Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 59 300
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Ползвах Аирол, но не мога да се снабдя и минах на Акнелийз. Забелязах, че ми изсушава очите, хем мажа далеч от тях. С Аирола нямах подобен проблем. Тези, които ползвате Акнелийз - как го чувствате?

# 691
Ползвах Аирол, но не мога да се снабдя и минах на Акнелийз. Забелязах, че ми изсушава очите, хем мажа далеч от тях. С Аирола нямах подобен проблем. Тези, които ползвате Акнелийз - как го чувствате?

Аирола го спряха. Не се произвежда вече.
 Акнелиз е по-агресивен. Възможно е да изсушава повече.

# 692
  • Пловдив
Някой ползвал ли е Тазаротен? 2-3 години съм на Третиноин 0,05 и сега си взех Tazaroten 0,1%. Чудя се дали да го почвам преди лятото, макар че кожата ми вече е свикнала с ретиноидите.

# 693
  • Prismatica Aerie
Някой ползвал ли е Тазаротен?
Аз ползвам 0.05%. Веднъж седмично, а през останалото време ретинал. Никога не съм спирала лятото - 7 г. употреба на ретиноиди, от които 5 третиноин.

# 694
  • Пловдив
Аз ползвам 0.05%. Веднъж седмично, а през останалото време ретинал. Никога не съм спирала лятото - 7 г. употреба на ретиноиди, от които 5 третиноин.

0,05% Тазаротен ли ползвате. Ако да, от къде го взехте, как е точното име?
Аз не можах да намеря такъв процент, затова си взех 0,1%.
И аз не съм спирала, и аз от около 5 години ползвам ретиноиди. Но не знам дали е удачно, да вдигна процента точно преди лятото.

# 695
  • Prismatica Aerie
0,05% Тазаротен ли ползвате. Ако да, от къде го взехте, как е точното име?
Да, 0.05% тазаротен, продукта е Tazarane, взех го от Гърция миналото лято.

Oтносно започването през лятото - зависи от начина на живот, активностите на човек, навиците му да се пази от слънцето, цялостната му рутина - т.е. всеки преценява за себе си, спрямо всичко това.

# 696
Да, 0.05% тазаротен, продукта...
Сега прочетох малко, за да се информирам. Може ли да обясниш как действа при фото увредена кожа? Пигментни петна ли визират или друго нещо?

# 697
  • Prismatica Aerie
Може ли да обясниш как действа при фото увредена кожа? Пигментни петна ли визират или друго нещо?
Действа като всички ретиноиди. Насърчават клетъчния обмен (отделят се стари, увредени клетки и се заменят с нови и здрави), стимулират образуването на колаген и намаляват разграждането му, помaгат за регулирането на производството на меланин(пигментът, отговорен за тъмните петна).
А фото увредена кожа не значи само пигментации, но и бръчки, загуба на еластичност, груба кожа, възпаления, спукани капиляри, повишен риск от рак на кожата..

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 12:00 от Catalinne

# 698
Благодаря много. Лятото ще видя дали ще може да го купя от Гърция без рецепта.

# 699
  • Стара Загора
И аз лятото ще търся от Гърция. Заинтригувахте ме. Въпреки, че ползвам ретинал от няколко месеца. Ще пробвам да го вкарам зимата . Веднъж седмично.

# 700
  • Пловдив
Някой ползвал ли е Тазаротен? 2-3 години съм на Третиноин 0,05 и сега си взех Tazaroten 0,1%. Чудя се дали да го почвам преди лятото, макар че кожата ми вече е свикнала с ретиноидите.
а кои ретиноиди си ползвала?

# 701
Благодаря много. Лятото ще видя дали ще може да го купя от Гърция без рецепта.

Аз съм купувала от Емаг. На промоция имаше 19.99 лв.

# 702
  • Пловдив
а кои ретиноиди си ползвала?

Почнах с A-Game 0.05%, после А-Game 0.10%. След това почнах с третиноин - първо беше Аерол 0,05%, после Акнелиз пак 0,25%, малко намалих процента, защото отвреме навреме ми се зачервяваше тук там кожата, и накрая от около 1 година и половина съм на Акнелиз 0,05, сега го свършвам и мисля да мина на Тазаротен 0,1%. Но ще го започна пак плавно, да видя първо как ще ми подейства.

# 703
  • Пловдив
А в каква последователност го слагаш? Вечер, нали? След хидратиращ крем или...?
Благодаря.

# 704
  • Бургас
Скрит текст:

Catalinne , понеже пишеш и в корейската тема Simple Smile Как редуваш третиноина с корейската рутина?

Общи условия

Активация на акаунт