Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 078
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Ако всичко досега е било ок, не виждам повод да се търси онкогинеколог.Имате ли оплаквания?

ДХ3, не, никакви. Може би наистина и не - онкогинеколог ще е свърши работа.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 10:58 от sisi_f

# 436
Здравейте, момичета. Преди два дни ходих на първи преглед след Леетц.Чакаме резултатите от цитонамаската и тези за Hpv. Досега не са ме тествали, но според доктора със сигурност съм имала. Пих 4 месеца Ахцц и да видим сега как е положението.Въпроса ми е освен за hpv типовете, какво е горното изследване?

# 437
  • Сф
За Карагьозов- единствения лекар, след чийто преглед съм се чувствала унизена и плаках 3 часа. Мислех да пиша негативен коментар в Супердок, но при положение, че трият лошите, и че исках да забравя това преживяване, реших, че няма да го правя.

Чаках 1г3м от записването на часа до прегледа. Абсолютно безумие! Разбира се, през това време ми се измести МЦ, и въпреки че звънях на Вита да сменя часа, нямало как да стане. Трябваше да се абонирам за Супердок плюс, че да получа известие, че има освободен друг.

На самия преглед- петък в 17ч, беше рязък, не ме остави да си задам въпросите, прекъсваше ме. Говореше ми теории, които ги оборих със следващите си изследвания.
На магарето беше груб, припрян. Заболя ме. Развика ми се, бебета били излизали от там, какво било това нещо моето. Какви случаи бил имал той през седмицата, искал да си ходи, уморен бил, да не съм се лигавила. Почувствах се унижена, при положение, че съм разкрачена, а той ме увиква. Казах му да прекрати прегледа, облякох се и си тръгнах разревана. На рецепцията си помислиха, че плача, заради диагноза, а беше заради отвратителното отношение.  На амбулаторния лист написа да ми се взимало цито под пълна упойка, че съм била много чувствителна!?!?! Пълна упойка за цито!!!!

За капак те друсат като брашнян чувал на рецепцията, след което чаках над 3 седмици да излезе цитото. Което, разбира се, нямаше кой да разчете.
Ужасно съжалявам, че толкова много време чаках с такива надежди този прехвален лекар.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 19:33 от Miraj*

# 438
Това наистина е недопустимо, но за съжаление БГ лекарите от едно време имат самочувствие на по-високо качество хора, богоизбрани ако щеш, на които можеш да говориш и питаш само, ако са в настроение и благоволение..

# 439
  • Дубай
Мираж, съжалявам за това, което сте преживели. Дано сте намерили вашият лекар!

# 440
  • Ланкър, планините Овнерог
Чак не мога да повярвам. Точно с човешко отношение ме спечели той. След това и с професионално.

# 441
И аз не мога да повярвам за прегледа и отношението на Карагьозов. Да, хора сме, всеки може да има кофти ден, и те се измарят, и те си имат проблеми, претоварени са, дори понякога се чудя как издържат, явно сте го оцелили в такъв момент, което не го оправдава разбира се. Но аз при условие, че минах през повечето гинеколози в нашия град, плюс д-р Корновски във Варна, на мен при Корновски ми беше много неприятен и болезнен прегледа. Когато успях да отида след това при Карагьозов толкова вече бях стресната, той веднага ме усети, че съм имала травмиращи прегледи, но при него беше толкова леко, че нищо не усетих. След това и Lletz ми направи, треперех от страх преди това, но беше толкова спокоен, уверен, всичко обеснява през цялото време, нищо не разбрах, подаде ми ръка, станах и си тръгнах все едно не ми е правил нищо.

# 442
  • Сф
По принцип съм с 2 матки и с 2 шийки и 2 влагалища и малко специфично ми се взема цитонамазка. И го предупредих. Изрично ме пита дали винаги ми взимат и от двете, отговорих му, че ако успеят да намервт втората шийка, че иначе голямо ръчкане пада. И той се обиди, че съм казала ръчкане. 5 минути по- късно точно това стана. Почна да ръчка припряно, от което ме болеше и ми се развика. Като му казах да прекрати, се усети, че е преминал границата и с много мазна усмивка се опита да замаже положението. Усещането ми беше като на изнасилване- унижена и болезнена отдолу.....

Не искам да се сещам. Предвид колко е хвален реших, че няма смисъл да споделям моя опит в Супердок или по ФБ групите, че ще скочат.

# 443
  • София
В супердок аз съм виждала изключително негативни мнения за лекари, не са изтрити.
Напишете и вашето, има шанс да остане.
Аз съм дългогодишна пациентка на доктор Карагьозов, впечатленията ми от него са коренно различни,но няма да му адвокатствам.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 23:53 от buni

# 444
  • Сф
Мисля, че докторите си плащат, за да ги трият. Има ли смисъл да пиша? Толкова е хвален, че ще остана като глас в пустиня.

# 445
Момичета ,предстои ми конизация на маточната шийка...много ме е страх !!!
Каква е процедурата и възстановяването колко време е ?
Благодаря!

# 446
Благодаря!
Здравей, не се притеснявай тук много жени сме минали, през това и всичко е наред.В моя случай ме приеха един ден преди операцията, на другия ден ме свалиха в операционната, сложиха ми венозна упойка и се събудих когато всичко беше свършило. Имах съвсем леко болки като, при обилен цикъл. Полежах около час и станах, даже си взех кафе. На другия ден ме изписаха и лежах повече за 1-2 дни. Пазех се не вдигах тежко за 1месец.Сега 4 месеца по-късно се чуствам прекрасно с отрицателен hpv от вчера и чакам само цитонамаската. Не съжалявам, че послушах моя доктор, защото с leetz освен, че решихме проблема кардинално, може би спасихме и живота ми.Така,че няма страшно, напротив радвай се, че е хванато на време и може да се приложи този метод🤗🤗🤗Успех и пиши, с теб сме!

# 447
Здравейте,
Винаги съм била пап 2
Много ще се радвам да ми помогнете.
Какво означава пап 3А. На течно базираната цитонамска пише това.
Клинични промени свързани с:
Кандида
Възпаление ( типично възстановяване)
Плоскоклетъчни интерпретални лезии:
Нискостепенна плоскоепителна лезия LSIL съдържаща чпв/лека дисплазия/cin 1.
Препоръка:
Колпоскопия и противовъзпалителна терапия
Моля за съвет дали сте преминали, как сте преминали и къде сте ходили да ви лекуват.
Отделно трудно ли минава.
Благодаря! 🫂

# 448
Благодаря!

Здравей,
При кой лекар си? При мен дори беше с местна упойка. Отидох в 12 на обяд и в 12.30 ситръгнах. Гледах да не се натоварвам 1 месец и това е Simple Smile (бях cin 2)

# 449
Здравейте,
Винаги съм била пап 2
Много ще се радвам да ми помогнете.
Какво означава пап 3А. На течно базираната цитонамска пише това.
Клинични промени свързани с:
Кандида
Възпаление ( типично възстановяване)
Плоскоклетъчни интерпретални лезии:
Нискостепенна плоскоепителна лезия LSIL съдържаща чпв/лека дисплазия/cin 1.
Препоръка:
Колпоскопия и противовъзпалителна терапия
Моля за съвет дали сте преминали, как сте преминали и къде сте ходили да ви лекуват.
Отделно трудно ли минава.
Благодаря! 🫂
лекувайте кандидата, после направете колпоскопия и изследване за високорисковите чпв. Ако има носителство, лекарят ще прецени дали е нужна и биопсия или ще провежда консервативно лечение. Най-вероятно след махането на гъбичките ще падне и групата.

Общи условия

Активация на акаунт