Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 078
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Имам 4 високорискови, приемах хупавир и папилокер.
Като ходих на цитонамска лекаря каза, че има подобрение и пап 3А.
quote author=Дъждец link=topic=1649312.msg48436100#msg48436100 date=1724013117]
Здравейте,
Винаги съм била пап 2
Много ще се радвам да ми помогнете.
Какво означава пап 3А. На течно базираната цитонамска пише това.
Клинични промени свързани с:
Кандида
Възпаление ( типично възстановяване)
Плоскоклетъчни интерпретални лезии:
Нискостепенна плоскоепителна лезия LSIL съдържаща чпв/лека дисплазия/cin 1.
Препоръка:
Колпоскопия и противовъзпалителна терапия
Моля за съвет дали сте преминали, как сте преминали и къде сте ходили да ви лекуват.
Отделно трудно ли минава.
Благодаря! 🫂
лекувайте кандидата, после направете колпоскопия и изследване за високорисковите чпв. Ако има носителство, лекарят ще прецени дали е нужна и биопсия или ще провежда консервативно лечение. Най-вероятно след махането на гъбичките ще падне и групата.
[/quote]

# 451
Момичета ,предстои ми конизация на маточната шийка...много ме е страх !!!
Каква е процедурата и възстановяването колко време е ?
Благодаря!

Здравей,
При кой лекар си? При мен дори беше с местна упойка. Отидох в 12 на обяд и в 12.30 ситръгнах. Гледах да не се натоварвам 1 месец и това е Simple Smile (бях cin 2)
Къде я правихте с местна упойка? При кой лекар?

# 452
  • Благоевград
Здравейте, момичета, извинете че така нахлувам. Преди 5 години, когато ме оперираха от РШМ имаше доста добри отзиви за Горчев, но имате ли пресни впечатления? Искам да отида за второ мнение при него, но предвид че не ме е оперирал той се притеснявам дали ще ми обърне внимание, четох доста лоши отзиви вече за него и се притесних.... А положението ми е сравнително спешно, срасна ми каналът и сега не може да ми изтича цикъла, което е свързано с доста болезнени спазми. Моят доктор предлага или спиране на цикъла с хапчета(ако изобщо успеем) или махане на матката .... Много ме е страх, май повече от преди операцията

# 453
Здравейте.
Не съм писала скоро, но сега изчетох последните страници и реших да дам препоръка за една млада АГ, която е изключително старателна, адекватна и обяснителна. Преглежда в Мц Марковс, от екипа на проф. Марков. Записването на час е бързо, казва се Д-р Елена Томова.

След редица цитонамазки 3 група, +ЧПВ58, перфектни колпоскопии, чисти МБ и най-различни сценарии, последно пусках тест за Хламидии, Микоплазма, Уреаплазма, които са отрицателни. Последната ми цитонамазка излезе 2ра група, нова след 3 месеца. Следваща стъпка според резултата е Leetz. Междувременно си пия AHCC, който Крумов ми изписа вече почти 2 месеца с маалки прекъсвания, че имах доста пътувания.
Мъжът ми за почна в началото да го пие с мен, но после спря, не мога да го накарам. Това малко ме смущава, но ще видим какво ще стане.

# 454
Момичета ,предстои ми конизация на маточната шийка...много ме е страх !!!
Каква е процедурата и възстановяването колко време е ?
Благодаря!

Здравей,
При кой лекар си? При мен дори беше с местна упойка. Отидох в 12 на обяд и в 12.30 ситръгнах. Гледах да не се натоварвам 1 месец и това е Simple Smile (бях cin 2)
Къде я правихте с местна упойка? При кой лекар?
Конизация за такова време? Правена ми е 2010г. В Плевен,  лежах едно денонощие, с пълна упойка беше.

# 455
Има повърхностни интервенции, които не изискват време и престой в болница, та дори и пълна упойка. Имала съм такава и. нямаше нищо общо с последната ми конизация, при която една седмица едва движех.

# 456
Здравейте, момичета. С ПАП 3 А съм в момента, с препоръка за HPV изследване. Да препоръчате онко-гинеколог в София?
Аз ходя при Сидеров в Шейново
Доволна, пре Доволна 🙃

Как си записвате час?

п.п. Относно последните мнения за Карагьозов - аз съм на същото мнение вече и имам база за сравнение, защото съм го посещавала в Токуда преди 10-тина години. Коренна разлика! Сега е много неприятен, дано поне си върши работата професионално и нещата които говори са верни.

# 457
Като четеш мненията всички го хвалят.

Кой е по виновен за това положение не знам - доцента или хвалячите  Simple Smile

https://superdoc.bg/lekar/d-r-ilia-karagyozov-dm-6109

# 458
  • Ланкър, планините Овнерог
Не знам, днес бях на профилактичен преглед при него (последно в края на м.май се виждахме). Мнението ми остава положително.
Важното, което чух от него, беше "преборила си го", а съм го преборила благодарение на неговата работа.
Оставих си искреното мнение в Супердок (от лошите хвалячи съм). Яд ме е, че има брой символи, с които да се съобразявам, иначе щях да съм доста по-подробна.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 10:46 от Гита Ог

# 459
  • Sofia
Здравейте, момичета. С ПАП 3 А съм в момента, с препоръка за HPV изследване. Да препоръчате онко-гинеколог в София?
Доволна, пре Доволна 🙃

Как си записвате час?

п.п. Относно последните мнения за Карагьозов - аз съм на същото мнение вече и имам база за сравнение, защото съм го посещавала в Токуда преди 10-тина години. Коренна разлика! Сега е много неприятен, дано поне си върши работата професионално и нещата които говори са верни.
Звъня му на личният телефон и си разговарям направо с него.
Ако проявяваш интерес ще ти го пратя на ЛС.
Обикновенно си записвам от днес за утре или вдруги ден, винаги има кого да изчакам или чакащи след мен.
Прегледа протича в кабинета на магарето и като се облечеш си отиваш в съседният кабинет неговият и вече си ти обяснява какво и защо.
Прегледа е платен 120лв, ако има цитонамазка 150лв.

# 460
Здравейте, момичета, извинете че така нахлувам. Преди 5 години, когато ме оперираха от РШМ имаше доста добри отзиви за Горчев, но имате ли пресни впечатления? Искам да отида за второ мнение при него, но предвид че не ме е оперирал той се притеснявам дали ще ми обърне внимание, четох доста лоши отзиви вече за него и се притесних.... А положението ми е сравнително спешно, срасна ми каналът и сега не може да ми изтича цикъла, което е свързано с доста болезнени спазми. Моят доктор предлага или спиране на цикъла с хапчета(ако изобщо успеем) или махане на матката .... Много ме е страх, май повече от преди операцията
Кой ти предлага махане на матката, Марков ли? (пишехме си едно време с теб, с тъга те виждам отново в темата Sad )
Прави ли консултация с Карагьозов навремето? Ако не си, то сега вече със сигурност ти го казвам.

# 461
  • Дубай
Не мисля, че Горчев би се отнесъл несериозно, защото си оперирана от друг. Когато мен ме оперираха там, съседката по легло  беше в сходен случай, отнесе се добре човека!Успех ти желая!

# 462
Доволна, пре Доволна 🙃

Как си записвате час?

Звъня му на личният телефон и си разговарям направо с него.
Ако проявяваш интерес ще ти го пратя на ЛС.
Обикновенно си записвам от днес за утре или вдруги ден, винаги има кого да изчакам или чакащи след мен.
Прегледа протича в кабинета на магарето и като се облечеш си отиваш в съседният кабинет неговият и вече си ти обяснява какво и защо.
Прегледа е платен 120лв, ако има цитонамазка 150лв.

Благодаря ви, ще ви пиша на лични.

# 463
Здравейте, днес излезе резултат от цитонамазката ПАП II C. От много време нямам никакви оплаквания като течение, цистит или нещо подобно, а наскоро пих и клиндамицин (който лекува всякакви коки)поради друг проблем, който не е гинекологичен, заради това съм учудена на резулатите.

като диагноза пише Цервико вагинит и изразен цервицит.

При прегледа лекарката каза, че всичко е наред, аз помолих все пак за микробиология, за да съм си спокойна, резултатът излезе чист.
Как изведнъж резултата от цитонамазката излиза с коки и бактерии тогава се чудя аз. В сряда съм на друг лекар и ще пусна нова цитонамазка, защото наистина не вярвам. Ако имах изразен цервицит нямаше ли да забележа, да ме боли нещо, да тече, да ми е дисконфортно. Пусках и хламидия преди няколко седмици заради съмнения за реактивен артрит, резултата е отрицателен. Може ли мнение, че пак няма да спя две вечери. Тези плюсчета в скоби какво означават? Благодаря предварително.

Минавам само да кажа, че пуснах втора цитонамазка в Genica и не само че нямам цервико вагинит и изразен цервицит, ами съм ПАП I

Чудя се колко ли пъти са ни дали неточни изследвания и се шашкаме излишно или пък сме се успокоявали, че сме добре, а всъщност е имало какво да лекуваме.

След два месеца ще пусна отново в трета лаборатория, че да съм сигурна кое от двете е вярно.

# 464
Здравейте момичета. Най-накрая излезе и така чаканата от мен цитонамаска след 3А група и леетц. Изпратих я на доктора, но може ли и вие да дадете мнение. Изглежда ми добре, нооо... Все пак, знаете как е.

Общи условия

Активация на акаунт