Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 40 954
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Моля, кажете ми какво означават тези резултати! Особено непонятно ми е това "слуз, обилно", тъй като нямам никакво течение, суха съм. Да не би резултатите ми да са повлияни от това, че:
След прегледа разбрах, че е трябвало да отида няколко дни след края на менструацията и, че трябва да не съм била интимна поне деноношие преди това.
А аз отидох на преглед буквално в деня след края на м. и бях интимна няколко часа преди това.
Скрит текст:

# 721
Добре е няколко дни след края на цикъл и поне 24 без контакт преди това. Цитонамазката е ок.

# 722
  • Бургас
Много, МНОГО благодаря! Жива и здрава да си! ❤️ Попритесних се...

# 723
Вчера бях на преглед . Мина месец след конизацията. Доктора каза че всичко е наред с операцията и конците не са мръднали. Щели да започнат да падат. Тъй като имах слабо течение и сърбеж и го питам някакви глобули необходимо ли е да слагам ,каза че нищо няма да правя да не се притеснявам. Сърбежа и течението са от конците. На някоя от вас случвало ли се е да има дразнене от конците?Пусна изследване за ЧПВ и ще чакам резултатите .

# 724
Аз също месец след конизацията усещах някакъв дискомфорт от смъдене и щипане, но не и сърбеж. Пуснахме МБ и беше чиста, не се притеснявайте за конците моите паднаха чак след 50 дни. При всяка жена е различно, дори не съм ги забелязала, вероятно са се разградили сами. Ще мине този дискомфорт, ще се оправят нещата, втора група съм 3 месеца след манипулация, клетките са в здраво, казвам го, защото разбрах, че не всяка 2 група е добра, поясненото от патолога по него разбираме. Знаете вече, дами можете да сте 3б дори без Цин, както и 1 група с предракови изменения, следете се редовно, пускайте Чпв, гледайте се на колпоскоп, дори от тези, които не са минавали операция, превете всичко възможно, за да не стигнете до там повече или изобщо някога!🙏🏻❤

# 725

Здравейте! Изпратиха ми резултатите ,но не мога да разчета долу текста какво са написали. Може ли помощ от ваша страна? Благодаря предварително!

# 726
  • Сф
Плоски и цервикални клетки в норма....!?!?

# 727
[/b]quote author=Miraj* link=topic=1649312.msg48802145#msg48802145 date=1731015270]
Плоски и цервикални клетки в норма....!?!?
[/quote] и аз стигнах до там....

# 728
Здравейте! Пиша със следния проблем, който на този етап е само психологически (и силно се надявам така да си остане)
От няколко години не съм си пускала цитонамазка, което знам, че в безотговорно и затова сега се взех в ръце! Последно си пуснах на 25 г, излезна 1ва група. Сега съм на 30.
По време на прегледа лекарката ми видя ектопия (каза, че разговорно се нарича раничка) и ми изписа полижинакс за 12 дни. Още чакам резултата от цитонамазката (вече 11ти ден) и буквално умирам от стрес - плача по цял ден, не мога да се успокоя.
Знам, че е трябвало да ходя на редовни прегледи, имам разбира се моите си причини да съм ги пропускала, не казвам, че съм права.
Лекарката беше изключително груба на прегледа, не ми обясни абсолютно нищо, може би това още повече ме стресира.
Най-много се страхувам да не съм “изпуснала” всички предракови състояния и вече да имам рак, тъй като искам да имам дете и не искам да ми правят хистеректомия ….
Благодаря на отзовалите се!

# 729
Изчакайте първо резултатът да излезе, не се притеснявайте, освен да си навредите нищо повече няма да направите. Вероятно не сте попаднала на някой с добро отношение и от там тръгва психологическият стрес. Понякога се бавят, особено, когато имат повече проби за изследване. Случвало ми се е да чакам близо 3 седмици, когато излезе резултатът споделете с нас, ние сме тук, за да си помагаме и обменяме опит. Момичета, обръщам се към всички вас, когато ви казах, че чакам моят резултат имаше такива, които и те чакат, силно се надявам всички да сте добре и спокойни с добри резултати!❤

# 730
Ня първо време е важно да се успокоите. Всички тук сме минали през този стрес и той определено не е здравословен за никого. Казвайте си, че всичко ще е наред и ще имате добър резултат. Позитивните мисли водят до позитивни резултати, както и обратното.

# 731
  • София
whoisthisgirl, понеже всички тук сме били “в твоите обувки”, само си вредиш. Все още сценарият е единствено в твоята глава, знам, че е ужасно трудно, но се опитай да не четеш и мислиш нищо свързано с този резултат. Понякога се бавят и по 20 дни, повтаряй си, че ще се тормозиш, когато му дойде времето. Стискам ти палци за добра цитонамазка. Отиди при лекар, който ще разгледа раничката с колпоскоп, за да си спокойна, че всичко е наред.

# 732
Благодаря ви от сърце за подкрепата, момичета, и най-вече, че не ме нападнахте колко съм безотговорна! Този стрес ще ми е обица на ухото да ходя редовно на прегледи.
След резултата от цитото ще отида със сигурност на колпоскопия, но при друг лекар.
 @buni, като чета в темите, мисля, че съм единствения идиот, който е пропуснал няколко години това изследване и жестоко се обвинявам затова…

# 733
  • София
Изобщо не се обвинявай. И в темата и по принцип е пълно с дами, включително и гинеколози, според които колпоскопията се прави само при нужда. За себе си, ти ще си прецениш.

# 734
Не се само ти, която е пропускала този преглед. И аз го бях направила преди години. Имах много лоша здравна култура, която с годините промених. На всеки се случва. Не сме тук, за да се нападаме, просто от тук нататък ще си знаеш. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт