

Чудя се колко ли пъти са ни дали неточни изследвания и се шашкаме излишно или пък сме се успокоявали, че сме добре, а всъщност е имало какво да лекуваме.

След два месеца ще пусна отново в трета лаборатория, че да съм сигурна кое от двете е вярно.

В Геника носите пробата или там на място я взимат?

Гинекологът я взима и после я пращам по еконт.

# 472
  • Дубай
Аз моята си я  нося в Геника... За Варна става въпрос

# 473
Здравейте мами родих преди 7 месеца преди това имах HPV ( човешки папилома вирус) гинеколожката ми ми взе цитонамазка за да види дали още го има и ми звънна за да ми даде час при нея и мисля че ще ми каже даже съм сигурна че е започнал да се разбива рак на маточната шийка … много съм отчаяна има ли тук други мами с подобен проблем моля за информация не мога да изчакам до 12-ти септември утре ще и звънна също и на нея за да ми обясни дали е това много ми е притеснено и имам много въпроси …

# 474
  • Сф
Не е задължително ЧПВ да доведе до рак. А преди карциномът има много други фази, които могат да се лекуват с интервенции.

# 475
Здравейте , мили дами ,

оказа се ,че моята процедура ще е  LLETZ , чакам да започне цикъла ,за да запиша час за процедурата, разбрах че трябва да е първите дни след менструацията. Ще бъде при Д-р Еленчев в МБАЛ " Надежда" . Изчетох доста неща за самата процедура , ако може малко разясение от някой минал през това , тъй като има разминавания на случилото се в различните болници може би . Каква е упойката , остава ли се болницата , ако да колко време  ,задължителен ли е болничен  , всяка информаци би била от полза . Ще говоря и с лекаря когато запазвам часа , но докато дойде време съм се ошашкала . Благодаря предварително .

# 476
Поставя се местна упойка в шийката (лидокаин беше при мен). Процедурата трае няколко минути на стандартното магаре за преглед и вие нищо не усещате. Не се остава в болница, тръгвате си веднага след това и си продължавате деня. Тоест няма да ви е необходим болничен. Няколко дни ще имате леко зацапване, не би трябвало да има болка след това.
Най-неприятната част е чакането на хистологията за да се види дали е изрязано до здраво.
Успех!

Здравейте , мили дами ,

оказа се ,че моята процедура ще е  LLETZ , чакам да започне цикъла ,за да запиша час за процедурата, разбрах че трябва да е първите дни след менструацията. Ще бъде при Д-р Еленчев в МБАЛ " Надежда" . Изчетох доста неща за самата процедура , ако може малко разясение от някой минал през това , тъй като има разминавания на случилото се в различните болници може би . Каква е упойката , остава ли се болницата , ако да колко време  ,задължителен ли е болничен  , всяка информаци би била от полза . Ще говоря и с лекаря когато запазвам часа , но докато дойде време съм се ошашкала . Благодаря предварително .

# 477
  • Благоевград
Здравей, Дорсче!
Да, Марков предлага махане или хапчета.
Бях при Карагьозов още след операцията и направо си ме отпрати да си ходя, при който ме е оперирал да си оправя грешките. Миналата седмица бях при Горчев и честно бях доста скептично настроена, но много ми допадна. Изслуша ме, обясни ми бавно всичко и остана потресен, че Славов е забравил да сложи да не се затвори каналът. Даже ме е яд, че не отидох тогава при него, но пустите пари, все не стигаха.... .
Каза, че е най-лесно да се махне матката, но предложи да е лапароскопски и каза, че  това, че имам сраствания няма да е проблем. Каза, също че може да рискува да пробва да направи канал, но ако се получи силен кръвоизлив, може да се стигне до махане на матката. Сега пробвам с хапчетата да видя как ще се чувствам, но ако се наложи махане ще се обърна към Горчев. Поуспокоих се.
Здравейте, момичета, извинете че така нахлувам. Преди 5 години, когато ме оперираха от РШМ имаше доста добри отзиви за Горчев, но имате ли пресни впечатления? Искам да отида за второ мнение при него, но предвид че не ме е оперирал той се притеснявам дали ще ми обърне внимание, четох доста лоши отзиви вече за него и се притесних.... А положението ми е сравнително спешно, срасна ми каналът и сега не може да ми изтича цикъла, което е свързано с доста болезнени спазми. Моят доктор предлага или спиране на цикъла с хапчета(ако изобщо успеем) или махане на матката .... Много ме е страх, май повече от преди операцията
Кой ти предлага махане на матката, Марков ли? (пишехме си едно време с теб, с тъга те виждам отново в темата Sad )
Прави ли консултация с Карагьозов навремето? Ако не си, то сега вече със сигурност ти го казвам.

# 478
Абсолютно малоумно постъпи Славов тогава. Ужасно ме е яд, че тогава Славчев се влоши здравословно и ти се довери на този псевдо заместник негово протеже.
Ако Горчев ти е вдъхнал доверие - това е добре, той е голямо име, разчитам, че знае какво прави.
Толкова ужасна история! Заслужава да се повтаря редовно в тази група, за да не се излъже още някой да иде при този некадърник!

# 479
Карагьозов защо така е взел така да се фръцва. Ако първоначалният лекар си е свършил работата, човек няма да търси друг.
Моя приятелка се оперира лапароскопски при Томов, но ходи и при Горчев. И от двамата беше с добри впечатления, но Горчев се води по-дръпнат и необясняващ. Като специалист и аз съм чувала добри отзиви. Освен това ако се стигне до махане на матката (дано все пак се избегне), там ще бъде с Да Винчи, а при Карагьозов отворена операция.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 16:06 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт