Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 59 275
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Интересувам се Joana85, успя ли да си вземеш испанският третиноин?
Брат ми ме запасира миналата година с три бройки Retirides 0,025%.
Аз лично въведох ретинала преди 3-4 години и то лятото. Зимата климатици, студен вятър, а и кожата ми е по-суха и чувствителна и затова изчаках.
Като ходя на плаж не го ползвам. През останалото време подновявам слънцезащитата.
Ако живеех на екватора никога не би следвало да ползвам ретинол. Нищо не спирам просто съм много внимателна.

# 706
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Скрит текст:
Някой ползвал ли е Тазаротен?
Аз ползвам 0.05%. Веднъж седмично, а през останалото време ретинал. Никога не съм спирала лятото - 7 г. употреба на ретиноиди, от които 5 третиноин.

Catalinne , понеже пишеш и в корейската тема Simple Smile Как редуваш третиноина с корейската рутина?
Не редувам, ползвам съвместно. Тазаротенът ми е веднъж седмично, нанасям го като последна стъпка, защото е крем. Понякога слагам маска след него. Ретинал ползвам всеки ден - след серумите, преди крема, но по принцип зависи от консистенцията.

# 707
  • Бургас
Кой ретинал ползваш?

# 708
  • Prismatica Aerie
Ползвам различни -  A-Game 20, The Ordinary Retinal 0.2%., Dr.Different VITALIFT-A Fortessimo.

# 709
  • Пловдив
А в каква последователност го слагаш? Вечер, нали? След хидратиращ крем или...?
Благодаря.

Вечер, след серуми, каквито имам в момента. Сега слагам на Алверде един серум- Barrier+, след него охлювения муцин на COSRX - есенцията и тогава третиноина. След около 20 минути си слагам хидратиращ крем.

# 710
Аз бих искала да попитам за един конкретен продукт  понеже редувайки нощно време витамин Ц + азелаинова киселина ми се отразява много добре на кожата, но тези пъпки по брадичката така и не изчезват (явно е хормонална причината, приемам и хормони). Бих искала да пробвам с този ретиноид само на брадичката.

Някоя от Вас дали го е използвала и като за първи продукт добре ли е да се започне с него? Мисля да мажа само по брадичката и да го използвам първоначално веднъж до два пъти в седмицата през нощта, а витамин Ц-то ще го изместя сутрин.

# 711
  • Чукарландия
Ползвам различни -  A-Game 20, The Ordinary Retinal 0.2%., Dr.Different VITALIFT-A Fortessimo.

Catalinne, Fortessimo и Forte различни продукти ли са?
Това имам предвид:

https://www.ballagrio.com/de/products/dr-different-vitalift-a-fo … q7ZRoCj1wQAvD_BwE

Fortessimo не откривам. 🙄

# 712
  • Prismatica Aerie
Бела, Fortessimo е с 0.15% ретинал, но като апликация е същия като Forte - мехлем♥️

Купувах го от ebay преди, сега го намирам и в някои непопулярни корейски сайтове.

# 713
Peony, аз съм го ползвала. Потърси нещо друго - това е много мазно и поне при мен беше без ефект. Не знам дали е добра идея да го ползваш локално (само на пъпките), да не ти раздразни кожата, която и без това третираш с азелаин, да не почнат и още пъпки да се появяват. Аз самата пъпки нямам, но ако имах и исках ретиноиди, щях да пробвам с турския "Акнелиз" - не за друго, но поне е против пъпки.
Пак казвам, не съм специлиалист, само споделям лично мнение.

# 714
Аз бих искала да попитам за един конкретен продукт  понеже редувайки нощно време витамин Ц + азелаинова киселина ми се отразява много добре на кожата, но тези пъпки по брадичката така и не изчезват (явно е хормонална причината, приемам и хормони). Бих искала да пробвам с този ретиноид само на брадичката.

Някоя от Вас дали го е използвала и като за първи продукт добре ли е да се започне с него? Мисля да мажа само по брадичката и да го използвам първоначално веднъж до два пъти в седмицата през нощта, а витамин Ц-то ще го изместя сутрин.

В сквалан ми се струва подходящ за суха кожа. За акне бих препоръчала серума на Cerave с ретинол 0,3 %, в него има също и ниацинамид и серамиди.

# 715
  • Пловдив
А след него нужна ли е хидратация?

# 716
Не мисля, но ако имате нужда, си сложете и още нещо след него.

# 717
Благодаря Ви! Измивният гел който ползвам е на марката Cerave и съм много доволна тогава ще пробвам и ретинола им.

# 718
# 719

Формите/концентрацията на ретиноиди, които са комбинирали. Чела съм отзиви на потребители, че зеленият е по-добър за суха кожа, а белият за комбинирана и мазна. Чела съм и отзиви, че не се е видяла разлика между двата продукта.
Аз се придържам към препоръката, че белият е като за моя тип. Не помня кой от двата го даваха като по-силен.

Общи условия

Активация на акаунт