Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 59 327
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
И аз така редувам акнелиз 0,25 с Терамид ,допълват се наистина ,доволна съм.Ще мажа до края на месеца акнелиза и оставам на Терамида до края на септември.

# 676
Аз от други коментари в темата се престраших да редувам различни форми. Мисля и на лято да ги редувам чак до седмица преди морето. Единствено ако е горещо като миналото лято, ще разредя честотата и на двата.

# 677
# 678
Да, това е. Аз понякога го ползвам само него, без нищо отгоре, когато ме домързи и не ми е проблем. Друг път слагам нещо крем, маска

# 679
За мен това е знак, че продуктът е точният за кожата към момента и привикването е минало успешно.
На мен ми е силен все още (ползвам го от ноември), но и не ми нарушава кожната бариера, има видими ползи, така че си го продължавам.

# 680
  • Бургас
От години ползвам третиноин, 0.05. Този Терамид нужен ли ми е, или не? Не са ли идентични и взаимозаменяеми?

# 681
Май е по-слаб и ненужен (за Вас). Но трудно смятам процента на хибридите.
Според рекламата е преход от ретинал към трет.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 19:33 от Mama xxl

# 682
В началото с Третиноин на някоя от вас случвало ли и се е, да има повече черни точки от обикновено? Пъпки почти не е имало, използвам го от началото на годината, но черни точки почти нямах, а сега са доста.

# 683
  • Mostly in my mind
От години ползвам третиноин, 0.05. Този Терамид нужен ли ми е, или не? Не са ли идентични и взаимозаменяеми?
Ретиналът е по-слаб от третиноин.

# 684
Козметичката ми каза, че е време да спра ретинола. Миналото лято също не го ползвах. Сега го редувам с азелаинова киселина. Дали да я послушам? Проблемът ми са пигментните петна, които малко да видят слънце и избуяват....въпреки взетите мерки.

Окончателно да прекъснеш или заради засилващото слънце?
Преди колко години започна да го ползваш?

# 685
Благодаря на всички за съветите, намери се лекарството:yum:

user1905, много пъти съм взимала приготвени в аптека капки точно от Pharmapolis, но изобщо не се сетих за тях.
Оказа се, че имат приготвено лекарство точно както е по рецептата, цената е 39 лв, но пропуснах да питам за грамажа. Утре ще отиде да си го вземе.
Концентрацията може би е по-висока, защото белезите са много и дълбоки, цялото му лице е в белези.

# 686
  • Los Angeles CA
Искам да попитам продължавате ли да ползвате  третиноин  през лятото по същият начин, както през зимата? И още когато подновявате слънцезащита, почиствате ли лицето от старата и тогава нанасяте новата или върху старата добавяте нов слой.

# 687
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз го спирам през лятото, просто защото не виждам да прави нещо за сухата ми кожа, а и съм доста предразположена към пигментации и предпочитам да не рискувам. Но голяма част от дамите, които го ползват сериозно, не го спират.
Слънцезащита подновявам, след като съм почистила лицето, защото слагам доста и ако се наслои, започва да прави кир, а и не стои добре.

# 688
  • Бургас
Аз не спирам.
Слънцезащитна ако се налага да подновявам и съм с грим, ползвам стик.

# 689
Окончателно да прекъснеш или заради засилващото слънце?
Преди колко години започна да го ползваш?
Заради слънцето. Да го спра сега и да го подновя есента.
Ползвам трет 0,5 от около две години.

Общи условия

Активация на акаунт