Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 40 952
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
Ектопия не е дисплазия и е доброкачествено.

# 736
И аз да се включа, не се тревожи, на всеки се случва да се пренебрегва за дадени периоди.
Ще ти дам и обратния пример, аз ходя всяка година на преглед (+цитонамазка и МБ) през последните 5-6 и чак сега ми откриха някаква находка с колпоскопа, която май си се е развивала през този период...
Ще се наредят нещата, само не се стресирай. Наистина си помисли да смениш лекарката, това може допълнително да помогне.

# 737
Здравейте! Пиша със следния проблем, който на този етап е само психологически (и силно се надявам така да си остане)
От няколко години не съм си пускала цитонамазка, което знам, че в безотговорно и затова сега се взех в ръце! Последно си пуснах на 25 г, излезна 1ва група. Сега съм на 30.
По време на прегледа лекарката ми видя ектопия (каза, че разговорно се нарича раничка) и ми изписа полижинакс за 12 дни. Още чакам резултата от цитонамазката (вече 11ти ден) и буквално умирам от стрес - плача по цял ден, не мога да се успокоя.
Знам, че е трябвало да ходя на редовни прегледи, имам разбира се моите си причини да съм ги пропускала, не казвам, че съм права.
Лекарката беше изключително груба на прегледа, не ми обясни абсолютно нищо, може би това още повече ме стресира.
Най-много се страхувам да не съм “изпуснала” всички предракови състояния и вече да имам рак, тъй като искам да имам дете и не искам да ми правят хистеректомия ….
Благодаря на отзовалите се!
Спокойно. Имала съм раничка три пъти, и то първия на вашата възраст. Сега на 53 съм с хистеректомия,  но не заради злокачествени неща, а заради много полипи, миомни възли и кисти. Просто ходи по-често на гинеколог. Млада си.

# 738
  • София
Доооста, доста хора пропускат профилактични прегледи, затова е и такова името на темата Simple Smile
Аз бих призовала и да се потърси лекар, който не е груб и ви вдъхва спокойствие, не е лесна задача, но все пак не мисля, че трябва да се внася и такъв стрес.

# 739
# 740
Благодаря ви от сърце за подкрепата, момичета, и най-вече, че не ме нападнахте колко съм безотговорна! Този стрес ще ми е обица на ухото да ходя редовно на прегледи.
След резултата от цитото ще отида със сигурност на колпоскопия, но при друг лекар.
 @buni, като чета в темите, мисля, че съм единствения идиот, който е пропуснал няколко години това изследване и жестоко се обвинявам затова…Не си само ти,аз бях пропуснала също 5 години, не се притеснявай ненужно, така само си вредиш,аз това осъзнах!

# 741
Здравейте момичета забравих да пиша след втората конизация всичко е чисто .Взех праховете иги занесох за второ мнение и пак ми казаха че е изрязано до здраво пием с мъжът ми ahcc  слагам и папилокер но докторката нени дава секс без презерватив заради hpv To Нормално ли е това

# 742
Здравейте, имам хроничен цервицит. От почти две години се въртя в омагьосан кръг, изследвала съм всичко, каквото съм се сетила, ходила съм по много лекари, имам направен lletz тази година, повтарящи се полипи, пак високи левкоцити и вече съм на ръба на нервен срив. Моля Ви, препоръчайте ми добър лекар диагностик! 🙏🏼 (по възможност в София)

# 743
Reni1999, не знам доколко ще е успокояващо, но и аз съм в същата ситуация и ми препоръчаха да не правя нищо - било нормален етап от живота на жената... През годините съм слагала различни противовъзпалителни глобули, интимни гелове, антибиотици с краткотраен резултат. Наскоро на колпоскоп видяха атипизъм, който се е получил в резултат от възпалението и пак, нищо... И за мен тази ситуация е крайно изнервяща, но уви, последните насоки, които ми дадоха след биопсия, бяха да не правя нищо.
Ако някой има опит с отърваване от хроничен цервицит, ще е супер.
За лекар, също ми е трудно да препоръчам, предвид резултатите при мен.

# 744
Здравейте.
Аз искам да попитам следното.
Дали сте си правили колпоскопия по здравна каса.
И да попитам следното.
Може ли да се пусне по здравна каса цитонамазка, микробиология и отделно да се пусне течно базирана цитонамазка (като се заплати допълнително )

# 745
  • Sofia
Здравейте.
И да попитам следното.
Може ли да се пусне по здравна каса цитонамазка, микробиология и отделно да се пусне течно базирана цитонамазка (като се заплати допълнително )
Ако е профилактично - не минава по ЗК.

# 746
Здравейте.
И да попитам следното.
Ако е профилактично - не минава по ЗК.
Миналата година при прегледа гинеколожката написа като препоръка да се направи колпоскопия
Написала го е във амбулаторния лист.

# 747
Здравейте! Споделих моята история преди две седмици, ще обобщя информацията отново. Положителен HPV 16 от януари 2924г. Последваха 2 летца- януари и юни 2924г. направени от доцент Карагьозов в болница Вита- София. Резултати от хистология - след първия летц- карцином ин ситу, след втория ЦИН - 3, чисти резекционни линии след двата летца и ЧИСТ КОЛПОСКОП. Контролни цитонамазки- октомври 2024г.- 3 в в канала, порцио - 3 А, януари 2025г. - 3 В в канала, порцио 2А. След последния резултат от цитото на 17януари 2025г. И преглед с колпоскоп ( уж без изменени участъци) доц. Карагьозов ми предложи хистеректомия със запазване на яйчниците, с отворена коремна операция.
В момента съм на имуномодулиращи терапия и на 28.01.2025г.,  имах час при имуноложката ми и тя каза, че иска второ мнение и ми записа час при професор Славчо Томов в Света Марина - Плевен. Вчера 29.01.2025г. след преглед на д- ти и направен преглед с колпоскоп, професор Томов УСТАНОВИ атипични изменения, които доцент Карагьозов не ВИДЯ на колпоскопа преди няколко дни. Нямам никакво обяснение. Дано да е полезен поста ми.

# 748
Здравейте.
Днес излезна резултата от цитонамазката.
Пише следното.
Адекватност на цитонамазка по  Бетезда=Задоволителна

Не туморни промени =Левкоцити

Резултат група РАР за PVCU=2 група
Резултат група РАР за СС=2 група

Според вас нормални ли са резултатите.
Хубав ден!

# 749
  • Sofia
Здравейте.
Днес излезна резултата от цитонамазката.
Пише следното.
Адекватност на цитонамазка по  Бетезда=Задоволителна

Не туморни промени =Левкоцити

Резултат група РАР за PVCU=2 група
Резултат група РАР за СС=2 група

Според вас нормални ли са резултатите.
Хубав ден!
Щом е втора група - всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт