Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 59 349
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
ver4eto_sv, благодаря, ще се обадя и на дерматоложката.

# 661
  • Los Angeles CA
Аз миналото лято търсих третиноин  по аптеките,  които приготвят лекарства, но ми казаха, че от 2 години не се внася в България. Посъветваха ме да търся, може в някоя аптека да има останал ( нямам идея,  каква годност има). 
В щатите се продава, но е само рецепта.

# 662
Здравейте, имате ли представа от къде мога да купя Tretionoin 0.1% in Nourivan, изписано е от дерматолог, но няма намиране.
Странно е лекар да изписва нещо, което не се предлага никъде. Защо не го попитате как да се снабдите с продукта или поне да предпише аналог?

# 663
Лекарите са много далеч от аптеките и въобще нямат представа кое къде се продава, дали се произвежда изобщо и т.н.

# 664
Да, ще попитам, тя може и да е казала, попитах го  младежът, замисли се, не помнел:)
Беше на преглед за да се разберат за процедурите за заличаване на белезите от акне, върна рецепта за това лекарство, както и покана от лекарката към мен за среща по въпроса с процедурите.
Ако в САЩ може с БГ рецепта, ще го поръчам, но се съмнявам.

# 665
  • Los Angeles CA
Не мисля, че с рецепта от български лекар ще може да се купи третиноин в САЩ ( ако искаш бих могла да попитам в аптеката).  Доста висока е концентрацията, която са ви предписали.  Мисля, че се започва с нисък процент 0.025 % и постепенно се минава, за да стигне 0.1 % , за да даде възможност на кожата да се адаптира. Третиноин О.1 % е много силна концентрация и може да се стигне до изгаряне.
 Нямам представа дали може да се купи от държава в ЕО, бях чувала за Испания, че  има такава възможност.
Само хубави неща бих могла да кажа за третиноина. Аз го ползвам и съм много доволна.
Дано успеете да го намерите!

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 00:34 от lindor

# 666
Здравейте, имате ли представа от къде мога да купя Tretionoin 0.1% in Nourivan, изписано е от дерматолог, но няма намиране.
Преди няколко месеца ми приготвиха този разтвор по рецепта в аптека в гр. Пловдив, само че при мен концентрацията на третиноин беше 0,01%, а не 0,1%. Не съм в града за съжаление, иначе бих ви го взела и изпратила, стига да приготвят с такава концентрация. Аптеката се казва Pharmapolis, може да се обадите по телефона и да ги питате дали могат да ви изпратят. Помня че около 50лв струваше със срок на годност 3 месеца.

# 667
Момичета, намирам се във Испания в момента. Дайте предложения за качествена козметика, ретиноиди, които мога да потърся и да си взема от тук?
Имаше някакъв испаснки ретиноид, но дали ще може да се закупи без рецепта?

# 668
В Испания крема е само с рецепта.
 Пробвайте в аптека около туристически забележителности. На туристите продават обикновено. Около 20 евро струваше миналата година.

# 669
  • София
Момичета, намирам се във Испания в момента. Дайте предложения за качествена козметика, ретиноиди, които мога да потърся и да си взема от тук?
Имаше някакъв испаснки ретиноид, но дали ще може да се закупи без рецепта?
Retirides се казва испанският крем. Ako Ви дадат, бих Ви помолила да ми вземете и за мен - Retirides 0,05.

# 670
Аз от CeraVe резултат не виждам и днес си взех този
Април месец ще ходя до Испания ще помоля една приятелка да ми вземе рецепта и ще взема и този който хвалите

# 671
Минах на редуване на ретинол 1% с белия Theramid. Засега много добре се допълват. Просто като ги ползвах по отделно виждах едни ползи от единия и други от другия продукт. Сега някак всичко ми е достатъчно.

# 672
Минах на редуване на ретинол 1% с белия Theramid. Засега много добре се допълват. Просто като ги ползвах по отделно виждах едни ползи от единия и други от другия продукт. Сега някак всичко ми е достатъчно.
Кое редувате с Theramid? И аз го ползвам

# 673
Козметичката ми каза, че е време да спра ретинола. Миналото лято също не го ползвах. Сега го редувам с азелаинова киселина. Дали да я послушам? Проблемът ми са пигментните петна, които малко да видят слънце и избуяват....въпреки взетите мерки.

# 674
Кое редувате с Theramid? И аз го ползвам

С Clinical 1% ретинол на Paola’s choice. Той е още с овес, пептиди и дериват на Вит.С. Усещам го като богат нощен крем и го слагам без буфер, понякога и без нощен крем след него (ако няма опъване на кожата). От него виждам плъмпване и хубав здрав тен.
От Theramid има блясък и мекота, кожата наистина е озарена, но не виждах ефект върху бръчици/линии. Иначе и нови не са се появили. Също така при мен изисква сандвич метод и много повече хидратация на следващата сутрин също.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 14:36 от Mama xxl

Общи условия

Активация на акаунт